(Foto: Dan Jensen)

USA klar til at investere milliarder kroner i skrotning af udstyr fra Huawei og ZTE og i bredbåndshjælp til nødstedte amerikanere

USA er klar til at investere op mod 12 milliarder kroner i at fjerne al teleudstyr fra kinesiske Huawei og ZTE fra det amerikanske telenetværk.

Det kan komme til at koste op mod 12 milliarder kroner for USA at fjerne al det udstyr fra kinesiske Huawei og ZTE, som i dag anvendes i det amerikanske telenetværk.

Så meget er den amerikanske lovgivende forsamling, Kongressen, i hvert fald klar til at afsætte til skrotningen af det kinesiske udstyr på amerikansk grund.

De 12 milliarder kroner - 1,9 milliarder dollar - indgår som led i en samlet Covid-19 hjælpepakke på enorme 900 milliarder kroner, som den lovgivende forsamling for tiden er ved at lægge sidste hånd.

Ifølge Reuters indgår også her 3,2 milliarder dollar til bredbåndshjælp til lavindkomst-grupper samt syv milliarder dollar, der skal investeres i at udrulning af bredbånd i USA.

Den amerikanske telestyrelse, FCC, udråbte i sommer formelt Huawei og ZTE som nationale trusler.

Det kan du læse mere om her: USA stempler Huawei og ZTE som "nationale sikkerhedstrusler"

For nogle uger siden udsendte FCC så den endelige plan for udskiftning af al udstyr fra de to kinesiske selskaber efter en model, der kaldes for ‘rip and replace.’

Og det er denne plan, som Kongressen altså nu er på vej med finansieringen til.

Læs også:

USA vil betale telefirmaer for at fjerne Huawei og ZTE: Skal nu forbydes helt - udgør national sikkerhedsrisiko

Huawei går i tænkeboks efter den danske regerings forslag om mulighed for at forbyde selskabet

Regeringen vil udelukke bestemte it-leverandører fra kritisk infrastruktur med nyt lovforslag: Se hele forslaget her
mest debatterede artikler

Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.