Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Hackere har lækket vaccine-data efter angreb på Det Europæiske Lægemiddelagentur

Endnu en opdatering fra det Europæiske Lægemiddelagentur, giver nye detaljer i hacket af enheden, der godkender de nødvendige corona-vacciner.

Sagaen om hacket af det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har fået endnu et nyt kapitel.

Seneste har agenturet på sin egen hjemmeside oplyst, at den igangværende undersøgelse af cyberangrebet på EMA afslørede, at nogle af de stjålne data, der er relateret til Covid-19-medicin og -vacciner nu er blevet lækket.

De nødvendige handlinger træffes af de retshåndhævende myndigheder, oplyser EMA.

Agenturet fortsætter med fuldt ud at støtte efterforskning af databrudet og underrette eventuelle yderligere enheder og enkeltpersoner, hvis dokumenter og personlige data kan have været genstand for uautoriseret adgang.

Læs også: Det Europæiske Lægemiddelsagentur om cyberangreb: De it-kriminelle gik efter corona-vaccinerne

Agenturet og det europæiske lovgivningsnetværk for lægemidler forbliver stadig fuldt funktionelle, og som det har været oplyst tidligere, så vil tidslinjer relateret til evaluering og godkendelse af Covid-19-lægemidler og -vacciner forsat være upåvirkede.

EMA vil fortsat give oplysninger med tiden, i det omfang det er muligt, i betragtning af sin pligt til den igangværende undersøgelse.

EMA-hackerangrebet

9. december meldte EMA første gang ud, at man havde registreret et angreb, som med det samme udløste en efterforskning som både internationalt politi og myndigheder deltager i.

Siden har EMA opdateret sin side med nye oplysninger om sagen løbende.

Læs også: Det europæiske lægemiddelagentur ramt af hackerangreb

Få dage efter EMA oplyste om angrebet var agenturet ude at afvise, at der ville komme fatale konsekvenser for selve vaccineudviklingen. Efterfølgende har EMA bekræftet, at hackerne gik efter vaccinerne.

Sundhedssektoren har været ekstra udsat under corona

Spørger man eksperterne, er angrebet på EMA i december ikke en større overraskelse. Faktisk har sikkerhedsvirksomheden Check Point afdækket, at sundhedssektoren i 2020 har været i dobbelt så stor risiko for cyberangreb end nogen anden sektor.

Læs også: Risikoen for cyberangreb på sundhedssektoren er dobbelt så stor som alle andre sektorer

I løbet af 2020 har man også set eksempler på at flere hospitaler og lægevidenskabelige organisationer er blevet komromitterede.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere