Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Bill Gates vippet af pladsen: Elon Musk er nu verdens næstrigeste

Tesla-stifteren Elon Musk kan for første gang kalde sig verdens næstrigeste person kun overgået af grundlæggeren af Amazon Jeff Bezos, der har førstepladsen.

Microsoft-stifteren Bill Gates er rykket ned på en tredjeplads over klodens rigeste mennesker.

Hans formue er nemlig blevet overhalet af Tesla-stifteren Elon Musk, der nu er verdens næstrigeste mand kun overgået af Jeff Bezos, der står bag internetgiganten Amazon.

Omrokeringen i topplaceringerne skyldes en stigning i aktiekursen for Elon Musks selskaber, og betyder at han nu er god for 128 milliarder dollar. Det svarer til 800 milliarder danske kroner.

Det skriver tech-mediet The Verge.

Læs også: SpaceX leverer fornuftige internet-hastigheder fra rummet - og Elon Musk lover de snart bliver langt bedre

Tesla-direktøren har dog fortsat et stykke vej op til førstepladsen. Jeff Bozos har nemlig en samlet formue på svimlende 182 milliarder kroner, eller omkring 1.138 milliarder kroner.

Alene i år er Elon Musks formue vokset med 100 milliarder dollar, og er altså en af hovedårsagerne til, at han nu er planetens næstrigeste.

Det er ikke bare Tesla der har haft et godt år. Elon Musks rumfartsselskab SpaceX lykkedes tidligere på året med at sende mennesker ud i rummet som det første private selskab nogensinde.

Bill Gates var i årevis verdens rigeste mand, men formuen er svundet en del de senere år, da han sammen med sin kone Melinda Gates har givet en del af pengene væk til velgørenhed.

Siden 2006 har han foræret Bill & Melinda Gates Fonden 27 milliarder dollar. I kroner er det 169 milliarder.

Læs også: Elon Musk står til at indkassere gigant-bonus på 19 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere