Artikel top billede

Donald Trump forbyder alt samarbejde med yderligere otte kinesiske apps

Yderligere otte kinesiske apps får nu forbud mod at samarbejde med amerikanske selskaber, lyder det fra USA's præsident Donald Trump. Én af de otte apps er Alibabas betalings app.

Den amerikanske Donald Trump har underskrevet et præsidentielt dekret mod samarbejde med yderligere otte kinesiske apps.

En af de otte applikationer er den kinesiske gigant Alibabas betalings-app AliPay.

Det skriver Reuters.

Beslutningen sker bare 14 dage inden Donald Trump officielt træder tilbage som USA's præsident og Joe Biden bliver indsat som præsident efter valget i november.

Læs også: Ingen udsigt til lempelser for Huawei med ny amerikansk præsident: "Kuglen har forladt pistolen"

Beslutningen kommer efter en lang række tiltag fra Donald Trump, der har udelukket og begrænset samarbejdet mellem kinesiske og amerikanske it-virksomheder.

Ifølge Reuters kommer den seneste beslutningen for at begrænse amerikanske borgeres følsom data, der bliver overført til kinesiske selskaber.

Alibaba har ikke kommenteret på forbuddet fra USA.

Læs også: Stor mystik om Alibaba-stifteren Jack Ma: Er ikke blevet set i flere måneder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere