Artikel top billede

Aktionær sagsøger SolarWinds for at vildlede investorer

En SolarWinds-aktinær sagsøger nu selskabet for at have vildledt investorer til at tro, at deres produkter var sikre.

På årets første officielle arbejdsdag indgav aktionær Timothy Bremer et søgsmål mod SolarWinds, dets administrerende direktør og præsident Kevin B. Thompson og CFO J. Barton Kalsu.

Bremer beskylder virksomheden for at have inkluderet vildledende erklæringer om dets cybersikkerhed i arkivering.

Sagen hævder, at ledere i SolarWinds sidste år underskrev en række rapporter (SEC-arkiveringerne: 10-K og 10-Q), der indeholdt oplysninger, der vildledte aktionærer til at tro, at selskabets produkter var sikre, hvilket førte til, at aktiekursen blev kunstigt oppustet. Således mener sagsøgeren altså, at de tiltalte overtrådte føderale værdipapirlove.

Sagen er indgivet til U.S. Securities and Exchange Commission – et uafhængigt agentur for den amerikanske føderale regering – der årligt opkræver disse rapporter.

De skulle have vidst, de var sårbare

I søgsmålet er listet, hvilke oplysninger virksomheden ikke afslørede i sine SEC-rapporter:

Overvågning af produkter havde en sårbarhed, der gjorde det muligt for hackere at kompromittere den server, som produkterne kørte på.

SolarWinds’ opdateringsserver havde en let tilgængelig adgangskode, nemlig ”solarwinds123”.

SolarWinds’ kunder ville som følge heraf være sårbare over for hacking.

Sikkerhedsfejlene ville få virksomheden til at lide betydelig omdømmeskade.

Sagsøger mener, at ved at portrættere SolarWinds’ produkter som sikre i dets SEC-arkivering, blæste virksomheden kunstigt selskabets aktiekurs op.

Lige før angrebet på SolarWinds blev opdaget 13. december lå SolarWinds-kursen på cirka 23,50 dollar – 142 danske kroner. I skrivende stund er den faldet med næsten 40 procent til cirka 14,40 dollar – 87 danske kroner.

SolarWinds svarer igen

En talsmand fra SolarWinds siger følgende om sagen:

"Vi er udelukkende fokuseret på at hjælpe branchen og vores kunder med at forstå og afbøde dette angreb og frigav hurtigt hotfix-opdateringer til kunder, som vi mener vil lukke sårbarheden. Vi har også taget et antal skidt mod yderligere sikring af vores netværk og produkter, herunder gennem avancerede værktøjer til afsløring og overvågning af slutpunkter."

Det er ikke oplyst, hvor stor erstatningssummen er, der kræves fra Timothy Bremer.

Læs mere om sagen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere