Huawei klager over 5G-udelukkelse til Sveriges øverste ankeinstans

De juridiske stridigheder om svenske 5G-auktioner fortsætter. Kinesiske Huawei anker nu den svenske domstols afgørelse fra december, der åbner op for, at auktionerne kan begynde i denne måned.

Huawei tager endnu et juridisk skridt i forsøget på at forhindre en total udelukkelse fra 5G-ræset i det svenske.

Selskabet anker nu den svenske appeldomstols afgørelse fra 16. december, der gjorde det klart, at 5G-auktionerne kunne begynde i januar måned - alt imens, at Huawei er udelukket.

Det skriver Reuters.

Den svenske Post- og Telestyrelse (PTS) traf sidste år beslutningen om, at de svenske teleselskaber ikke må benytte udstyr fra Huawei.

"Huawei har den 5. januar appelleret til den øverste administrative domstol,” lyder den officielle udmelding fra Huawei, der tilføjer, at betingelserne i praksis udelukker selskabet fra de svenske marked, da selskabet ikke har mulighed for at komme med et modsvar inden, at 5G-auktionerne løber af stablen 19. januar.

I forbindelse med afgørelsen i december stod det nemlig klart, at Huawei havde ret til at klage over sin udelukkelse.

Læs også: Svenske domstole fastholder Huawei-forbud

De svenske 5G-auktioner på båndene 3,5 GHz og 2,3 GHz var planlagt til at finde sted i november 2020. Men det juridiske tovtrækkeri har indtil videre forsinket processen til 19. januar.

Huawei blev udelukket fra det svenske 5G-ræs af sikkerhedshensyn. Denne afgørelse kom i stand på baggrund af anbefalinger fra det svenske Rigspoliti, Säpo, og det svenske Forsvar.
Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.