Artikel top billede

Morgen-briefing: Twitter og Facebook blokerer for Trump efter kaos på Capitol Hill / Facebooks open source-chef ny teknologichef i Det Hvide Hus / New York-børsen skifter igen mening om kinesiske telefirmaer

Twitter og Facebook blokerer for Trump efter kaos på Capitol Hill. Facebooks open source-chef ny teknologichef i Det Hvide Hus. New York-børsen skifter igen mening om kinesiske telefirmaer. Aarhusianske Hungry.dk lancerer egen udbringningsplatform. Ny direktør for DigitalLead.

Hjerteligt godmorgen fra Computerworld med torsdagens morgen-briefing, som i dag er sammensat af Dan Jensen.

Twitter og Facebook blokerer for Trump efter kaos på Capitol Hill

Både Twitter og Facebook og Instagram tog i aftes det usædvanlige skridt at blokere for præsident Donald Trumps mulighed for at oploade posts på de sociale medier - Twitter i 12 timer, Facebook i 24 timer og Instagram (som Facebook ejer) i 24 timer.

Det skete efter, at Trump-støtter stormede den amerikanske kongres på Capitol Hill - ikke mindst opmuntret af Trumps vedholdende erklæringer om, at ‘de’ har ‘stjålet’ præsident-valget fra ham.

Twitter blokerer for kontoren efter “gentagne og alvorlige krænkelser” af selskabets regler, mens Facebook/Instagram begrunder blokeringen med, at Trump har delt en video til støtterne, der har deltaget i balladen.

For første gang nogensinde truer Twitter nu med at udelukke Trump - der er en af de mest fulgte person på Twitter - permanent.

“Kommende overtrædelser vil føre til permanent fjernelse af @realDonaldTrump-kontoen,” lyder det fra Twitter.

Facebooks open source-chef ny teknologichef i Det Hvide Hus

Vi bliver lidt i Washington DC: Kommende præsident Joe Biden har udnævnt open source-udvikleren David Recordon til teknologi-chef i Det Hvide Hus, såkaldt White House Director of Technology.

David Recordon har tidligere stået i spidsen for Facebooks open source-projekter og har arbejdet med blandt andet OpenID, oAuth, Apache, Phabricator, Cassandra og HipHop.

Han er indtil han tiltræder i staben i Det Hvide Hus infrastruktur-direktør i non profit-organisationen Chan Zuckerberg Initiative, der - som navnet antyder - drives af Facebook-direktør Mark Zuckerbergs hustru, Priscilla Chan Zuckerberg.

David Recordon var i øvrigt også ansat af Barack Obama som Director of White House Information Technology.

Du finder David Recordons LinkedIn-opslag om udnævnelsen her.

New York-børsen skifter igen mening om kinesiske telefirmaer

Først var det ud. Så var det ind. Og nu er det ud igen. Den store børs i New York - NYSE - skifter igen kurs i planerne om at afnotere de store kinesiske teleselskaber, China Telecom, China Mobile og China Unicom.

Først meddelte børsen, at de tre kinesiske kæmpeselskaber skulle tvangsafnoteres.

Få dage efter meddelte børsen, at de tre selskaber alligevel ikke skulle afnoteres. Og nu meddeler børsen så onsdag amerikansk tid, at de alligevel skal afnoteres allerede fra på mandag.

Det sker efter, at NYSE har fået det, som den kalder for ‘ny konkret rådgivning’ fra det amerikanske finansministeriums kontor for udenlandske aktiver [‘Treasury Department’s Office of Foreign Assets Control,’ red]

De tre selskaber bliver fjernet, fordi Donald Trump har forbudt amerikanske selskaber at handle med en række kinesiske selskaber på grund af frygt for spionage og for tæt samarbejde med de kinesiske myndigheder.

Aarhusianske Hungry.dk lancerer egen udbringningsplatform

Fremadstormende Hungry.dk satser på sin egen udbringningsplatform og eget budkorps, lyder det i en pressemeddelelse, som selskabet har udsendt til flere medier.

Direktør Morten Larsen meddeler her, at Hungry.dk med eget budkorps er i stand til at generere meget mere præcise leveringstider.

Den nye udbringningsplatform er allerede blevet lanceret i hjembyen Aarhus, hvor Hungry.dk sendte 300 på gaden. Den lanceres i København 25. januar. Det er målet, at Hungry.dk skal nå op på at have i alt 3.000 bude, der bringer mad ud - heraf 1.500 i København. I første omgang sender Hungry.dk 400 bude på gaden i København.

Ny direktør for DigitalLead

Den såkaldte klynge for digitale teknologier, DigitalLead, udnævner Carolina Benjaminsen som ny CEO.

Carolina Benjaminsen - der har en Ph.D i teknologi og læring - tiltræder 1. februar.

DigitalLead-klyngen forener de digitale erhvervsorganisationer It-forum og BrainsBusiness i samarbejde med de danske universiteter samt Force Technology og Alexandra Instituttet.

Klyngen kalder sig for 'et samlingspunkt for digital innovation,' som 'bygge bro' mellem erhverv og forskning på det digitale område.

"Universiteterne ligger inde med mængder af helt central viden, som endnu ikke er operationaliseret, og her kommer DigitalLead ind som den katalysator, der kan aktivere viden ude i virksomhederne. Det skaber enorme muligheder for hele det digitale felt og særligt SMV-segmentet, der med DigitalLead har fået en ny læringsaccelerator, som kan hjælpe dem med at skabe vækst og udvikling," lyder det fra den kommende direktør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere