Artikel top billede

Chromebook-kommuner brød loven: Sikrede ikke skolebørns data

Ifølge Datatilsynet har 20 danske kommuner overtrådt GDPR ved ikke at beskytte skolebørns data tilstrækkeligt.

Tæt på halvdelen af landets 98 kommuner har brugt Chromebooks fra Google i folkeskolerne uden at sikre elevernes data tilstrækkeligt.

Det skriver Politiken, der oplyser, at kommunerne i starten af det nye år vil modtage en henvendelse fra Datatilsynet, der informerer dem om, at de har overtrådt GDPR.

Læs også: Aarhus Kommune sætter kæmpeudrulning af allerede købte chromebooks til skolerne på pause: Lærerne vil ikke have dem

Flere end 20 kommuner har udleveret computerne direkte til børnene uden af konfigurere dem, og ifølge Allan Frank, der er sagsbehandler hos Datatilsynet, er overtrædelsen sket, fordi kommunerne valgte af anvende computernes standardindstillinger.

”Man kan godt manuelt konfigurere sig ud af det, men det er relativt kompliceret, og det er der næsten ingen af kommunerne, der har gjort. Omkring en tredjedel af kommunerne har dog gjort et hæderligt forsøg,” siger Allan Frank til Politiken.

Ifølge Politiken er det en far fra Helsingør, der har anlagt sagen. Her havde alle byens folkeskoleelever fået udleveret personlige Chromebooks med en Youtube-profil, hvor alle elevernes fulde navne, klassetrin og navnet på skolen synlige for andre brugere.

Læs også: Kommune videregav oplysninger om skoleelever til Google uden at informere Datatilsynet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem år med KMD: Banedanmark søger it-leverandør til kæmpeordre på 170 millioner kroner
Banedanmark søger it-leverandør, der skal stå for driften af alle organisationens administrative it-systemer, når KMD’s nuværende kæmpe-kontrakt udløber.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.