Artikel top billede

Twitter låser kinesisk statskonto efter kontroversielt tweet

Et tweet fra den kinesiske ambassade har brudt Twitters retningslinjer. Twtitter har nu lukket for kontoen.

Twitter har låst kontoen for Kinas amerikanske ambassade for et tweet, der forsvarede Kinas politikker i Xinjiang-regionen, som ifølge det amerikanske sociale medieselskab overtræder virksomhedens politik mod "dehumanisering".

Det skriver Reuters.

Den kinesiske ambassadekonto, @ChineseEmbinUS, sendte tidligere på måneden et, der lød, at uighuriske kvinder ikke længere var "babyfremstillingsmaskiner (eng. 'baby making machines')" med henvisning til en undersøgelse rapporteret af den statslige avis China Daily.

Det blev fjernet af Twitter og erstattet af en etiket om, at det ikke længere var tilgængelig.

Selvom Twitter skjuler tweets, der overtræder dets politikker, kræver det, at kontoejere manuelt sletter sådanne indlæg. Den kinesiske ambassades konto har ikke sendt nogen nye tweets siden 9. januar.

Twitters suspension af ambassadens konto kom en dag efter, at Trump-administrationen i de sidste timer beskyldte Kina for at begå folkedrab i Xinjiang, der også blev godkendt af den kommende Biden-administration.

Et FN-panel har tidligere meldt, at mindst en million uighurer og andre muslimer er blevet tilbageholdt i lejre.

Twitter er blokeret i Kina, men er en stadig en populær platform blandt Kinas diplomater og statsmedier.

Tidligere præsident Donald Trump fik som bekendt også lukket sin konto permanent efter optøjerne i USA.

Læs også: Twitters topchef erkender at it-selskaber har fået for meget magt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere