Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Efter flere måneder under jorden er Alibaba-stifter Jack Ma igen dukket op - i en skolegård

Efter flere måneders radiotavshed fra en af Kinas rigeste mænd, Jack Ma, er han dukket op i en mystisk video, hvor han taler til lokale engelsklærere.

Ikke siden oktober 2020 har offentligheden set skyggen af milliardær og stifter af markedsportalen Alibaba, Jack Ma.

Nu er han pludselig dukket op igen i en video, der er blevet offentliggjort af kinesiske Tianmu News, der er et underselskab af Zhejing-regeringens officielle avis. Zhejiang-provinsens er også dér, Alibaba-platformen har hovedkontorer.

I videoen, der angiveligt skulle være filmet onsdag morgen, vises Ma, der taler med lærere i et af Kinas landområder. Han taler til en prisoverrækkelse, der falder sammen med de kinesiske helligdage Laba Festival.

”Vi mødes igen, når epidemien er forbi,” siger Jack Ma i videoen. Han fortæller lærerne, at den traditionelle ceremoni-fest er blevet aflyst på grund af corona.

Læs også: Stor mystik om Alibaba-stifteren Jack Ma: Er ikke blevet set i flere måneder

Videoen viser også optagelser af Jack Ma, der besøger en folkeskole i byen Hangzhou tidligere på måneden.

Jack Ma er selv tidligere engelsklærer og har i stigende grad gjort uddannelse til en vigtig prioritet for sit arbejde - særligt i de seneste år efter at have trukket sig tilbage fra Alibaba.

Forsvindingsnummeret

Jack Ma forsvinden faldt sammen med en tale han holdt 24. oktober, hvor han i hårde vendinger kritiserede de statsejede kinesiske banker, som han blandt andet kaldte en "gammelmands-klub".

På det tidspunkt stod Alibabas datterselskab Ant Group på tærsklen til at gå på børsen i Shanghai og Hong Kong. Men begivenhederne blev stoppet i sidste øjeblik af Kina.

Siden har der ikke været lyd fra Jack Ma.

Hans tilbagekomst alene har løftet Alibaba-aktien seks procent.

Jack Ma havde positionen som Kinas rigeste mand indtil september sidste år, hvor vand-på-flaske-sælgeren Zhong Shanshan overhalede ham.

Læs også: Alibaba-stifter Jack Ma er ikke længere Kinas rigeste: Se hans overmand her

Du kan se hele videoen med Jack Ma hos Tianmu News her.