Facebooks tilsynsråd går snart i arbejdstøjet: Her er planen ifølge Helle Thorning-Schmidt

Facebooks tilsynsråd, med Helle Thorning-Schmidt ombord, gør klar til at trække i arbejdstøjet. Sammen med rådet har hun mandat til at omstøde beslutninger taget af selveste Mark Zuckerberg. Her forklarer den tidligere danske statsminister, hvordan rådet vil lægge ud.

Midt i oktober går Facebooks nye tilsynsråd i luften.

Blandt 20 mere eller mindre kendte profiler findes den tidligere danske statsminister, Helle Thorning Schmidt.

Tilsynsrådet har mandat til at fjerne indhold fra Facebooks platform, hvis det vurderes at være modstridende i forhold til retningslinjerne.

Mandatet stærkker sig så langt, at de kan omstøde beslutninger taget af stifter og CEO Mark Zuckerberg.

Helle Thorning Schmidt fortæller til BBC, at rådet formentligt lægger ud med en stille start.

"Vi vil være i stand til at se på problemstillinger, der opstår i forbindelse med den amerikanske præsidentvalg og efter valget," fortæller hun til mediet og fortsætter:

"Men hvis Facebook tager noget ned eller efterlader noget oppe dagen efter valget, så kommer der ikke en omstødelse efterfølgende. Det er ikke derfor, vi er her. Vi er her for at tage principielle beslutninger og gøre fornuftige overvejelser."

Hun tilføjer, at Facebook-tilsynet er i stand til at behandle "hastesager", men at det ikke er at foretrække i den første tid.

Facebook-tilsyn med stor fond i ryggen
Tidligere på ugen fortalte Nick Clegg, direktør for Global Affairs hos Facebook, til Financial Times, at hvis der opstår "ekstremt kaos," i forbindelse med et valgresultat, der bliver udfordret, så vil tilsynsrådet gå mere aggressivt til værks med mere "signifikante restriktioner af indholds-cirkulationen på vores platform."

Det nye Facebook-tilsyn får en fond i ryggen på 130 millioner dollar eller omkring 897 millioner kroner til at udføre sit arbejde for. Lønningerne for medlemmer er dog ukendt.

Det kan du læse mere om her: Helle Thorning-Schmidt tjener millioner på ny Facebook-tjans

Tilsynesrådet skal servicere Facebook som et ufahængigt organ, og vil derfor selv bestemme, hvilke sager der skal undersøges.

Arbejdet vil dække Facebooks platform såvel som den udbredte billed-app Instagram, Som Facebook ejer.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.