Artikel top billede

Ransomware-angreb står bag halvdelen af alle databrud i sundhedssektoren

Næsten halvdelen af alle datalæk i sundhedssektoren skyldes ransomeware-angreb, peger ny forskning på.

Næsten halvdelen af ​​alle databrud på hospitaler og i den bredere sundhedssektor skyldes ransomware-angreb.

Det konkluderer ny research, skriver Zdnet.

Kriminelle bander bruger i stigende grad ransomeware-angreb til både at kræve store pengebeløb for at gendanne krypteret data, men også til at stjæle følsomme oplysinger og true med at offentlig gøre dem, hvis løsepenge ikke betales.

Denne dobbelte afpresningsteknik er beregnet som ekstra en gearing til at tvinge ofre for ransomware-angreb til at give efter og betale løsesummen i stedet for at tage sig tid til selv at gendanne netværket.

For sundhedsvæsenet er udsigten til, at data lækkes på internettet, særligt foruroligende, da det kan involvere følsomme private medicinske data sammen med andre former for identificerbar personlig information om patienter, lyder det.

Ransomware er nu ansvarlig for 46 procent af databrud på sundhedsområdet, ifølge en analyse foretaget af cybersikkerhedsvirksomheden Tenable.

Mere end 35 procent af alle databrud er knyttet til ransomware-angreb, hvilket resulterer i ofte enorme økonomiske omkostninger.

Ifølge undersøgelsen er en af de vigtigste metoder til ransomware-angreb mod hospitalers netværk via VPN-sårbarheder, der findes i Citrix 'ADC-controlleren', som mange hospitaler ikke har fået patched, lyder det.

Læs også: Det Europæiske Lægemiddelsagentur om cyberangreb: De it-kriminelle gik efter corona-vaccinerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.