Artikel top billede

Kaspersky fyrer sin danske landechef: "Mit job er blevet overflødiggjort"

Strukturelle ændringer hos det russiske it-sikkerhedsfirma Kaspersky betyder, at Leif Jensen må stoppe som dansk landechef.

Danske Leif Jensen er blevet fyret som chef for Kaspersky i Norden.

Det oplyser han i et indlæg på LinkedIn.

"Min egen rolle er blevet overflødiggjort som led i en strukturel ændring," skriver han på LinkedIn.

Computerworld erfarer, at Leif Jensens rolle i fremtiden vil blive varetaget af Kaspersky i Holland, og der er umiddelbart ikke nogen udsigt til, at det vil blive ansat en ny dansk landechef.

Udskiftningen på landechef-posten er ifølge Computerworlds oplysninger led i en omrokering, hvor også den belgiske landechef forlader Kaspersky.

Ikke noget job på hånden

I et indlæg på LinkedIn oplyser Leif Jensen, at han endnu ikke har fundet et nyt job, men takker samtidig sine kolleger for fire gode år i den russiske virksomhed.

”Jeg har gennem de seneste fire år haft en fantastisk tid hos Kaspersky Lab, hvor jeg især er stolt af det fantastiske og professionelle hold i Norden, som jeg har opbygget fra bunden. Jeg ønsker alle på holdet det bedste i fremtiden,” skriver han på Linkedin.

Flere år med spion-beskyldninger

Kaspersky Lab har de seneste år været kastet ud i et større stormvej efter, at virksomheden adskillige gange er blevet udsat for beskyldninger om, at den russiske regering bruger Kasperskys løsninger til spionere på virksomhedens kunder.

Påstande som Kaspersky Lab har afvist, men som har betydet, at myndighederne i USA, Storbritannien og Litauen har fået forbud mod at anvende løsninger fra Kaspersky.

Efter beskyldninger har Kaspersky besluttet at flytte store dele af sin infrastruktur fra Moskva til Schweiz.

Det kan du læsere mere om her: Kaspersky flytter stor del af butikken til Schweiz efter massive anklager om spionage for Rusland
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere