Artikel top billede

USA stempler Huawei og ZTE som "nationale sikkerhedstrusler"

De amerikanske myndigheder betegner nu Huawei og ZTE som trusler mod den nationale sikkerhed. Derved kan amerikanske teleselskaber ikke længere få statsstøtte, hvis de køber produkter gennem de to kinesiske tech-virksomheder.

USA betegner nu kinesiske Huawei og ZTE officielt som værende trusler mod den nationale sikkerhed.

Meldingen kommer fra de amerikanske kommunikations-myndigheder, FCC.

Derved afskæres amerikanske teleoperatører fra at bruge statsstøtte til at købe udstyr af de to kinesiske selskaber.

Det skriver The Verge.

Statsstøtten kommer fra en fond på 8,3 milliarder dollar, eller hvad der svarer til 55 milliarder kroner, der kan bruges til at købe netværksudstyr.

"Med dagens beslutning, baseret på overvældende beviser, har bureauet udpeget Huawei og ZTE som værende en national sikkerhedsrisiko for amerikanske kommunikationsnetværk - og for fremtidens 5G," lyder udtalelsen fra Ajit Pai, bestyrelsesformand i FCC, som fortsætter:

"Begge selskaber har tætte bånd med det kinesiske kommunistparti og kinas militær, og begge selskaber er underlagt kinesisk lov, der binder dem til at samarbejde med landets efterretningstjeneste."

Læs også: USA advarer Storbritannien om Huaweis kommende milliard-byggeri

I november 2019 vedtog en enig kommitte i FCC, at amerikanske teleoperatører ikke må benytte statsstøtte til at købe udstyr af Huawei. Det er den beslutning, der nu offcielt træder i kraft.

Både Huawei og ZTE har gentagne gange argumenteret for, at de ikke udgør en national sikkerhedsrisiko for USA, skriver mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere