Artikel top billede

(Foto: Photo by Austin Distel on Unsplash)

Apple kan være på vej med betalingstjeneste for podcasts

Er du klar til at betale for dine podcasts? Apple kan være på vej med en ny abonnementsbaseret tjeneste for podcasts.

Den californiske it-gigant Apple kan være på vej til at udvide sin portefølje af abonnementsbaserede-tjenester med en ny betalingstjeneste for podcast.

Det skriver det amerikanske it-medie The Information.

Ifølge The Information vil tjenesten have potentiale til at ændre den måde, som folk lytter til podcast. Apple har dog endnu ikke taget en endelig beslutning om, hvorvidt selskabet vil lancere tjenesten og i så fald hvornår.

Apple planlægger dog ifølge The Information i den nærmeste fremtid at indlede en dialog med forskellige produktionsselskaber om den nye model.

Læs også: Morten Strunge henter 112 millioner kroner til kæmpesats på Podimo

Logisk skridt

Lanceringen af en abonnementsbaseret podcast-tjenester vil umiddelbart være et logisk skridt for Apple, der med lanceringen af iPoden var med til at etablere hele podcast-markedet og i dag driver en af de mest brugte podcast apps.

Gennem de seneste år har selskabet desuden introduceret stadig flere abonnementsbaseret tjenester. Her i blandt musikstreaming-tjeneste Apple Music, film- og serietjenesten Apple TV+, nyhedstjenesten Apple News+ og senest fitness-tjenesten Apple Fitness+.

Lanceringen af en sådan tjeneste vil samtidig bringe selskabet i øget konkurrence med musikstreamingtjenesten Spotify, der gennem de seneste år har oprustet kraftigt på podcast området.

Den populære streaming-tjeneste købte i 2019 både podcast-producenten Gimlet Media og podcast-appen Anchor for et samlet beløb på cirka 300 millioner dollar.

Derudover har Spotify også indgået en eksklusivaftale med den populære podcastvært Joe Rogan, der ifølge Wall Street Journal lyder på mere end 100 millioner dollar.

Læs også: Spotify opkøber stor musikplatform
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere