Artikel top billede

10 amerikanske stater sagsøger Google: Anklages for at misbruge sin magt på annoncemarkedet

Delstaten Texas har sammen med ni andre amerikanske stater sagsøgt Google. Anklagerne går på, at søgegiganten har brudt konkurrencereglerne på annonceområdet.

Texas og ni andre amerikanske stater har sagsøgt Google.

Søgsmålet bunder i anklager om, at søgemaskinen har misbrugt sin dominerende markedsposition på annonceområdet.

Det skriver Reuters.

Ken Paxton, Texas' justitsminister, fortæller i en video på Facebook, at Google har misbrugt sin monopollignende magt gentagne gange.

Desuden mener han, at Google har "elimineret konkurrence og kronet sig selv som konge af onlineannoncering."

En talsperson fra Google svarer på kritkken fra Ken Paxton således: "Vi vil stærkt forsvare os selv mod de grundløse påstande i retten."

Læs også: Google sagsøges for kæmpe milliardbeløb for at indsamle brugeres data i inkognito-tilstand

Den texanske justitsminister tilsluttede sig også et andet søgsmål mod Google tilbage i oktober 2020 anlagt af det amerikanske justitsministerium.

I dette søgsmål blev Google beskyldt for på ulovlig vis at misbruge sin dominerende status til at skubbe sin konkurrenter til side. Her tilsluttede sig 11 forskellige stater.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere