Artikel top billede

Endomondo blev stiftet af danske Mette Lykke, men i 2015 blev selskabet solgt for en halv milliard til amerikanske Under Armour. (Foto: les@kaner.dk / les kaner)

Den danske iværksætter-succes Endomondo lukker: Du har få måneder til at redde dine data

Det er snart slut med at bruge den populære løbe-app Endomondo, der er udviklet af danske iværksættere. Om få måneder vil appen forsvinde fra app stores, og senere vil alle brugerdata blive slettet.

Sportstøjmærket Under Armour vælger nu at lukke den populære træningsapp Endomondo.

Endomondo er udviklet af de danske iværksættere Mette Lykke, Jakob Juncker og Christian Birk i 2007, og i 2015 blev selskabet solgt til ameriaknske Under Amour for et beløb, der menes at lyde på 575 millioner kroner.

Under Amour oplyser, at appen fra 31. december ikke længere kan downloades fra app stores, mens brugernes data vil blive slettet fra og med 31.marts

Appen vil dog forblive på brugernes telefoner, men den vil ikke længere modtage opdateringer eller fejlrettelser.

Læs også: Danske Endomondo solgt for en halv milliard kroner

Henviser til ny app

I stedet henviser Under Armour til, at man downloader selskabets anden træningsapp Map My Run.

Under Amour oplyser, at det frem til 31. marts vil være muligt at både downloade og eksportere sine træningsdata til Map My Run såfremt man ønsker det.

Under Armour har en guide til, hvordan du henter dine træningsdata. Du kan du læse her.

Læs også: Den danske iværksættersucces Endomondo lukker ned i Danmark: 30 mister jobbet

Lukkede dansk afdeling

Endomondo valgte allerede i 2018 at lukke ned for din danske afvikling og rykke udviklingen til USA. Det betød at 30 personer mistede jobbet.

I 2016 modtog den ene af appenss stiftere, Mette Lykke, IT-Prisen, der bliver uddelt i et samarbejde mellem Computerworld og brancheforeningen IT-Branchen.

Begrundelsen lød dengang, at Endomondo-stifterne på visionær vis havde forudsagt den indflydelse, som onlinefællesskaber og GPS-udstyrede telefoner kan skabe.

Læs også:

"Det tog noget tid, inden teknologien muliggjorde konceptet. Jeg tror, at mange ville have kastet håndklædet"