Det Europæiske Lægemiddelsagentur om cyberangreb: De it-kriminelle gik efter corona-vaccinerne

Det Europæiske Lægemiddelsagentur har nye oplysninger om angrebet, der ramte enheden midt i corona-vaccine-forberedelserne.

Der er nyt i undersøgelsen af databruddet, som Det Europæiske Lægemiddelsagentur (EMA) oplevede i starten af december:

"Databruddet var begrænset til en it-applikation," skriver agenturet på sin hjemmeside.

"Gerningsmændene målrettede primært mod data relateret til COVID-19 medicin og vacciner og ulovlig adgang til dokumenter tilhørende tredjeparter."

Agenturet oplyser desuden, at de berørte virksomheder på dette stadium er blevet kontaktet og behørigt informeret. Herudover lover det, at i takt med at undersøgelsen skrider frem, så vil "enhver yderligere tredjepart, hvis dokumenter kan have været genstand for uautoriseret adgang" blive underrettet.

Læs også: Det Europæiske Lægemiddelagentur afviser fatale konsekvenser af hackerangreb

Agenturet har tidligere slået fast, at det europæiske lovgivningsnetværk for lægemidler forbliver fuldt funktionelle. Og så afslutter EMA med at skrive, hvad det også tidligere har slået fast: "Tidslinjer relateret til evaluering og godkendelse af COVID-19-lægemidler og vacciner påvirkes ikke."

Cyberangreb der koster menneskeliv
Angreb på kritiske sektorer og organisationer er ikke en ny ting.

Faktisk har verden netop i år set, hvad der kan være det første dødsfald relateret til et cyberangreb.

Det kostede et menneskeliv, da Universitetshospitalet i Düsseldorf blev lammet af ransomeware i begyndelsen af september.

Læs også: Det europæiske lægemiddelagentur ramt af hackerangreb

De svigtende systemer tvang hospitalet til at transpotere en patient andet hospital. Vedkommende døde på vejen.

Foruden Universitetshospitalet i Düsseldorf, er også det amerikanske sunhedsvæsen blevet ramt. Her måtte man gå analogt til værks på mere ene 400 lokationer, og skrive patientoplysninger ned i hånden ind til systemerne var oppe igen.

Læs mere om EMAs opdatering her.


mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.