Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk overhaler Jeff Bezos og er nu verdens rigeste person

Elon Musk er gået fra at en 50'ne-plads til en førsteplads på kun et år. Tesla- og SpaceX-stifteren kan nu kalde sig verdens rigeste.

Da han gik ind i 2020 havde den eksentriske SpaceX- og Tesla-stifter Elon Musk en formue på cirka 27 milliarder dollar - svarende til over 163 milliarder kroner.

Her ved foden af 2021 tæller hans formue 188 milliarder dollar - over 1140 millarder danske kroner.

Dermed har han rundet en ekstrem milepæl. I løbet af 2020 er Musk gået fra plads nummer 50 over verdens rigeste, til nu at have overhalet Amazon-ejeren Jeff Bezos, og dermed er blevet den rigeste person i verden.

I løbet af 2020 er Tesla-kursen mere end nidoblet sig selv, og det var et kabløb i den elektroniske bilproducents aktiekurs, der tirsdag vippede 49-årige Elon Musk over målstregen som den mest velhavende med 1,5 milliarder dollar mere end Bezos.

For at gnide ekstra salt i såret, er Bezos blevet slået af en rival. Begge de to rigmænd ejer virksomheder, der konkurrerer i det private rumkapløb.

Er verdens rigeste ligeglad med penge?

Ud over sin 20 procents andel i bilproducenten Tesla, sidder Elon Musk på omkring 42 milliarder dollar i urealiserede papirgevinster på optjente aktier.

Disse værdipapirer kommer fra to tilskud, som han modtog i 2012 og 2018, hvoraf sidstnævnte var den største lønaftale, der nogensinde er indgået mellem en administrerende direktør og en bestyrelse.

Læs også: Bill Gates vippet af pladsen: Elon Musk er nu verdens næstrigeste

På trods af hans astronomiske gevinster har Elon Musk sagt, at han ikke har nogen interesse i materielle ting, og at han kun har få aktiver uden for sine indsatser i Tesla og SpaceX.

I sidste måned sagde han i et interview, at hovedformålet med hans rigdom er at fremskynde menneskehedens udvikling til en rumfartscivilisation.

”Jeg vil være i stand til at bidrage så meget som muligt til byen på Mars,” sagde han. "Det betyder bare meget kapital."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere