Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Helle Thorning Schmidt og tilsynsudvalg står over for afgørende beslutning: Skal Donald Trump udelukkes fra Facebook på ubestemt tid?

Det bliver op til Facebooks tilsynsudvalg at afgøre fremtiden for Donald Trump på den sociale medieplatform, hvor de kan suspendere hans konto på ubestemt tid.

Facebooks tilsynsråd (Oversight Board), hvor tidligere dansk statsminister, Helle Thorning Schmidt, blandt andet er på lønningslisten, skal afgøre, om Donald Trump skal udelukkes fra Facebook og Instagram på ubestemt tid.

Det skriver Reuters.

Tidligere amerikansk præsident Donald Trump blev udelukket fra Facebooks sociale medier 7. januar. Han er suspenderet frem til, at tilsynsrådet når frem til en beslutning.

Tilsynsrådet har mandat til at fjerne indhold fra Facebooks platform, hvis det vurderes at være modstridende i forhold til retningslinjerne.

Mandatet strækker sig så langt, at de kan omstøde beslutninger taget af stifter og CEO Mark Zuckerberg.

Rådet vil være klar med en beslutning om senest 90 dage, lyder det.

Råddet er også blevet bedt om at give anbefalinger om, hvornår politiske ledere kan eller bør blokeres. Dette behøver Facebook dog ikke at reagere på, i modsætning til sagsafgørelsen, som er bindende.

Facebooks tilsyns råd blev oprettet af Facebook i kølvandet på kritik af selskabets håndtering af problematisk indhold.

"Det er derfor vi her - for ikke at overlade disse beslutninger til ledelsen af ​​Facebook, men faktisk bruge tilsynsrådet til at se på dette på en principiel måde," har det tidligere lydt fra Helle Thorning Schmidt ifølge Reuters.

Læs også: Facebooks tilsynsråd går snart i arbejdstøjet: Her er planen ifølge Helle Thorning-Schmidt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere