(Foto: Dan Jensen)

Huawei endegyldigt dømt ude af det svenske 5G-ræs: Frekvensauktioner genoptages

Huawei er endegyldigt blevet udelukket fra det svenske 5G-netævrk. Det fastslår Sveriges øverste ankeinstans efter, at Huawei havde klaget over sin udelukkelse. Derved kan de svenske 5G-auktioner nu genoptages.

Spørgsmålet om, hvorvidt Huawei måtte udelukkes fra det svenske 5G-netværk har været hele vejen rundt i det svenske retssystem.

Nu er det endeligt slået fast af landets øverste ankeinstans, at de svenske myndigheder får lov til at afvise Huawei.

Derved kan de svenske 5G-auktioner løbe af stablen i dag efter en række udskydelser grundet Huaweis konflikt med det den svenske Post- og Telestyrelse (PTS) samt det svenske sikkerhedspoliti SÄPO.

Det skriver det svenske medie Sweclockers.

Tilbage i oktober blev Huawei udelukket fra 5G-netværket af PTS.

Beslutningen blev derefter anket til forvaltningsretten, der gav kineserne medhold.

Derefter gik sagen videre til kammerratten, en højere instans, der gik i den modsatte retning til Huaweis ærgrelse. Huawei ankede derefter beslutningen i december til landets højeste ankeinstans, der nu har stadfæstet, at Huawei kan udelukkes fra 5G-netværket i Sverige.

Derved står PTS' første udelukkelse fast, og de svenske teleoperatører må derfor ikke bruge Huawei-udstyr i 5G-udrulningen.

Læs også: Huawei klager over 5G-udelukkelse til Sveriges øverste ankeinstans

I dag 19. januar er auktionerne over 5G-frekvenser i 2,3 og 3,5 GHz-bånede begyndt. Dette er således begyndelsen på udbygningen af det svenske 5G-netværk.

Det svenske medie skriver, at beslutningen fra PTS ikke kun inkluderer nyt udstyr og infrastruktur fra Huawei. De svenske teleoperatører, der tidligere har benyttet sig af Huawei-teknologi, vil over tid blive tvunget til at fjerne det.

Derved er der tale om en total udfasning af Huawei-udstyr i den svenske teleinfrastruktur på sigt.Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.