Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Hollændere køber danske Projectum - skal køre tæt parløb med Delegate som brohoved ind i Norden

Hollandske Broad Horizon fortsætter sig indtog i Danmark. Få måneder efter købet af danske Delegate, overtager hollænderne nu også Søborg-selskabet Projectum med 50 medarbejdere.

Det hollandske it-selskab Broad Horizon har for alvor rettet blikket mod det danske it-marked.

Det hollandske selskab købte i september danske Delegate.

Nu overtager selskabet også Søborg-selskabet Projectum, der med sine omkring 50 medarbejdere er specialiseret i konsulentydelser og løsninger baseret på især Microsofts Power-platform.

Selskabet blev etableret i 2004 af Peter Kestenholz og Carsten Nilsson. De er i dag henholdsvis CEO og CFO i selskabet, der også har et datterselskab i Holland.

“Vi er vokset rigtig godt gennem årene og har nået et niveau, hvor jeg kunne se, at der skulle et større tandhjul på for at tage virksomheden til næste niveau,” meddeler Peter Kestenholz i forbindelse med salget til Broad Horizion.

Med den nye ejer er det ideen, at Projectum og Delegate skal arbejde tæt sammen og udgøre Broad Horizons samlede brohoved ind på det nordiske marked.

“Sammen er vi meget stærke, komplementerer hinanden og vil være en endnu mere attraktiv arbejdsplads for dygtige kolleger og en stærk samarbejdspartner for vores kunder og partnere,” siger Peter Kestenholz.

Med købet af Delegate i september udnævnte Broad Horizon den danske Delegate-direktør Jakob Schou som ny CEO for den samlede danske Broad Horizon-forretning.

Han meddeler, at Broad Horizon i Danmark med opkøbet af Projectum nu nærmer sig en samlet medarbejderstab på 200 ansatte.

“Vi har købt os ind i en virksomhed med et utroligt højt teknisk niveau inden for Microsofts Power Platform. Og vigtigst af alt, så har vi samme værdisæt og ambitionsniveau i forhold til at være en rigtig god arbejdsplads og levere super kundeservice – samtidig med, at vi vokser,” siger han.

Parterne oplyser ikke salgsprisen.

Projectum har netop offentliggjort årsregnskab for sit forskudte regnskabsår.

Det viser, at Projectum over det seneste år har landet en bruttofortjeneste på 37,4 millioner kroner og et overskud efter skat på knap to millioner kroner.

Året før landede Projectum et underskud på knap halvanden millioner kroner.

Læs også:

Hollandske Broad Horizon overtager den danske Microsoft-partner Delegate