Artikel top billede

Den første fagforening er ved at klemme sig ind hos amerikanske Amazon

Den første fagforening blandt amerikanske Amazon-medarbejdere er ved at tage form.

Døren står på klem til, at den første fagforening kan få sin fod indenfor den amerikanske e-handelsgigant Amazon.

I delstaten Alabama er en lokal aftale mellem en gruppe medarbejde ved at udvikle sig til den første fagforening i Amazons eget hjemland til dato, skriver finansmediet CNBC.

Aftalen er nu til høring hos den amerikanske arbejdsmyndighed National Labor Relations Board. Op til 5.700 ansatte i Amazons varehus-faciliteter i Bessemer, Alabama, kan potentielt bakke op om fagforeningen.

Det udgør det første forsøg på at skabe en fagforening blandt Amazons medarbejdere, siden en gruppe i delstaten Delaware forsøgte forgæves tilbage i 2014.

Amazon har tidligere haft et anstrengt forhold til fagbevægelser, som ifølge egne dokumenter bliver ansat som trusler og sidestilles med had-grupperinger og terrorisme.

I Europa, hvor Amazons medarbejdere i langt højere grad er repræsenteret af fagforeninger, er handelsgiganten under anklage fra EU-parlamentarikere for at udspionere politikere med tilknytning til fagbevægelser.

Læs også: EU kræver svar fra Amazon: ’Udspionerer I folkevalgte politikere?’
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere