Artikel top billede

Huawei klager over 5G-udelukkelse til Sveriges øverste ankeinstans

De juridiske stridigheder om svenske 5G-auktioner fortsætter. Kinesiske Huawei anker nu den svenske domstols afgørelse fra december, der åbner op for, at auktionerne kan begynde i denne måned.

Huawei tager endnu et juridisk skridt i forsøget på at forhindre en total udelukkelse fra 5G-ræset i det svenske.

Selskabet anker nu den svenske appeldomstols afgørelse fra 16. december, der gjorde det klart, at 5G-auktionerne kunne begynde i januar måned - alt imens, at Huawei er udelukket.

Det skriver Reuters.

Den svenske Post- og Telestyrelse (PTS) traf sidste år beslutningen om, at de svenske teleselskaber ikke må benytte udstyr fra Huawei.

"Huawei har den 5. januar appelleret til den øverste administrative domstol,” lyder den officielle udmelding fra Huawei, der tilføjer, at betingelserne i praksis udelukker selskabet fra de svenske marked, da selskabet ikke har mulighed for at komme med et modsvar inden, at 5G-auktionerne løber af stablen 19. januar.

I forbindelse med afgørelsen i december stod det nemlig klart, at Huawei havde ret til at klage over sin udelukkelse.

Læs også: Svenske domstole fastholder Huawei-forbud

De svenske 5G-auktioner på båndene 3,5 GHz og 2,3 GHz var planlagt til at finde sted i november 2020. Men det juridiske tovtrækkeri har indtil videre forsinket processen til 19. januar.

Huawei blev udelukket fra det svenske 5G-ræs af sikkerhedshensyn. Denne afgørelse kom i stand på baggrund af anbefalinger fra det svenske Rigspoliti, Säpo, og det svenske Forsvar.