Microsoft, Salesforce og Oracle arbejder på digitalt corona-pas

En række it-giganter arbejder på en digital oversigt over, hvem der er blevet vaccineret, i takt med at vaccinerne bliver rullet ud verden over.

En koalition bestående af amerikanske it-giganter som Microsoft, Salesforce og Oracle er ved at udvikle et såkaldt vaccinepas.

Målet er at udvikle en digital platform, hvor borgere nemt kan få adgang til deres data om covid-19-vaccinationer.

Det skriver The Verge.

Vaccinepasset kan bidrage til, at samfund verden over kan blive åbnet hurtigere, fordi man med en sådan digital platform kan se, hvem der er immune over for Covid-19. Koalitionen går under navnet Vaccination Credential Initiative (VCI).

"VCI's vision er at give individer mulighed for at få krypteret adgang til en digital kopi af deres vaccinationsoplysninger, som kan opbevares i en digital 'wallet', som de selv vælger," lyder det i en meddelelse fra koalitionen.

Målet er, at oplysningerne skal kunne tilgås på din smartphone, så man hurtigt kan tilgå oplysningerne.

Læs også: Hackere har lækket vaccine-data efter angreb på Det Europæiske Lægemiddelagentur

Fortsat en række usikkerheder
Sammenslutningen af it-giganterne oplyser ikke, hvornår de forventer, at brugerne kan begynde at bruge de kommende vaccinepas.

Ifølge The Verge står selskaberne også over for en udfordring med at få de lokale sundhedsorganisationer i en række lande til at udlevere oplysningerne.

Derudover er det fortsat usikkert, om et vaccinepas overhovedet vil give borgere flere muligheder end dem, der ikke er. Det skal myndighederne først til at beslutte i de kommende måneder.

Læs også: NNIT vil købe corona-vacciner til alle medarbejdere og deres familier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Exchange-sårbarhed truer selskaber over hele kloden: Sådan blev den opdaget af Dubex fra Søborg
En række akutte sårbarheder i Microsoft Exchange Server har sendt en panisk bølge gennem Exchange-miljøet. Sårbarhederne blev opdaget af danske Dubex. Se her, hvordan de blev opdaget af det danske selskab. "Var hackerne lykkedes med det, ville det være forholdsvist voldsomt," siger Jacob Herbst fra Dubex.
Computerworld
Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?
Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.