Stor mystik om Alibaba-stifteren Jack Ma: Er ikke blevet set i flere måneder

Kinas rigeste person, Alibaba-stifteren Jack Ma, leverede i oktober en hård kritik af de kinesiske myndigheder, og nu er han ikke blevet set i flere måneder.

I øjeblikket er der stor mystik om Kinas rigeste person, Alibaba-stifteren Jack Ma færden.

For efter at have leveret en hård offentlig kritik af de kinesiske myndigheder, er han ifølge Yahoo News ikke blevet set offentligt i to måneder, og han har heller ikke tweetet siden den 10. oktober.

Mest bemærkelsesværdigt er det, ifølge den britiske finansavis Financial Times, at Jack Ma pludselig er forsvundet som frontfigur for sit eget tv-show Africa’s Business Heroes.

I tv-programmet er han en del af et dommerpanel, der skal finde afrikanske iværksættertalenter.

Men da programmets finale løb af stablen i slutningen af november var han pludselig ikke længere end en del af dommerpanelet. I stedet var han blevet erstattet af Lucy Peng, der sammen med Jack Ma var med til at stifte Alibaba.

Læs også: Ant Group-stifter Jack Ma klar til at forære del af sit milliard-imperium til Kina efter politiske problemer

Hård kritik af de kiniske myndigheder
Jack Ma forsvinden fra offentlighedens søgelys kommer kort efter tid efter, at han i en tale i Shanghai 24. oktober leverede en hård kritik af de statsejede kinesiske banker, og de kinesiske myndigheders reguleringer af den finansielle sektor.

I talen argumenterede Jack Ma for, at de kinesiske reguleringer hæmmer innovationen, og han omtalte de globale reguleringer af banksektoren som en “gammelmands klub.”

“Dagens finansielle system er forældet og er en arv fra industrialderen,” sagde han i talen.

Kort tid efter talen måtte Jack Ma tilbagerulle den gigantiske børsnotering af Alibabas søsterselskab, fintech-virksomheden Ant Group, der blandt andet står bag betalingstjenesten Alipay.

Tv-deltagere var star struck
Jack Ma’s manglende deltagelse i finalen af African Business Heroes kom tilsyneladende også som en overraskelse for mange af deltagerne, der havde pitchet for Jack Ma i de indledende runder af programmet.

En deltager fortælller ifølge Financial Times, at hun var starstruck, da hun stod over for Jack Ma i starten af program-serien.

“Men der skete noget for Jack Ma i Kina eller sådan noget, og så kom Lucy ind,” siger deltageren ifølge Financial Times.

Den officielle forklaring lyder ifølge en talsperson fra Alibaba, at Jack Ma måtte droppede deltagelsen i programmets finale på grund af kalender-konflikt.

Med en formue på 50,6 milliarder dollar er Jack Ma ifølge Bloomberg verdens 25. rigeste person, og i 2020 tiltrak han sig også opmærksom fra danske medier, da han i begyndelsen af corona-krisen blandt andet bidrog til at sende forsyninger af værnemidler til det danske sundhedsvæsen

Det kan du læse mere om her:

I sidste uge modtog Michael Jensen et overraskende opkald fra mægtige Alibaba: "Jack Ma vil gerne yde en donation. Ved du, hvem jeg skal tale med i Danmark?"Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.