Elon Musk overhaler Jeff Bezos og er nu verdens rigeste person

Elon Musk er gået fra at en 50'ne-plads til en førsteplads på kun et år. Tesla- og SpaceX-stifteren kan nu kalde sig verdens rigeste.

Da han gik ind i 2020 havde den eksentriske SpaceX- og Tesla-stifter Elon Musk en formue på cirka 27 milliarder dollar - svarende til over 163 milliarder kroner.

Her ved foden af 2021 tæller hans formue 188 milliarder dollar - over 1140 millarder danske kroner.

Dermed har han rundet en ekstrem milepæl. I løbet af 2020 er Musk gået fra plads nummer 50 over verdens rigeste, til nu at have overhalet Amazon-ejeren Jeff Bezos, og dermed er blevet den rigeste person i verden.

I løbet af 2020 er Tesla-kursen mere end nidoblet sig selv, og det var et kabløb i den elektroniske bilproducents aktiekurs, der tirsdag vippede 49-årige Elon Musk over målstregen som den mest velhavende med 1,5 milliarder dollar mere end Bezos.

For at gnide ekstra salt i såret, er Bezos blevet slået af en rival. Begge de to rigmænd ejer virksomheder, der konkurrerer i det private rumkapløb.

Er verdens rigeste ligeglad med penge?
Ud over sin 20 procents andel i bilproducenten Tesla, sidder Elon Musk på omkring 42 milliarder dollar i urealiserede papirgevinster på optjente aktier.

Disse værdipapirer kommer fra to tilskud, som han modtog i 2012 og 2018, hvoraf sidstnævnte var den største lønaftale, der nogensinde er indgået mellem en administrerende direktør og en bestyrelse.

Læs også: Bill Gates vippet af pladsen: Elon Musk er nu verdens næstrigeste

På trods af hans astronomiske gevinster har Elon Musk sagt, at han ikke har nogen interesse i materielle ting, og at han kun har få aktiver uden for sine indsatser i Tesla og SpaceX.

I sidste måned sagde han i et interview, at hovedformålet med hans rigdom er at fremskynde menneskehedens udvikling til en rumfartscivilisation.

”Jeg vil være i stand til at bidrage så meget som muligt til byen på Mars,” sagde han. "Det betyder bare meget kapital."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Efter kæmpe kritik af Sundhedsplatformen: Nu afslutter Rigsrevisionen sagen
Region Hovedstanden har bragt så mange kritikpunkter vedrørende brugen af Sundhedsplatformen i orden, at Rigsrevisionen nu har valgt at afslutte sagen. Her er forklaringen.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.