Trump forbyder import af droner fra Kina på sin sidste dag som præsident

Som en af sine sidste opgaver som præsident har Donald Trump underskrevet et præsidentielt dekret, der skal åbne for at forbyde den amerikanske stat i at købe droner produceret i Kina.

Onsdag klokken 12.00 overtager Joe Biden officielt titlen som USA's præsident. Men inden da har Donald Trump sendt endnu en bredside afsted mod den kinsiske it-sektor.

Trump har nemlig underskrevet et præsidentielt dekret, der skal vurdere sikkerhedsrisikoen fra kinesiske droner.

Dermed åbner den afgående præsident op for et forbud mod droner fra Kina og bruger dermed de sidste dage i Det Hvide Hus på at fortsætte sin benhårde kurs overfor kinesiske it-selskaber.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet giver dekretet også ordrer om, at offentlige myndigheder skal se på den potentielle risiko ved at fjerne udenlandske droner.

Gælder ikke bare Kina
Det seneste tiltag mod at begrænse kinesiske it-virksomheder i USA breder sig denne gang videre end bare Kina.

Formuleringen i dekretet dækker over 'udenlandske fjender' og tæller derfor også Rusland, Nordkorea og Iran.

Fokus på brugen af droner er blevet skærpet. Senest har EU fremlagt nye retningslinjer på området.

Læs mere her: Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen

Det er som bekendt langt fra første gang Donald Trump sætter ind overfor kinesiske it-virksomheder.

Mest kendt er selvfølgelig forbuddet og advarslen mod samarbejde med Huawei. Men præsidenten har også forbudt samarbejde med en lang række andre kinesiske it-virksomheder.

Trump trædder dog tilbage som præsident på onsdag, og derfor bliver dette formentlig det sidste forbud fra den nuværende præsident.

Der er dog samtidig ikke meget, der tyder på, at Joe Biden kommer til at føre en mærkbart mere lempelig kurs overfor kinesiske it-virksomheder.

Læs mere her: Ingen udsigt til lempelser for Huawei med ny amerikansk præsident: "Kuglen har forladt pistolen"
Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.