Samsung-topchef skal i fængsel i to et halvt år for bestikkelse og korruption

Jay Y. Lee, vice-bestyrelsesformand og de facto-leder af Samsung, er blevet idømt en fængselsstraf for bestikkelse.

Jay Y. Lee, der er vice-bestyrelsesformand og de facto-leder af Samsung, er blevet idømt en fængselsstraf på to et halvt år.

Det er resultatet af den bestikkelsessag, som han har haft hængende over hovedet siden 2017.

Det skriver Reuters.

Samsung-lederen blev i 2017 fængslet for at have bestukket en person tilknyttet Sydkoreas daværende præsident Park Geun-hye, der selv er fængslet i forbindelse med sagen.

Siden appellerede Jay Y. Lee dommen, men Sydkoreas højesteret har nu sendt Samsung-lederen tilbage i fængslet, dømt for underslæb og bestikkelse.

Jay Y. Lee, der er blevet kaldt for kronprinsen af Samsung, er søn af tidligere bestyrelsesformand og nu afdøde Lee Kun-hee. Jay Y. Lee har stået i spidsen for selskabet, siden han blev udnævnt som Vice Chairman i 2012.

Læs også: Computerworld har tidligere omtalt den spændende bog "Samsung Rising" om Samsungs rejse fra bras til førende mærkevare - og om den meget specielle kultur hos Samsung.

Læs også: Samsung slipper sine nye flagskibs-telefoner løs: Se priserne herPremium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.