Artikel top billede

Podcast: Med vovehalsene helt til kanten

Sult, desperation, livsfare og vilde historier om nordiske opdagelsesrejsende i podcastserien Den yderste grænse.

Nu og her kommer man som bekendt ikke længere end til rigets grænser, før alt bliver enormt besværligt. Men en dag lukker verden op igen, og savner man inspiration til fremtiden, så kan podcastserien Den yderste grænse varmt anbefales.

Her tager værten Bjørn Harvig – tidligere formand for Eventyrernes Klub – fat i de overraskende mange danske og nordiske vovehalse, som i fortid og nutid har været med til at fylde landkortets hvide pletter ud.

Man hører ikke kun om karismatiske nationalhelte som Knud Rasmussen og hans kammerat Peter Freuchen (der efter eget udsagn hakkede sig fri af en stenhård snedrive med en frossen lort).

Nutidige Andreas Mogensen, bjergbestiger Jakob Urth, pilot Simone Aaberg Kærn, Rane Willerslev, nyligt afdøde Jens Bjerre samt mange andre tages også under kærlig behandling.

Fælles for podcastens gæster – hvad enten det er eventyrerne selv eller eksperter, der beretter om dem, der ikke er her mere – er, at de er fabelagtige fortællere, ligesom værten også kan sit stof.

Mange beretninger rummer rørende kammeratskab og humanisme, men også næsten ufattelig hårdførhed og strabadser. Der er ganske enkelt masser af brandgode historier at grave sig ned i.

Som for eksempel beretningen om Ejnar Mikkelsen og Iver Iversen, der for over 100 år siden overlevede mutters alene to et halvt år på Grønlands østkyst, før de blev reddet af nogle forbipasserende nordmænd. Det meste af tiden brugte de i en lillebitte hytte med et postkort af kvindelige elever på Sorø Husholdningsskole som eneste underholdning.

Under en slæderejse var de to så desperate af sult, at selv hundene – der efterhånden kun var skind og ben – slap op. Desuden måtte de håndtere skørbug, lede bylder og sultne isbjørne og ville givetvis have betragtet et coronaår med Netflix, internet og velforsynede supermarkeder som aldeles ubegribelig luksus.

Læs mere om afsnittene her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere