Dansk-stiftede Too Good To Go rejser 190 millioner kroner i stor kapitalrunde - skal investeres i udrulning i USA

Dansk-stiftede Too Good To Go med Endomondo-grundlægger Mette Lykke i spidsen lander 190 millioner kroner i kapitaltilførsel. Pengene skal investeres i ekspansion i USA.

Der er vind i sejlene for det dansk-stiftede selskab Too Good To Go, som med danske Mette Lykke i spidsen som CEO sigter efter at organisere videresalg af mad, der ellers står til at skulle smides ud, fra alverdens butikker og restauranter.

Selskabet får nu tilført 25,7 millioner euro- godt 190 millioner kroner - i en stor kapitalrunde.

Med i investeringsrunden er både medarbejdere, eksisterende investorer samt venture-selskabet Blisce, der pumper 12,7 millioner euroind i Too Good To Go.

Selskabet er for tiden tilstede i 15 lande og har for tiden fokus rettet mod ikke mindst det meget store amerikanske marked. Her åbnede selskabet i efteråret i New York City og Boston og er nu på vej ud i New Jersey.

Ifølge Too Goo To Go er selskabets app - der er det centrale anker i løsningen - indtil videre blevet downloadet 29 millioner gange, hvor 50.000 restauranter, kæder og lignende indtil videre har tilmeldt sig ordningen - herunder 7-eleven, Netto, Lidl, Carrefour og andre.

Parterne meddeler i en udsendt pressemeddelelse, som du finder her, at den nye kapital skal investeres i udrulning i netop det store amerikanske marked, hvor op mod 40 procent af fødevarerne i dag smides ud.

Der er derfor her et meget stort potentiale for at agere mellemmand mellem restauranter, bagere og lignende samt forbrugerne, der kan se mulighed i at købe udgået mad billigt.

“Vi vil anvende denne investering til at understøtte vores hurtige vækst i vores amerikanske forretning, og vi vil fortsætte med at arbejde med vores europæiske partnere, hvor vi sparer titusindvis af måltider gennem vores app hver dag,” lyder det fra Mette Lykke.

CEO Mette Lykke var med til at opfinde og udvikle løbe-appen Endomondo i sin tid.

Læs også:

Den danske iværksætter-succes Endomondo lukker: Du har få måneder til at redde dine data

Endomondo-stifter Mette Lykkes madspilds-app henter investering på 45 millioner til at gå ind i fire nye lande

Endomondo-stifter Mette Lykke vinder IT-Prisen 2016 - se begrundelsen her
Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.