Artikel top billede

Stor mystik om Alibaba-stifteren Jack Ma: Er ikke blevet set i flere måneder

Kinas rigeste person, Alibaba-stifteren Jack Ma, leverede i oktober en hård kritik af de kinesiske myndigheder, og nu er han ikke blevet set i flere måneder.

I øjeblikket er der stor mystik om Kinas rigeste person, Alibaba-stifteren Jack Ma færden.

For efter at have leveret en hård offentlig kritik af de kinesiske myndigheder, er han ifølge Yahoo News ikke blevet set offentligt i to måneder, og han har heller ikke tweetet siden den 10. oktober.

Mest bemærkelsesværdigt er det, ifølge den britiske finansavis Financial Times, at Jack Ma pludselig er forsvundet som frontfigur for sit eget tv-show Africa’s Business Heroes.

I tv-programmet er han en del af et dommerpanel, der skal finde afrikanske iværksættertalenter.

Men da programmets finale løb af stablen i slutningen af november var han pludselig ikke længere end en del af dommerpanelet. I stedet var han blevet erstattet af Lucy Peng, der sammen med Jack Ma var med til at stifte Alibaba.

Læs også: Ant Group-stifter Jack Ma klar til at forære del af sit milliard-imperium til Kina efter politiske problemer

Hård kritik af de kiniske myndigheder

Jack Ma forsvinden fra offentlighedens søgelys kommer kort efter tid efter, at han i en tale i Shanghai 24. oktober leverede en hård kritik af de statsejede kinesiske banker, og de kinesiske myndigheders reguleringer af den finansielle sektor.

I talen argumenterede Jack Ma for, at de kinesiske reguleringer hæmmer innovationen, og han omtalte de globale reguleringer af banksektoren som en “gammelmands klub.”

“Dagens finansielle system er forældet og er en arv fra industrialderen,” sagde han i talen.

Kort tid efter talen måtte Jack Ma tilbagerulle den gigantiske børsnotering af Alibabas søsterselskab, fintech-virksomheden Ant Group, der blandt andet står bag betalingstjenesten Alipay.

Tv-deltagere var star struck

Jack Ma’s manglende deltagelse i finalen af African Business Heroes kom tilsyneladende også som en overraskelse for mange af deltagerne, der havde pitchet for Jack Ma i de indledende runder af programmet.

En deltager fortælller ifølge Financial Times, at hun var starstruck, da hun stod over for Jack Ma i starten af program-serien.

“Men der skete noget for Jack Ma i Kina eller sådan noget, og så kom Lucy ind,” siger deltageren ifølge Financial Times.

Den officielle forklaring lyder ifølge en talsperson fra Alibaba, at Jack Ma måtte droppede deltagelsen i programmets finale på grund af kalender-konflikt.

Med en formue på 50,6 milliarder dollar er Jack Ma ifølge Bloomberg verdens 25. rigeste person, og i 2020 tiltrak han sig også opmærksom fra danske medier, da han i begyndelsen af corona-krisen blandt andet bidrog til at sende forsyninger af værnemidler til det danske sundhedsvæsen

Det kan du læse mere om her:

I sidste uge modtog Michael Jensen et overraskende opkald fra mægtige Alibaba: "Jack Ma vil gerne yde en donation. Ved du, hvem jeg skal tale med i Danmark?"