Artikel top billede

Podcast: Med vovehalsene helt til kanten

Sult, desperation, livsfare og vilde historier om nordiske opdagelsesrejsende i podcastserien Den yderste grænse.

Nu og her kommer man som bekendt ikke længere end til rigets grænser, før alt bliver enormt besværligt. Men en dag lukker verden op igen, og savner man inspiration til fremtiden, så kan podcastserien Den yderste grænse varmt anbefales.

Her tager værten Bjørn Harvig – tidligere formand for Eventyrernes Klub – fat i de overraskende mange danske og nordiske vovehalse, som i fortid og nutid har været med til at fylde landkortets hvide pletter ud.

Man hører ikke kun om karismatiske nationalhelte som Knud Rasmussen og hans kammerat Peter Freuchen (der efter eget udsagn hakkede sig fri af en stenhård snedrive med en frossen lort).

Nutidige Andreas Mogensen, bjergbestiger Jakob Urth, pilot Simone Aaberg Kærn, Rane Willerslev, nyligt afdøde Jens Bjerre samt mange andre tages også under kærlig behandling.

Fælles for podcastens gæster – hvad enten det er eventyrerne selv eller eksperter, der beretter om dem, der ikke er her mere – er, at de er fabelagtige fortællere, ligesom værten også kan sit stof.

Mange beretninger rummer rørende kammeratskab og humanisme, men også næsten ufattelig hårdførhed og strabadser. Der er ganske enkelt masser af brandgode historier at grave sig ned i.

Som for eksempel beretningen om Ejnar Mikkelsen og Iver Iversen, der for over 100 år siden overlevede mutters alene to et halvt år på Grønlands østkyst, før de blev reddet af nogle forbipasserende nordmænd. Det meste af tiden brugte de i en lillebitte hytte med et postkort af kvindelige elever på Sorø Husholdningsskole som eneste underholdning.

Under en slæderejse var de to så desperate af sult, at selv hundene – der efterhånden kun var skind og ben – slap op. Desuden måtte de håndtere skørbug, lede bylder og sultne isbjørne og ville givetvis have betragtet et coronaår med Netflix, internet og velforsynede supermarkeder som aldeles ubegribelig luksus.

Læs mere om afsnittene her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere