Artikel top billede

(Foto: Daniel Schludi)

Microsoft, Salesforce og Oracle arbejder på digitalt corona-pas

En række it-giganter arbejder på en digital oversigt over, hvem der er blevet vaccineret, i takt med at vaccinerne bliver rullet ud verden over.

En koalition bestående af amerikanske it-giganter som Microsoft, Salesforce og Oracle er ved at udvikle et såkaldt vaccinepas.

Målet er at udvikle en digital platform, hvor borgere nemt kan få adgang til deres data om covid-19-vaccinationer.

Det skriver The Verge.

Vaccinepasset kan bidrage til, at samfund verden over kan blive åbnet hurtigere, fordi man med en sådan digital platform kan se, hvem der er immune over for Covid-19. Koalitionen går under navnet Vaccination Credential Initiative (VCI).

"VCI's vision er at give individer mulighed for at få krypteret adgang til en digital kopi af deres vaccinationsoplysninger, som kan opbevares i en digital 'wallet', som de selv vælger," lyder det i en meddelelse fra koalitionen.

Målet er, at oplysningerne skal kunne tilgås på din smartphone, så man hurtigt kan tilgå oplysningerne.

Læs også: Hackere har lækket vaccine-data efter angreb på Det Europæiske Lægemiddelagentur

Fortsat en række usikkerheder

Sammenslutningen af it-giganterne oplyser ikke, hvornår de forventer, at brugerne kan begynde at bruge de kommende vaccinepas.

Ifølge The Verge står selskaberne også over for en udfordring med at få de lokale sundhedsorganisationer i en række lande til at udlevere oplysningerne.

Derudover er det fortsat usikkert, om et vaccinepas overhovedet vil give borgere flere muligheder end dem, der ikke er. Det skal myndighederne først til at beslutte i de kommende måneder.

Læs også: NNIT vil købe corona-vacciner til alle medarbejdere og deres familier




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere