Artikel top billede

Qualcomm køber chip-startup for 8,5 milliarder kroner

Chip-producenten Qualcomm har opkøbt en ny virksomhed stiftet af en række tidligere Apple-medarbejdere til et svimlende milliardbeløb.

Den bare tre år gamle virksomhed Nuvia er blevet opkøbt af Qualcomm for 1,4 milliarder dollar, eller omkring 8,5 milliarder kroner.

Nuvia er stiftet af tre tidligere Apple-ingeniører, der har arbejdet på den såkaldte A-serie af chips hos it-giganten.

Det skriver The Verge.

Qualcomm peger på væksten inden for 5G-teknologien som den primære årsag til, at man har valgt at betale det svimlende beløb for den bare tre år gamle virksomhed.

"5G mobiliteten for it i endnu højere grad. Opkøbet af Nuvia bygger yderligere på Qualcomm Technologies' Snapdragons førende teknologi, og giver mulighed for at levere forbedringen inden for CPU'er til den næste generation af 5G-teknologien," lyder det fra Qualcomm i en meddelelse om opkøbet.

Alle tre stiftere af Nuvia bliver en del af Qualcomm efter opkøbet.

Qualcomm har fortsat aftalt at levere chips til Apple der kan levere 5G-teknologien til selskabet telefoner. Men Apple arbejder fortsat på at bygge sine egne chips.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere