Artikel top billede

Apple kan være på vej med betalingstjeneste for podcasts

Er du klar til at betale for dine podcasts? Apple kan være på vej med en ny abonnementsbaseret tjeneste for podcasts.

Den californiske it-gigant Apple kan være på vej til at udvide sin portefølje af abonnementsbaserede-tjenester med en ny betalingstjeneste for podcast.

Det skriver det amerikanske it-medie The Information.

Ifølge The Information vil tjenesten have potentiale til at ændre den måde, som folk lytter til podcast. Apple har dog endnu ikke taget en endelig beslutning om, hvorvidt selskabet vil lancere tjenesten og i så fald hvornår.

Apple planlægger dog ifølge The Information i den nærmeste fremtid at indlede en dialog med forskellige produktionsselskaber om den nye model.

Læs også: Morten Strunge henter 112 millioner kroner til kæmpesats på Podimo

Logisk skridt

Lanceringen af en abonnementsbaseret podcast-tjenester vil umiddelbart være et logisk skridt for Apple, der med lanceringen af iPoden var med til at etablere hele podcast-markedet og i dag driver en af de mest brugte podcast apps.

Gennem de seneste år har selskabet desuden introduceret stadig flere abonnementsbaseret tjenester. Her i blandt musikstreaming-tjeneste Apple Music, film- og serietjenesten Apple TV+, nyhedstjenesten Apple News+ og senest fitness-tjenesten Apple Fitness+.

Lanceringen af en sådan tjeneste vil samtidig bringe selskabet i øget konkurrence med musikstreamingtjenesten Spotify, der gennem de seneste år har oprustet kraftigt på podcast området.

Den populære streaming-tjeneste købte i 2019 både podcast-producenten Gimlet Media og podcast-appen Anchor for et samlet beløb på cirka 300 millioner dollar.

Derudover har Spotify også indgået en eksklusivaftale med den populære podcastvært Joe Rogan, der ifølge Wall Street Journal lyder på mere end 100 millioner dollar.

Læs også: Spotify opkøber stor musikplatform
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere