Ny bog fortæller om Samsungs rejse fra bras til førende mærkevare

Ny bog fortæller den utrolige – og ikke altid helt rene – historie om Samsungs vej til positionen som et af de førende mærker indenfor forbrugerelektronik.

I dag tænker de fleste automatisk på forbrugerelektronik, når talen falder på Samsung, og navnlig smartphones udgør da også en stor del af omsætningen i det globalt orienterede, koreanske konglomerat.

Men koncernen har også fingrene nede i mange, mange andre forretningsområder – og startede faktisk allerede i det små som købmandsbutik, der solgte grøntsager og tørret fisk tilbage i 1930’erne.

Følsomt emne og beskidt undertøj
I den helt nye bog Samsung Rising går forfatter Geoffrey Cain bag om en af verdens største og mest hemmelighedsfulde virksomheder.

Det har – fortæller han i interviews – ikke været helt nemt, da koncernen betragtes som et følsomt emne i Sydkorea, hvor han selv har boet i fem år.

Hemmelighedskræmmeriet skyldes dels en virksomhedskultur, der på topniveau er båret af indgroet mistillid til udlændinge. Dels, at der virkelig har været en række artige sager, man gerne ville dække for.

På den ene side er Samsung det, vi i dag kender som et mærke med sans for kvalitet.

Den anden side af mønten har været en perlerække af korruptions- og sexskandaler samt enkelte katastrofalt fejlbehæftede lanceringer. Som eksempelvis Galaxy Note 7, der brød spontant i brand og blev forbudt på fly verden over.

Fra bras til førende mærkevare
Cain fortæller hele historien om virksomheden, om benhård topstyring og om rejsen fra elendigt tredjerangs discountbras til nutidens produkter, der konkurrerer med Apple på verdensmarkedet.

Geoffrey Cain er korrespondent og forfatter, der har dækket Asien og teknologi for publikationer såsom The Economist, The Wall Street Journal, Time og The New Republic med flere.

Bog: Samsung Rising. Forfatter: Geoffrey Cain. Udgivet: Marts 2020.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?