Artikel top billede

Hackere har lækket vaccine-data efter angreb på Det Europæiske Lægemiddelagentur

Endnu en opdatering fra det Europæiske Lægemiddelagentur, giver nye detaljer i hacket af enheden, der godkender de nødvendige corona-vacciner.

Sagaen om hacket af det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har fået endnu et nyt kapitel.

Seneste har agenturet på sin egen hjemmeside oplyst, at den igangværende undersøgelse af cyberangrebet på EMA afslørede, at nogle af de stjålne data, der er relateret til Covid-19-medicin og -vacciner nu er blevet lækket.

De nødvendige handlinger træffes af de retshåndhævende myndigheder, oplyser EMA.

Agenturet fortsætter med fuldt ud at støtte efterforskning af databrudet og underrette eventuelle yderligere enheder og enkeltpersoner, hvis dokumenter og personlige data kan have været genstand for uautoriseret adgang.

Læs også: Det Europæiske Lægemiddelsagentur om cyberangreb: De it-kriminelle gik efter corona-vaccinerne

Agenturet og det europæiske lovgivningsnetværk for lægemidler forbliver stadig fuldt funktionelle, og som det har været oplyst tidligere, så vil tidslinjer relateret til evaluering og godkendelse af Covid-19-lægemidler og -vacciner forsat være upåvirkede.

EMA vil fortsat give oplysninger med tiden, i det omfang det er muligt, i betragtning af sin pligt til den igangværende undersøgelse.

EMA-hackerangrebet

9. december meldte EMA første gang ud, at man havde registreret et angreb, som med det samme udløste en efterforskning som både internationalt politi og myndigheder deltager i.

Siden har EMA opdateret sin side med nye oplysninger om sagen løbende.

Læs også: Det europæiske lægemiddelagentur ramt af hackerangreb

Få dage efter EMA oplyste om angrebet var agenturet ude at afvise, at der ville komme fatale konsekvenser for selve vaccineudviklingen. Efterfølgende har EMA bekræftet, at hackerne gik efter vaccinerne.

Sundhedssektoren har været ekstra udsat under corona

Spørger man eksperterne, er angrebet på EMA i december ikke en større overraskelse. Faktisk har sikkerhedsvirksomheden Check Point afdækket, at sundhedssektoren i 2020 har været i dobbelt så stor risiko for cyberangreb end nogen anden sektor.

Læs også: Risikoen for cyberangreb på sundhedssektoren er dobbelt så stor som alle andre sektorer

I løbet af 2020 har man også set eksempler på at flere hospitaler og lægevidenskabelige organisationer er blevet komromitterede.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere