Hackere har lækket vaccine-data efter angreb på Det Europæiske Lægemiddelagentur

Endnu en opdatering fra det Europæiske Lægemiddelagentur, giver nye detaljer i hacket af enheden, der godkender de nødvendige corona-vacciner.

Sagaen om hacket af det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har fået endnu et nyt kapitel.

Seneste har agenturet på sin egen hjemmeside oplyst, at den igangværende undersøgelse af cyberangrebet på EMA afslørede, at nogle af de stjålne data, der er relateret til Covid-19-medicin og -vacciner nu er blevet lækket.

De nødvendige handlinger træffes af de retshåndhævende myndigheder, oplyser EMA.

Agenturet fortsætter med fuldt ud at støtte efterforskning af databrudet og underrette eventuelle yderligere enheder og enkeltpersoner, hvis dokumenter og personlige data kan have været genstand for uautoriseret adgang.

Læs også: Det Europæiske Lægemiddelsagentur om cyberangreb: De it-kriminelle gik efter corona-vaccinerne

Agenturet og det europæiske lovgivningsnetværk for lægemidler forbliver stadig fuldt funktionelle, og som det har været oplyst tidligere, så vil tidslinjer relateret til evaluering og godkendelse af Covid-19-lægemidler og -vacciner forsat være upåvirkede.

EMA vil fortsat give oplysninger med tiden, i det omfang det er muligt, i betragtning af sin pligt til den igangværende undersøgelse.

EMA-hackerangrebet
9. december meldte EMA første gang ud, at man havde registreret et angreb, som med det samme udløste en efterforskning som både internationalt politi og myndigheder deltager i.

Siden har EMA opdateret sin side med nye oplysninger om sagen løbende.

Læs også: Det europæiske lægemiddelagentur ramt af hackerangreb

Få dage efter EMA oplyste om angrebet var agenturet ude at afvise, at der ville komme fatale konsekvenser for selve vaccineudviklingen. Efterfølgende har EMA bekræftet, at hackerne gik efter vaccinerne.

Sundhedssektoren har været ekstra udsat under corona
Spørger man eksperterne, er angrebet på EMA i december ikke en større overraskelse. Faktisk har sikkerhedsvirksomheden Check Point afdækket, at sundhedssektoren i 2020 har været i dobbelt så stor risiko for cyberangreb end nogen anden sektor.

Læs også: Risikoen for cyberangreb på sundhedssektoren er dobbelt så stor som alle andre sektorer

I løbet af 2020 har man også set eksempler på at flere hospitaler og lægevidenskabelige organisationer er blevet komromitterede.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.