Artikel top billede

(Foto: Datatilsynet)

Chromebook-kommuner brød loven: Sikrede ikke skolebørns data

Ifølge Datatilsynet har 20 danske kommuner overtrådt GDPR ved ikke at beskytte skolebørns data tilstrækkeligt.

Tæt på halvdelen af landets 98 kommuner har brugt Chromebooks fra Google i folkeskolerne uden at sikre elevernes data tilstrækkeligt.

Det skriver Politiken, der oplyser, at kommunerne i starten af det nye år vil modtage en henvendelse fra Datatilsynet, der informerer dem om, at de har overtrådt GDPR.

Læs også: Aarhus Kommune sætter kæmpeudrulning af allerede købte chromebooks til skolerne på pause: Lærerne vil ikke have dem

Flere end 20 kommuner har udleveret computerne direkte til børnene uden af konfigurere dem, og ifølge Allan Frank, der er sagsbehandler hos Datatilsynet, er overtrædelsen sket, fordi kommunerne valgte af anvende computernes standardindstillinger.

”Man kan godt manuelt konfigurere sig ud af det, men det er relativt kompliceret, og det er der næsten ingen af kommunerne, der har gjort. Omkring en tredjedel af kommunerne har dog gjort et hæderligt forsøg,” siger Allan Frank til Politiken.

Ifølge Politiken er det en far fra Helsingør, der har anlagt sagen. Her havde alle byens folkeskoleelever fået udleveret personlige Chromebooks med en Youtube-profil, hvor alle elevernes fulde navne, klassetrin og navnet på skolen synlige for andre brugere.

Læs også: Kommune videregav oplysninger om skoleelever til Google uden at informere Datatilsynet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere