Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Danske kommuner sender skoleelevers data til Google: Vil være rent held, hvis de rammer den rigtige grad af databeskyttelse

Der er ikke blevet lavet risikovurderinger eller konsekvensanalyser i 24 kommuner, der bruger Google-værktøjer i folkeskolen.

24 ud af 45 kommuner, der bruger Google-værktøjer i skolerne, har hverken lavet en risikovurdering eller konsekvensanalyse for børnenes databeskyttelse.

Det skriver det danske it-medie Version2.

Ifølge Version2 har blandt andet en skole i Randers Kommune oprettet Google-konti til børnene til de helt små børn i 0.-klasse således, at de kan bruge G Suite for Education under corona-nedlukningen

"Vil være rent held"

Kontoerne er blevet oprettet med børnene fulde navn og Unilogin-ID, og det er kritisabelt. Specielt når man ikke har foretaget risikovurderingwe eller konsekvensanalyser, oplyser Allan Frank, it-sikkerhedsspecialist hos Datatilsynet, til Version2.

”Det vil være et rent held, hvis de pågældende kommuner rammer den rigtige grad af databeskyttelse, for de har jo ikke gjort sig nogen overvejelser,” siger han til mediet.

Dagbladet Politiken har tidligere rapporteret, at næsten halvdelen af landets 98 kommuner i folkeskolerne bruger Chromebooks fra Google uden at sikre leverne data ordentligt.

Eksempelvis havde flere end 20 kommuner ifølge Politiken udleveret Chromebooks til børnene uden at konfigurere dem.

Læs også: Chromebook-kommuner brød loven: Sikrede ikke skolebørns data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere