Partier enige om ny 5G-aftale: Her får danskerne adgang til hurtigere internet

Ifølge en ny politisk aftale skal 75 procent af danskerne have adgang til lynhurtige 5G-forbindelse om få år. Samtidig skal mobilselskaber nu sikrer dækning i områder, der tidligere har været ramt af dårlige dækning.

I 2025 skal mindst 75 procent af den danske befolkning have adgang til nye hurtige 5G-forbindelser.

Det er netop blevet fastslået i en ny politisk aftale om udbygning af det kommende 5G, der har deltagelse fra Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.

Det oplyser Klima, Energi- og Forsyningsministeriet.

”Danskerne skal kunne sætte deres lid til, at der er stabile, hurtige og sikre mobilnet med den nyeste teknologi til deres rådighed. Derfor er jeg glad for, at der er bred enighed om, at vi nu stiller de frekvenser, der sikrer de meget hurtige 5G-bredbåndsforbindelser, til rådighed for mobilselskaberne”, siger klima-, energi og forsyningsminister Dan Jørgensen ifølge ministeriets hjemmeside.

Som en del af aftalen bliver der udbudt nye frekvensbånd til mobilselskaberne, og det vil ifølge Klima, Energi- og Forsyningsministeriet sikrer en endnu hurtigere udrulning af det nye 5G-net.

Frekvenserne skulle oprindeligt være udbudt i 2020, men ifølge aftalen vil de nu først blive udbudt i marts 2020.

Dækning i lokalområder
Den nye aftale indeholder desuden et krav om, at mobilselskaber får adgang til 5G-frekvenserne også skal sikre, at 122 udvalgte mindre områder i Danmark bliver dækkes af et mobilnet, der tilbyder hastigheder på minimum 30/3 mbit.

Det er dog ikke et krav, at de 122 områder nødvendigvis skal dækkes med 5G-netværk.

Se de 122 områder her: ”Vi ved, at mobilselskaberne er klar og på trapperne med 5G. Det, at frekvenserne nu kommer ud så hurtigt som muligt og uden for mange unødige krav, gør, at alle danskere og danske virksomheder lige så hurtigt kan få gavn af de nye, intelligente og superhurtige mobilnet. Det kommer til at have afgørende betydning for fremtidens spændende og nødvendige automatiseringer,” siger Mona Juul fra Det Konservative Folkeparti til ministeriets hjemmeside.
Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.