Artikel top billede

Danske kommuner sender skoleelevers data til Google: Vil være rent held, hvis de rammer den rigtige grad af databeskyttelse

Der er ikke blevet lavet risikovurderinger eller konsekvensanalyser i 24 kommuner, der bruger Google-værktøjer i folkeskolen.

24 ud af 45 kommuner, der bruger Google-værktøjer i skolerne, har hverken lavet en risikovurdering eller konsekvensanalyse for børnenes databeskyttelse.

Det skriver det danske it-medie Version2.

Ifølge Version2 har blandt andet en skole i Randers Kommune oprettet Google-konti til børnene til de helt små børn i 0.-klasse således, at de kan bruge G Suite for Education under corona-nedlukningen

"Vil være rent held"

Kontoerne er blevet oprettet med børnene fulde navn og Unilogin-ID, og det er kritisabelt. Specielt når man ikke har foretaget risikovurderingwe eller konsekvensanalyser, oplyser Allan Frank, it-sikkerhedsspecialist hos Datatilsynet, til Version2.

”Det vil være et rent held, hvis de pågældende kommuner rammer den rigtige grad af databeskyttelse, for de har jo ikke gjort sig nogen overvejelser,” siger han til mediet.

Dagbladet Politiken har tidligere rapporteret, at næsten halvdelen af landets 98 kommuner i folkeskolerne bruger Chromebooks fra Google uden at sikre leverne data ordentligt.

Eksempelvis havde flere end 20 kommuner ifølge Politiken udleveret Chromebooks til børnene uden at konfigurere dem.

Læs også: Chromebook-kommuner brød loven: Sikrede ikke skolebørns data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere