Artikel top billede

Elon Musk overhaler Jeff Bezos og er nu verdens rigeste person

Elon Musk er gået fra at en 50'ne-plads til en førsteplads på kun et år. Tesla- og SpaceX-stifteren kan nu kalde sig verdens rigeste.

Da han gik ind i 2020 havde den eksentriske SpaceX- og Tesla-stifter Elon Musk en formue på cirka 27 milliarder dollar - svarende til over 163 milliarder kroner.

Her ved foden af 2021 tæller hans formue 188 milliarder dollar - over 1140 millarder danske kroner.

Dermed har han rundet en ekstrem milepæl. I løbet af 2020 er Musk gået fra plads nummer 50 over verdens rigeste, til nu at have overhalet Amazon-ejeren Jeff Bezos, og dermed er blevet den rigeste person i verden.

I løbet af 2020 er Tesla-kursen mere end nidoblet sig selv, og det var et kabløb i den elektroniske bilproducents aktiekurs, der tirsdag vippede 49-årige Elon Musk over målstregen som den mest velhavende med 1,5 milliarder dollar mere end Bezos.

For at gnide ekstra salt i såret, er Bezos blevet slået af en rival. Begge de to rigmænd ejer virksomheder, der konkurrerer i det private rumkapløb.

Er verdens rigeste ligeglad med penge?

Ud over sin 20 procents andel i bilproducenten Tesla, sidder Elon Musk på omkring 42 milliarder dollar i urealiserede papirgevinster på optjente aktier.

Disse værdipapirer kommer fra to tilskud, som han modtog i 2012 og 2018, hvoraf sidstnævnte var den største lønaftale, der nogensinde er indgået mellem en administrerende direktør og en bestyrelse.

Læs også: Bill Gates vippet af pladsen: Elon Musk er nu verdens næstrigeste

På trods af hans astronomiske gevinster har Elon Musk sagt, at han ikke har nogen interesse i materielle ting, og at han kun har få aktiver uden for sine indsatser i Tesla og SpaceX.

I sidste måned sagde han i et interview, at hovedformålet med hans rigdom er at fremskynde menneskehedens udvikling til en rumfartscivilisation.

”Jeg vil være i stand til at bidrage så meget som muligt til byen på Mars,” sagde han. "Det betyder bare meget kapital."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere