Artikel top billede

Qualcomm køber chip-startup for 8,5 milliarder kroner

Chip-producenten Qualcomm har opkøbt en ny virksomhed stiftet af en række tidligere Apple-medarbejdere til et svimlende milliardbeløb.

Den bare tre år gamle virksomhed Nuvia er blevet opkøbt af Qualcomm for 1,4 milliarder dollar, eller omkring 8,5 milliarder kroner.

Nuvia er stiftet af tre tidligere Apple-ingeniører, der har arbejdet på den såkaldte A-serie af chips hos it-giganten.

Det skriver The Verge.

Qualcomm peger på væksten inden for 5G-teknologien som den primære årsag til, at man har valgt at betale det svimlende beløb for den bare tre år gamle virksomhed.

"5G mobiliteten for it i endnu højere grad. Opkøbet af Nuvia bygger yderligere på Qualcomm Technologies' Snapdragons førende teknologi, og giver mulighed for at levere forbedringen inden for CPU'er til den næste generation af 5G-teknologien," lyder det fra Qualcomm i en meddelelse om opkøbet.

Alle tre stiftere af Nuvia bliver en del af Qualcomm efter opkøbet.

Qualcomm har fortsat aftalt at levere chips til Apple der kan levere 5G-teknologien til selskabet telefoner. Men Apple arbejder fortsat på at bygge sine egne chips.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere