Artikel top billede

Ny bog fortæller om Samsungs rejse fra bras til førende mærkevare

Ny bog fortæller den utrolige – og ikke altid helt rene – historie om Samsungs vej til positionen som et af de førende mærker indenfor forbrugerelektronik.

I dag tænker de fleste automatisk på forbrugerelektronik, når talen falder på Samsung, og navnlig smartphones udgør da også en stor del af omsætningen i det globalt orienterede, koreanske konglomerat.

Men koncernen har også fingrene nede i mange, mange andre forretningsområder – og startede faktisk allerede i det små som købmandsbutik, der solgte grøntsager og tørret fisk tilbage i 1930’erne.

Følsomt emne og beskidt undertøj

I den helt nye bog Samsung Rising går forfatter Geoffrey Cain bag om en af verdens største og mest hemmelighedsfulde virksomheder.

Det har – fortæller han i interviews – ikke været helt nemt, da koncernen betragtes som et følsomt emne i Sydkorea, hvor han selv har boet i fem år.

Hemmelighedskræmmeriet skyldes dels en virksomhedskultur, der på topniveau er båret af indgroet mistillid til udlændinge. Dels, at der virkelig har været en række artige sager, man gerne ville dække for.

På den ene side er Samsung det, vi i dag kender som et mærke med sans for kvalitet.

Den anden side af mønten har været en perlerække af korruptions- og sexskandaler samt enkelte katastrofalt fejlbehæftede lanceringer. Som eksempelvis Galaxy Note 7, der brød spontant i brand og blev forbudt på fly verden over.

Fra bras til førende mærkevare

Cain fortæller hele historien om virksomheden, om benhård topstyring og om rejsen fra elendigt tredjerangs discountbras til nutidens produkter, der konkurrerer med Apple på verdensmarkedet.

Geoffrey Cain er korrespondent og forfatter, der har dækket Asien og teknologi for publikationer såsom The Economist, The Wall Street Journal, Time og The New Republic med flere.

Bog: Samsung Rising. Forfatter: Geoffrey Cain. Udgivet: Marts 2020.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere