Artikel top billede

Kaspersky hyrer ny topchef for Norden

Det russiske it-sikkerhedsfirma Kaspersky har fået ny chef for Norden. Den nye landechef er fundet internt i selskabet.

Kaspersky har udpeget en ny landechef for selskabet i Norden og Benelux-landene.

Fremover får hollandske Mark Beunk ansvaret for blandt andet den danske forretning i det russiske it-sikkerhedsfirma.

Den nye landechef kommer fra en stilling som chef for B2B-salg i netop Kaspersky. Derfor kender han også allerede forretningen.

"Jeg glæder mig til at påtage denne rolle indenfor en branche, der vokser så hurtigt, og at være en del af en virksomhed, der er helt i front, når det handler om at gøre verden mere cybersikker. Hjørnestenen i vores forretningsstrategi i både Norden og Benelux er at tilbyde sikkerhedsinformation og reel beskyttelse for vores kunder, som de sikkert kan bruge både privat og i virksomheder. Vores mål er at skabe en sikker fremtid for alle vores kunder,” siger Mark Beunk ifølge en pressemeddelelse.

Mark Beunk blev allerede ny landechef ved årsskiftet, og har derfor siddet i stolen de senest to uger.

Dansk landechef fyret

Kaspersky valgte ved udgangen af 2018 at fyre den daværende danske landechef Leif Jensen. Der blev efterfølgende ikke fundet en afløser for positionen i Danmark.

"Min egen rolle er blevet overflødiggjort som led i en strukturel ændring," skrev Leif Jensen i forbindelse med fyringen på LinkedIn.

Dermed bliver opgaverne for den danske afdeling af Kaspersky udelukkende styret fra den nordiske chef, som Mark Beunk altså nu står i spidsen for.

Læs mere her: Kaspersky fyrer sin danske landechef: "Mit job er blevet overflødiggjort"

I sommeren 2020 valgte kaspersky så at tage et yderligere skridt ved helt at lukke den danske afdeling.

Fra Taastrup havde Kaspersky ellers indtil da serviceret hele Norden. Derefter blev den nordiske forretning lagt sammen med Benelux-landene.

Læs mere her: Kaspersky lukker sit nordiske kontor i Danmark og fyrer medarbejdere

Den nye nordiske chefs hovedopgave bliver at skaffe flere partnerskaber til kaspersky, lyder det fra selskabet i meddelelsen.

Samtidig skal Kaspersky også forbedre sit salg til mindre virksomheder.

"Mark har været et aktiv i Nordeuropa fra dag ét, så jeg er virkelig glad for endelig at kunne løfte sløret for hans udnævnelse som General Manger i Norden og Benelux. Kaspersky har, på trods af det seneste ret specielle år, haft god vækst i Europa, og vi ser derfor frem til, hvad 2021 vil bringe,” lyder det fra Chris Connell, viceadministrerende direktør for globalt salg og direktør for europæiske operationer hos Kaspersky, i meddelelsen.

Læs også: Russisk hackergruppe mistænkes for at stå bag det massive SolarWind-angreb