Artikel top billede

(Foto: Daniel Schludi)

Microsoft, Salesforce og Oracle arbejder på digitalt corona-pas

En række it-giganter arbejder på en digital oversigt over, hvem der er blevet vaccineret, i takt med at vaccinerne bliver rullet ud verden over.

En koalition bestående af amerikanske it-giganter som Microsoft, Salesforce og Oracle er ved at udvikle et såkaldt vaccinepas.

Målet er at udvikle en digital platform, hvor borgere nemt kan få adgang til deres data om covid-19-vaccinationer.

Det skriver The Verge.

Vaccinepasset kan bidrage til, at samfund verden over kan blive åbnet hurtigere, fordi man med en sådan digital platform kan se, hvem der er immune over for Covid-19. Koalitionen går under navnet Vaccination Credential Initiative (VCI).

"VCI's vision er at give individer mulighed for at få krypteret adgang til en digital kopi af deres vaccinationsoplysninger, som kan opbevares i en digital 'wallet', som de selv vælger," lyder det i en meddelelse fra koalitionen.

Målet er, at oplysningerne skal kunne tilgås på din smartphone, så man hurtigt kan tilgå oplysningerne.

Læs også: Hackere har lækket vaccine-data efter angreb på Det Europæiske Lægemiddelagentur

Fortsat en række usikkerheder

Sammenslutningen af it-giganterne oplyser ikke, hvornår de forventer, at brugerne kan begynde at bruge de kommende vaccinepas.

Ifølge The Verge står selskaberne også over for en udfordring med at få de lokale sundhedsorganisationer i en række lande til at udlevere oplysningerne.

Derudover er det fortsat usikkert, om et vaccinepas overhovedet vil give borgere flere muligheder end dem, der ikke er. Det skal myndighederne først til at beslutte i de kommende måneder.

Læs også: NNIT vil købe corona-vacciner til alle medarbejdere og deres familier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere