Facebooks tilsynsråd går snart i arbejdstøjet: Her er planen ifølge Helle Thorning-Schmidt

Facebooks tilsynsråd, med Helle Thorning-Schmidt ombord, gør klar til at trække i arbejdstøjet. Sammen med rådet har hun mandat til at omstøde beslutninger taget af selveste Mark Zuckerberg. Her forklarer den tidligere danske statsminister, hvordan rådet vil lægge ud.

Midt i oktober går Facebooks nye tilsynsråd i luften.

Blandt 20 mere eller mindre kendte profiler findes den tidligere danske statsminister, Helle Thorning Schmidt.

Tilsynsrådet har mandat til at fjerne indhold fra Facebooks platform, hvis det vurderes at være modstridende i forhold til retningslinjerne.

Mandatet stærkker sig så langt, at de kan omstøde beslutninger taget af stifter og CEO Mark Zuckerberg.

Helle Thorning Schmidt fortæller til BBC, at rådet formentligt lægger ud med en stille start.

"Vi vil være i stand til at se på problemstillinger, der opstår i forbindelse med den amerikanske præsidentvalg og efter valget," fortæller hun til mediet og fortsætter:

"Men hvis Facebook tager noget ned eller efterlader noget oppe dagen efter valget, så kommer der ikke en omstødelse efterfølgende. Det er ikke derfor, vi er her. Vi er her for at tage principielle beslutninger og gøre fornuftige overvejelser."

Hun tilføjer, at Facebook-tilsynet er i stand til at behandle "hastesager", men at det ikke er at foretrække i den første tid.

Facebook-tilsyn med stor fond i ryggen
Tidligere på ugen fortalte Nick Clegg, direktør for Global Affairs hos Facebook, til Financial Times, at hvis der opstår "ekstremt kaos," i forbindelse med et valgresultat, der bliver udfordret, så vil tilsynsrådet gå mere aggressivt til værks med mere "signifikante restriktioner af indholds-cirkulationen på vores platform."

Det nye Facebook-tilsyn får en fond i ryggen på 130 millioner dollar eller omkring 897 millioner kroner til at udføre sit arbejde for. Lønningerne for medlemmer er dog ukendt.

Det kan du læse mere om her: Helle Thorning-Schmidt tjener millioner på ny Facebook-tjans

Tilsynesrådet skal servicere Facebook som et ufahængigt organ, og vil derfor selv bestemme, hvilke sager der skal undersøges.

Arbejdet vil dække Facebooks platform såvel som den udbredte billed-app Instagram, Som Facebook ejer.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.