Artikel top billede

Microsoft, Salesforce og Oracle arbejder på digitalt corona-pas

En række it-giganter arbejder på en digital oversigt over, hvem der er blevet vaccineret, i takt med at vaccinerne bliver rullet ud verden over.

En koalition bestående af amerikanske it-giganter som Microsoft, Salesforce og Oracle er ved at udvikle et såkaldt vaccinepas.

Målet er at udvikle en digital platform, hvor borgere nemt kan få adgang til deres data om covid-19-vaccinationer.

Det skriver The Verge.

Vaccinepasset kan bidrage til, at samfund verden over kan blive åbnet hurtigere, fordi man med en sådan digital platform kan se, hvem der er immune over for Covid-19. Koalitionen går under navnet Vaccination Credential Initiative (VCI).

"VCI's vision er at give individer mulighed for at få krypteret adgang til en digital kopi af deres vaccinationsoplysninger, som kan opbevares i en digital 'wallet', som de selv vælger," lyder det i en meddelelse fra koalitionen.

Målet er, at oplysningerne skal kunne tilgås på din smartphone, så man hurtigt kan tilgå oplysningerne.

Læs også: Hackere har lækket vaccine-data efter angreb på Det Europæiske Lægemiddelagentur

Fortsat en række usikkerheder

Sammenslutningen af it-giganterne oplyser ikke, hvornår de forventer, at brugerne kan begynde at bruge de kommende vaccinepas.

Ifølge The Verge står selskaberne også over for en udfordring med at få de lokale sundhedsorganisationer i en række lande til at udlevere oplysningerne.

Derudover er det fortsat usikkert, om et vaccinepas overhovedet vil give borgere flere muligheder end dem, der ikke er. Det skal myndighederne først til at beslutte i de kommende måneder.

Læs også: NNIT vil købe corona-vacciner til alle medarbejdere og deres familier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere