Aktionær sagsøger SolarWinds for at vildlede investorer

En SolarWinds-aktinær sagsøger nu selskabet for at have vildledt investorer til at tro, at deres produkter var sikre.

På årets første officielle arbejdsdag indgav aktionær Timothy Bremer et søgsmål mod SolarWinds, dets administrerende direktør og præsident Kevin B. Thompson og CFO J. Barton Kalsu.

Bremer beskylder virksomheden for at have inkluderet vildledende erklæringer om dets cybersikkerhed i arkivering.

Sagen hævder, at ledere i SolarWinds sidste år underskrev en række rapporter (SEC-arkiveringerne: 10-K og 10-Q), der indeholdt oplysninger, der vildledte aktionærer til at tro, at selskabets produkter var sikre, hvilket førte til, at aktiekursen blev kunstigt oppustet. Således mener sagsøgeren altså, at de tiltalte overtrådte føderale værdipapirlove.

Sagen er indgivet til U.S. Securities and Exchange Commission – et uafhængigt agentur for den amerikanske føderale regering – der årligt opkræver disse rapporter.

De skulle have vidst, de var sårbare
I søgsmålet er listet, hvilke oplysninger virksomheden ikke afslørede i sine SEC-rapporter:

Overvågning af produkter havde en sårbarhed, der gjorde det muligt for hackere at kompromittere den server, som produkterne kørte på.

SolarWinds’ opdateringsserver havde en let tilgængelig adgangskode, nemlig ”solarwinds123”.

SolarWinds’ kunder ville som følge heraf være sårbare over for hacking.

Sikkerhedsfejlene ville få virksomheden til at lide betydelig omdømmeskade.

Sagsøger mener, at ved at portrættere SolarWinds’ produkter som sikre i dets SEC-arkivering, blæste virksomheden kunstigt selskabets aktiekurs op.

Lige før angrebet på SolarWinds blev opdaget 13. december lå SolarWinds-kursen på cirka 23,50 dollar – 142 danske kroner. I skrivende stund er den faldet med næsten 40 procent til cirka 14,40 dollar – 87 danske kroner.

SolarWinds svarer igen
En talsmand fra SolarWinds siger følgende om sagen:

"Vi er udelukkende fokuseret på at hjælpe branchen og vores kunder med at forstå og afbøde dette angreb og frigav hurtigt hotfix-opdateringer til kunder, som vi mener vil lukke sårbarheden. Vi har også taget et antal skidt mod yderligere sikring af vores netværk og produkter, herunder gennem avancerede værktøjer til afsløring og overvågning af slutpunkter."

Det er ikke oplyst, hvor stor erstatningssummen er, der kræves fra Timothy Bremer.

Læs mere om sagen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.