Artikel top billede

(Foto: Mike Taylor CATCHLIGHT info@catchlight.co.uk / Mike Taylor)

Kaspersky fyrer sin danske landechef: "Mit job er blevet overflødiggjort"

Strukturelle ændringer hos det russiske it-sikkerhedsfirma Kaspersky betyder, at Leif Jensen må stoppe som dansk landechef.

Danske Leif Jensen er blevet fyret som chef for Kaspersky i Norden.

Det oplyser han i et indlæg på LinkedIn.

"Min egen rolle er blevet overflødiggjort som led i en strukturel ændring," skriver han på LinkedIn.

Computerworld erfarer, at Leif Jensens rolle i fremtiden vil blive varetaget af Kaspersky i Holland, og der er umiddelbart ikke nogen udsigt til, at det vil blive ansat en ny dansk landechef.

Udskiftningen på landechef-posten er ifølge Computerworlds oplysninger led i en omrokering, hvor også den belgiske landechef forlader Kaspersky.

Ikke noget job på hånden

I et indlæg på LinkedIn oplyser Leif Jensen, at han endnu ikke har fundet et nyt job, men takker samtidig sine kolleger for fire gode år i den russiske virksomhed.

”Jeg har gennem de seneste fire år haft en fantastisk tid hos Kaspersky Lab, hvor jeg især er stolt af det fantastiske og professionelle hold i Norden, som jeg har opbygget fra bunden. Jeg ønsker alle på holdet det bedste i fremtiden,” skriver han på Linkedin.

Flere år med spion-beskyldninger

Kaspersky Lab har de seneste år været kastet ud i et større stormvej efter, at virksomheden adskillige gange er blevet udsat for beskyldninger om, at den russiske regering bruger Kasperskys løsninger til spionere på virksomhedens kunder.

Påstande som Kaspersky Lab har afvist, men som har betydet, at myndighederne i USA, Storbritannien og Litauen har fået forbud mod at anvende løsninger fra Kaspersky.

Efter beskyldninger har Kaspersky besluttet at flytte store dele af sin infrastruktur fra Moskva til Schweiz.

Det kan du læsere mere om her: Kaspersky flytter stor del af butikken til Schweiz efter massive anklager om spionage for Rusland
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere