Artikel top billede

Helle Thorning Schmidt og tilsynsudvalg står over for afgørende beslutning: Skal Donald Trump udelukkes fra Facebook på ubestemt tid?

Det bliver op til Facebooks tilsynsudvalg at afgøre fremtiden for Donald Trump på den sociale medieplatform, hvor de kan suspendere hans konto på ubestemt tid.

Facebooks tilsynsråd (Oversight Board), hvor tidligere dansk statsminister, Helle Thorning Schmidt, blandt andet er på lønningslisten, skal afgøre, om Donald Trump skal udelukkes fra Facebook og Instagram på ubestemt tid.

Det skriver Reuters.

Tidligere amerikansk præsident Donald Trump blev udelukket fra Facebooks sociale medier 7. januar. Han er suspenderet frem til, at tilsynsrådet når frem til en beslutning.

Tilsynsrådet har mandat til at fjerne indhold fra Facebooks platform, hvis det vurderes at være modstridende i forhold til retningslinjerne.

Mandatet strækker sig så langt, at de kan omstøde beslutninger taget af stifter og CEO Mark Zuckerberg.

Rådet vil være klar med en beslutning om senest 90 dage, lyder det.

Råddet er også blevet bedt om at give anbefalinger om, hvornår politiske ledere kan eller bør blokeres. Dette behøver Facebook dog ikke at reagere på, i modsætning til sagsafgørelsen, som er bindende.

Facebooks tilsyns råd blev oprettet af Facebook i kølvandet på kritik af selskabets håndtering af problematisk indhold.

"Det er derfor vi her - for ikke at overlade disse beslutninger til ledelsen af ​​Facebook, men faktisk bruge tilsynsrådet til at se på dette på en principiel måde," har det tidligere lydt fra Helle Thorning Schmidt ifølge Reuters.

Læs også: Facebooks tilsynsråd går snart i arbejdstøjet: Her er planen ifølge Helle Thorning-Schmidt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen