Artikel top billede

(Foto: Sora Shimazaki)

Aktionær sagsøger SolarWinds for at vildlede investorer

En SolarWinds-aktinær sagsøger nu selskabet for at have vildledt investorer til at tro, at deres produkter var sikre.

På årets første officielle arbejdsdag indgav aktionær Timothy Bremer et søgsmål mod SolarWinds, dets administrerende direktør og præsident Kevin B. Thompson og CFO J. Barton Kalsu.

Bremer beskylder virksomheden for at have inkluderet vildledende erklæringer om dets cybersikkerhed i arkivering.

Sagen hævder, at ledere i SolarWinds sidste år underskrev en række rapporter (SEC-arkiveringerne: 10-K og 10-Q), der indeholdt oplysninger, der vildledte aktionærer til at tro, at selskabets produkter var sikre, hvilket førte til, at aktiekursen blev kunstigt oppustet. Således mener sagsøgeren altså, at de tiltalte overtrådte føderale værdipapirlove.

Sagen er indgivet til U.S. Securities and Exchange Commission – et uafhængigt agentur for den amerikanske føderale regering – der årligt opkræver disse rapporter.

De skulle have vidst, de var sårbare

I søgsmålet er listet, hvilke oplysninger virksomheden ikke afslørede i sine SEC-rapporter:

Overvågning af produkter havde en sårbarhed, der gjorde det muligt for hackere at kompromittere den server, som produkterne kørte på.

SolarWinds’ opdateringsserver havde en let tilgængelig adgangskode, nemlig ”solarwinds123”.

SolarWinds’ kunder ville som følge heraf være sårbare over for hacking.

Sikkerhedsfejlene ville få virksomheden til at lide betydelig omdømmeskade.

Sagsøger mener, at ved at portrættere SolarWinds’ produkter som sikre i dets SEC-arkivering, blæste virksomheden kunstigt selskabets aktiekurs op.

Lige før angrebet på SolarWinds blev opdaget 13. december lå SolarWinds-kursen på cirka 23,50 dollar – 142 danske kroner. I skrivende stund er den faldet med næsten 40 procent til cirka 14,40 dollar – 87 danske kroner.

SolarWinds svarer igen

En talsmand fra SolarWinds siger følgende om sagen:

"Vi er udelukkende fokuseret på at hjælpe branchen og vores kunder med at forstå og afbøde dette angreb og frigav hurtigt hotfix-opdateringer til kunder, som vi mener vil lukke sårbarheden. Vi har også taget et antal skidt mod yderligere sikring af vores netværk og produkter, herunder gennem avancerede værktøjer til afsløring og overvågning af slutpunkter."

Det er ikke oplyst, hvor stor erstatningssummen er, der kræves fra Timothy Bremer.

Læs mere om sagen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere