Kaspersky fyrer sin danske landechef: "Mit job er blevet overflødiggjort"

Strukturelle ændringer hos det russiske it-sikkerhedsfirma Kaspersky betyder, at Leif Jensen må stoppe som dansk landechef.

Danske Leif Jensen er blevet fyret som chef for Kaspersky i Norden.

Det oplyser han i et indlæg på LinkedIn.

"Min egen rolle er blevet overflødiggjort som led i en strukturel ændring," skriver han på LinkedIn.

Computerworld erfarer, at Leif Jensens rolle i fremtiden vil blive varetaget af Kaspersky i Holland, og der er umiddelbart ikke nogen udsigt til, at det vil blive ansat en ny dansk landechef.

Udskiftningen på landechef-posten er ifølge Computerworlds oplysninger led i en omrokering, hvor også den belgiske landechef forlader Kaspersky.

Ikke noget job på hånden
I et indlæg på LinkedIn oplyser Leif Jensen, at han endnu ikke har fundet et nyt job, men takker samtidig sine kolleger for fire gode år i den russiske virksomhed.

”Jeg har gennem de seneste fire år haft en fantastisk tid hos Kaspersky Lab, hvor jeg især er stolt af det fantastiske og professionelle hold i Norden, som jeg har opbygget fra bunden. Jeg ønsker alle på holdet det bedste i fremtiden,” skriver han på Linkedin.

Flere år med spion-beskyldninger
Kaspersky Lab har de seneste år været kastet ud i et større stormvej efter, at virksomheden adskillige gange er blevet udsat for beskyldninger om, at den russiske regering bruger Kasperskys løsninger til spionere på virksomhedens kunder.

Påstande som Kaspersky Lab har afvist, men som har betydet, at myndighederne i USA, Storbritannien og Litauen har fået forbud mod at anvende løsninger fra Kaspersky.

Efter beskyldninger har Kaspersky besluttet at flytte store dele af sin infrastruktur fra Moskva til Schweiz.

Det kan du læsere mere om her: Kaspersky flytter stor del af butikken til Schweiz efter massive anklager om spionage for Rusland
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst.