USA stempler Huawei og ZTE som "nationale sikkerhedstrusler"

De amerikanske myndigheder betegner nu Huawei og ZTE som trusler mod den nationale sikkerhed. Derved kan amerikanske teleselskaber ikke længere få statsstøtte, hvis de køber produkter gennem de to kinesiske tech-virksomheder.

USA betegner nu kinesiske Huawei og ZTE officielt som værende trusler mod den nationale sikkerhed.

Meldingen kommer fra de amerikanske kommunikations-myndigheder, FCC.

Derved afskæres amerikanske teleoperatører fra at bruge statsstøtte til at købe udstyr af de to kinesiske selskaber.

Det skriver The Verge.

Statsstøtten kommer fra en fond på 8,3 milliarder dollar, eller hvad der svarer til 55 milliarder kroner, der kan bruges til at købe netværksudstyr.

"Med dagens beslutning, baseret på overvældende beviser, har bureauet udpeget Huawei og ZTE som værende en national sikkerhedsrisiko for amerikanske kommunikationsnetværk - og for fremtidens 5G," lyder udtalelsen fra Ajit Pai, bestyrelsesformand i FCC, som fortsætter:

"Begge selskaber har tætte bånd med det kinesiske kommunistparti og kinas militær, og begge selskaber er underlagt kinesisk lov, der binder dem til at samarbejde med landets efterretningstjeneste."

Læs også: USA advarer Storbritannien om Huaweis kommende milliard-byggeri

I november 2019 vedtog en enig kommitte i FCC, at amerikanske teleoperatører ikke må benytte statsstøtte til at købe udstyr af Huawei. Det er den beslutning, der nu offcielt træder i kraft.

Både Huawei og ZTE har gentagne gange argumenteret for, at de ikke udgør en national sikkerhedsrisiko for USA, skriver mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.