Trump benåder spionage-dømt tidligere top-udvikler hos Google

I sine allersidste timer som præsident i USA benåder Donald Trump den tidligere Google-topudvikler Anthony Levandowski, der i 2019 kom i fængsel for industrispionage mod Google.

På sin sidste dag som USA’s præsident benåder Donald Trump den tidligere top-udvikler i Google, Anthony Levandowski.

Anthony Levandovski blev i sommeren 2019 under stor ståhej idømt halvandet år i fængsel for omfattende industri-spionage mod sin arbejdsgiver Google.

Sagen vakte dengang opsigt, fordi Anthony Levandowski var teknisk chef for Googles afdeling for selvkørende biler, Waymo, som han 2009 selv var med til at grundlægge.

Her var han teknisk direktør frem til 2016, hvor han forlod Google til fordel for sit nye selskab, Otto, som han kort tid efter solgte til Google-konkurrenten Uber for 700 millioner dollar.

Uber var på dette tidspunkt også i gang med at udvikle selvkørende biler.

Det faldt ikke i god jord hos Google, der beskyldte ham for at have medbragt en række dokumenter med data om de teknologier, som var blevet udviklet til Googles program for selvkørende biler.

Konkret mente Google, at Anthony Levandowski ulovligt have downloadet 33 dokumenter med fortrolige oplysninger om Googles udvikling af teknologi til de selvkørende Google-biler.

Angiveligt skulle dokumenterne have indeholdt tegninger over eksempelvis kredsløb, sensorer og lignende.

Anthony Levandowski blev i 2019 tiltalt for 33 tilfælde af industrispionage.

Han erklærede sig skyldig i en enkelt af tiltalerne og blev idømt 18 måneders fængsel.

Selv om han snart stod for løsladelse, er han altså nu blevet benådet.

“Hr. Levandowski er en amerikansk iværksætter, der har stået i spidsen for Googles bestræbelser på at skabe selvkørende teknologi,” lyder det fra Det Hvide Hus i benådningserklæringen.

Her fremgår det, at benådningen er blevet anbefalet af en række it-folk - herunder den kontroversielle Peter Thiel.

Det Hvide Hus lægger vægt på, at Anthony Levandowski af dommeren, der dømte ham, blev kaldt for en ‘genial og banebrydende udvikler, som vores land har brug for.’

“Hr. Levandowski har betalt en markant pris for sine handlinger og planlægger at dedikere sit talent til offentlighedens bedste,” lyder det i benådningen fra Donald Trump.

Donald Trump har i samme ombæring benådet mere end 70 dømte forbrydere i USA.

Du finder hele listen over benådningerne her.

Læs også:

Google kræver 16 milliarder kroner i erstatning fra Uber for stjålne forretningshemmeligheder

Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu
mest debatterede artikler

Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.