Artikel top billede

Ransomware-angreb står bag halvdelen af alle databrud i sundhedssektoren

Næsten halvdelen af alle datalæk i sundhedssektoren skyldes ransomeware-angreb, peger ny forskning på.

Næsten halvdelen af ​​alle databrud på hospitaler og i den bredere sundhedssektor skyldes ransomware-angreb.

Det konkluderer ny research, skriver Zdnet.

Kriminelle bander bruger i stigende grad ransomeware-angreb til både at kræve store pengebeløb for at gendanne krypteret data, men også til at stjæle følsomme oplysinger og true med at offentlig gøre dem, hvis løsepenge ikke betales.

Denne dobbelte afpresningsteknik er beregnet som ekstra en gearing til at tvinge ofre for ransomware-angreb til at give efter og betale løsesummen i stedet for at tage sig tid til selv at gendanne netværket.

For sundhedsvæsenet er udsigten til, at data lækkes på internettet, særligt foruroligende, da det kan involvere følsomme private medicinske data sammen med andre former for identificerbar personlig information om patienter, lyder det.

Ransomware er nu ansvarlig for 46 procent af databrud på sundhedsområdet, ifølge en analyse foretaget af cybersikkerhedsvirksomheden Tenable.

Mere end 35 procent af alle databrud er knyttet til ransomware-angreb, hvilket resulterer i ofte enorme økonomiske omkostninger.

Ifølge undersøgelsen er en af de vigtigste metoder til ransomware-angreb mod hospitalers netværk via VPN-sårbarheder, der findes i Citrix 'ADC-controlleren', som mange hospitaler ikke har fået patched, lyder det.

Læs også: Det Europæiske Lægemiddelsagentur om cyberangreb: De it-kriminelle gik efter corona-vaccinerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere