Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Endomondo blev stiftet af danske Mette Lykke, men i 2015 blev selskabet solgt for en halv milliard til amerikanske Under Armour.

Den danske iværksætter-succes Endomondo lukker: Du har få måneder til at redde dine data

Det er snart slut med at bruge den populære løbe-app Endomondo, der er udviklet af danske iværksættere. Om få måneder vil appen forsvinde fra app stores, og senere vil alle brugerdata blive slettet.

Sportstøjmærket Under Armour vælger nu at lukke den populære træningsapp Endomondo.

Endomondo er udviklet af de danske iværksættere Mette Lykke, Jakob Juncker og Christian Birk i 2007, og i 2015 blev selskabet solgt til ameriaknske Under Amour for et beløb, der menes at lyde på 575 millioner kroner.

Under Amour oplyser, at appen fra 31. december ikke længere kan downloades fra app stores, mens brugernes data vil blive slettet fra og med 31.marts

Appen vil dog forblive på brugernes telefoner, men den vil ikke længere modtage opdateringer eller fejlrettelser.

Læs også: Danske Endomondo solgt for en halv milliard kroner

Henviser til ny app

I stedet henviser Under Armour til, at man downloader selskabets anden træningsapp Map My Run.

Under Amour oplyser, at det frem til 31. marts vil være muligt at både downloade og eksportere sine træningsdata til Map My Run såfremt man ønsker det.

Under Armour har en guide til, hvordan du henter dine træningsdata. Du kan du læse her.

Læs også: Den danske iværksættersucces Endomondo lukker ned i Danmark: 30 mister jobbet

Lukkede dansk afdeling

Endomondo valgte allerede i 2018 at lukke ned for din danske afvikling og rykke udviklingen til USA. Det betød at 30 personer mistede jobbet.

I 2016 modtog den ene af appenss stiftere, Mette Lykke, IT-Prisen, der bliver uddelt i et samarbejde mellem Computerworld og brancheforeningen IT-Branchen.

Begrundelsen lød dengang, at Endomondo-stifterne på visionær vis havde forudsagt den indflydelse, som onlinefællesskaber og GPS-udstyrede telefoner kan skabe.

Læs også:

"Det tog noget tid, inden teknologien muliggjorde konceptet. Jeg tror, at mange ville have kastet håndklædet"
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.