Artikel top billede

(Foto: Mike Taylor CATCHLIGHT info@catchlight.co.uk / Mike Taylor)

Kaspersky fyrer sin danske landechef: "Mit job er blevet overflødiggjort"

Strukturelle ændringer hos det russiske it-sikkerhedsfirma Kaspersky betyder, at Leif Jensen må stoppe som dansk landechef.

Danske Leif Jensen er blevet fyret som chef for Kaspersky i Norden.

Det oplyser han i et indlæg på LinkedIn.

"Min egen rolle er blevet overflødiggjort som led i en strukturel ændring," skriver han på LinkedIn.

Computerworld erfarer, at Leif Jensens rolle i fremtiden vil blive varetaget af Kaspersky i Holland, og der er umiddelbart ikke nogen udsigt til, at det vil blive ansat en ny dansk landechef.

Udskiftningen på landechef-posten er ifølge Computerworlds oplysninger led i en omrokering, hvor også den belgiske landechef forlader Kaspersky.

Ikke noget job på hånden

I et indlæg på LinkedIn oplyser Leif Jensen, at han endnu ikke har fundet et nyt job, men takker samtidig sine kolleger for fire gode år i den russiske virksomhed.

”Jeg har gennem de seneste fire år haft en fantastisk tid hos Kaspersky Lab, hvor jeg især er stolt af det fantastiske og professionelle hold i Norden, som jeg har opbygget fra bunden. Jeg ønsker alle på holdet det bedste i fremtiden,” skriver han på Linkedin.

Flere år med spion-beskyldninger

Kaspersky Lab har de seneste år været kastet ud i et større stormvej efter, at virksomheden adskillige gange er blevet udsat for beskyldninger om, at den russiske regering bruger Kasperskys løsninger til spionere på virksomhedens kunder.

Påstande som Kaspersky Lab har afvist, men som har betydet, at myndighederne i USA, Storbritannien og Litauen har fået forbud mod at anvende løsninger fra Kaspersky.

Efter beskyldninger har Kaspersky besluttet at flytte store dele af sin infrastruktur fra Moskva til Schweiz.

Det kan du læsere mere om her: Kaspersky flytter stor del af butikken til Schweiz efter massive anklager om spionage for Rusland
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere