Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Hackere har lækket vaccine-data efter angreb på Det Europæiske Lægemiddelagentur

Endnu en opdatering fra det Europæiske Lægemiddelagentur, giver nye detaljer i hacket af enheden, der godkender de nødvendige corona-vacciner.

Sagaen om hacket af det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har fået endnu et nyt kapitel.

Seneste har agenturet på sin egen hjemmeside oplyst, at den igangværende undersøgelse af cyberangrebet på EMA afslørede, at nogle af de stjålne data, der er relateret til Covid-19-medicin og -vacciner nu er blevet lækket.

De nødvendige handlinger træffes af de retshåndhævende myndigheder, oplyser EMA.

Agenturet fortsætter med fuldt ud at støtte efterforskning af databrudet og underrette eventuelle yderligere enheder og enkeltpersoner, hvis dokumenter og personlige data kan have været genstand for uautoriseret adgang.

Læs også: Det Europæiske Lægemiddelsagentur om cyberangreb: De it-kriminelle gik efter corona-vaccinerne

Agenturet og det europæiske lovgivningsnetværk for lægemidler forbliver stadig fuldt funktionelle, og som det har været oplyst tidligere, så vil tidslinjer relateret til evaluering og godkendelse af Covid-19-lægemidler og -vacciner forsat være upåvirkede.

EMA vil fortsat give oplysninger med tiden, i det omfang det er muligt, i betragtning af sin pligt til den igangværende undersøgelse.

EMA-hackerangrebet

9. december meldte EMA første gang ud, at man havde registreret et angreb, som med det samme udløste en efterforskning som både internationalt politi og myndigheder deltager i.

Siden har EMA opdateret sin side med nye oplysninger om sagen løbende.

Læs også: Det europæiske lægemiddelagentur ramt af hackerangreb

Få dage efter EMA oplyste om angrebet var agenturet ude at afvise, at der ville komme fatale konsekvenser for selve vaccineudviklingen. Efterfølgende har EMA bekræftet, at hackerne gik efter vaccinerne.

Sundhedssektoren har været ekstra udsat under corona

Spørger man eksperterne, er angrebet på EMA i december ikke en større overraskelse. Faktisk har sikkerhedsvirksomheden Check Point afdækket, at sundhedssektoren i 2020 har været i dobbelt så stor risiko for cyberangreb end nogen anden sektor.

Læs også: Risikoen for cyberangreb på sundhedssektoren er dobbelt så stor som alle andre sektorer

I løbet af 2020 har man også set eksempler på at flere hospitaler og lægevidenskabelige organisationer er blevet komromitterede.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere