Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk overhaler Jeff Bezos og er nu verdens rigeste person

Elon Musk er gået fra at en 50'ne-plads til en førsteplads på kun et år. Tesla- og SpaceX-stifteren kan nu kalde sig verdens rigeste.

Da han gik ind i 2020 havde den eksentriske SpaceX- og Tesla-stifter Elon Musk en formue på cirka 27 milliarder dollar - svarende til over 163 milliarder kroner.

Her ved foden af 2021 tæller hans formue 188 milliarder dollar - over 1140 millarder danske kroner.

Dermed har han rundet en ekstrem milepæl. I løbet af 2020 er Musk gået fra plads nummer 50 over verdens rigeste, til nu at have overhalet Amazon-ejeren Jeff Bezos, og dermed er blevet den rigeste person i verden.

I løbet af 2020 er Tesla-kursen mere end nidoblet sig selv, og det var et kabløb i den elektroniske bilproducents aktiekurs, der tirsdag vippede 49-årige Elon Musk over målstregen som den mest velhavende med 1,5 milliarder dollar mere end Bezos.

For at gnide ekstra salt i såret, er Bezos blevet slået af en rival. Begge de to rigmænd ejer virksomheder, der konkurrerer i det private rumkapløb.

Er verdens rigeste ligeglad med penge?

Ud over sin 20 procents andel i bilproducenten Tesla, sidder Elon Musk på omkring 42 milliarder dollar i urealiserede papirgevinster på optjente aktier.

Disse værdipapirer kommer fra to tilskud, som han modtog i 2012 og 2018, hvoraf sidstnævnte var den største lønaftale, der nogensinde er indgået mellem en administrerende direktør og en bestyrelse.

Læs også: Bill Gates vippet af pladsen: Elon Musk er nu verdens næstrigeste

På trods af hans astronomiske gevinster har Elon Musk sagt, at han ikke har nogen interesse i materielle ting, og at han kun har få aktiver uden for sine indsatser i Tesla og SpaceX.

I sidste måned sagde han i et interview, at hovedformålet med hans rigdom er at fremskynde menneskehedens udvikling til en rumfartscivilisation.

”Jeg vil være i stand til at bidrage så meget som muligt til byen på Mars,” sagde han. "Det betyder bare meget kapital."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere