Artikel top billede

Podcast: Med vovehalsene helt til kanten

Sult, desperation, livsfare og vilde historier om nordiske opdagelsesrejsende i podcastserien Den yderste grænse.

Nu og her kommer man som bekendt ikke længere end til rigets grænser, før alt bliver enormt besværligt. Men en dag lukker verden op igen, og savner man inspiration til fremtiden, så kan podcastserien Den yderste grænse varmt anbefales.

Her tager værten Bjørn Harvig – tidligere formand for Eventyrernes Klub – fat i de overraskende mange danske og nordiske vovehalse, som i fortid og nutid har været med til at fylde landkortets hvide pletter ud.

Man hører ikke kun om karismatiske nationalhelte som Knud Rasmussen og hans kammerat Peter Freuchen (der efter eget udsagn hakkede sig fri af en stenhård snedrive med en frossen lort).

Nutidige Andreas Mogensen, bjergbestiger Jakob Urth, pilot Simone Aaberg Kærn, Rane Willerslev, nyligt afdøde Jens Bjerre samt mange andre tages også under kærlig behandling.

Fælles for podcastens gæster – hvad enten det er eventyrerne selv eller eksperter, der beretter om dem, der ikke er her mere – er, at de er fabelagtige fortællere, ligesom værten også kan sit stof.

Mange beretninger rummer rørende kammeratskab og humanisme, men også næsten ufattelig hårdførhed og strabadser. Der er ganske enkelt masser af brandgode historier at grave sig ned i.

Som for eksempel beretningen om Ejnar Mikkelsen og Iver Iversen, der for over 100 år siden overlevede mutters alene to et halvt år på Grønlands østkyst, før de blev reddet af nogle forbipasserende nordmænd. Det meste af tiden brugte de i en lillebitte hytte med et postkort af kvindelige elever på Sorø Husholdningsskole som eneste underholdning.

Under en slæderejse var de to så desperate af sult, at selv hundene – der efterhånden kun var skind og ben – slap op. Desuden måtte de håndtere skørbug, lede bylder og sultne isbjørne og ville givetvis have betragtet et coronaår med Netflix, internet og velforsynede supermarkeder som aldeles ubegribelig luksus.

Læs mere om afsnittene her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.