Artikel top billede

(Foto: Sora Shimazaki)

Aktionær sagsøger SolarWinds for at vildlede investorer

En SolarWinds-aktinær sagsøger nu selskabet for at have vildledt investorer til at tro, at deres produkter var sikre.

På årets første officielle arbejdsdag indgav aktionær Timothy Bremer et søgsmål mod SolarWinds, dets administrerende direktør og præsident Kevin B. Thompson og CFO J. Barton Kalsu.

Bremer beskylder virksomheden for at have inkluderet vildledende erklæringer om dets cybersikkerhed i arkivering.

Sagen hævder, at ledere i SolarWinds sidste år underskrev en række rapporter (SEC-arkiveringerne: 10-K og 10-Q), der indeholdt oplysninger, der vildledte aktionærer til at tro, at selskabets produkter var sikre, hvilket førte til, at aktiekursen blev kunstigt oppustet. Således mener sagsøgeren altså, at de tiltalte overtrådte føderale værdipapirlove.

Sagen er indgivet til U.S. Securities and Exchange Commission – et uafhængigt agentur for den amerikanske føderale regering – der årligt opkræver disse rapporter.

De skulle have vidst, de var sårbare

I søgsmålet er listet, hvilke oplysninger virksomheden ikke afslørede i sine SEC-rapporter:

Overvågning af produkter havde en sårbarhed, der gjorde det muligt for hackere at kompromittere den server, som produkterne kørte på.

SolarWinds’ opdateringsserver havde en let tilgængelig adgangskode, nemlig ”solarwinds123”.

SolarWinds’ kunder ville som følge heraf være sårbare over for hacking.

Sikkerhedsfejlene ville få virksomheden til at lide betydelig omdømmeskade.

Sagsøger mener, at ved at portrættere SolarWinds’ produkter som sikre i dets SEC-arkivering, blæste virksomheden kunstigt selskabets aktiekurs op.

Lige før angrebet på SolarWinds blev opdaget 13. december lå SolarWinds-kursen på cirka 23,50 dollar – 142 danske kroner. I skrivende stund er den faldet med næsten 40 procent til cirka 14,40 dollar – 87 danske kroner.

SolarWinds svarer igen

En talsmand fra SolarWinds siger følgende om sagen:

"Vi er udelukkende fokuseret på at hjælpe branchen og vores kunder med at forstå og afbøde dette angreb og frigav hurtigt hotfix-opdateringer til kunder, som vi mener vil lukke sårbarheden. Vi har også taget et antal skidt mod yderligere sikring af vores netværk og produkter, herunder gennem avancerede værktøjer til afsløring og overvågning af slutpunkter."

Det er ikke oplyst, hvor stor erstatningssummen er, der kræves fra Timothy Bremer.

Læs mere om sagen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere