Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Facebooks tilsynsråd går snart i arbejdstøjet: Her er planen ifølge Helle Thorning-Schmidt

Facebooks tilsynsråd, med Helle Thorning-Schmidt ombord, gør klar til at trække i arbejdstøjet. Sammen med rådet har hun mandat til at omstøde beslutninger taget af selveste Mark Zuckerberg. Her forklarer den tidligere danske statsminister, hvordan rådet vil lægge ud.

Midt i oktober går Facebooks nye tilsynsråd i luften.

Blandt 20 mere eller mindre kendte profiler findes den tidligere danske statsminister, Helle Thorning Schmidt.

Tilsynsrådet har mandat til at fjerne indhold fra Facebooks platform, hvis det vurderes at være modstridende i forhold til retningslinjerne.

Mandatet stærkker sig så langt, at de kan omstøde beslutninger taget af stifter og CEO Mark Zuckerberg.

Helle Thorning Schmidt fortæller til BBC, at rådet formentligt lægger ud med en stille start.

"Vi vil være i stand til at se på problemstillinger, der opstår i forbindelse med den amerikanske præsidentvalg og efter valget," fortæller hun til mediet og fortsætter:

"Men hvis Facebook tager noget ned eller efterlader noget oppe dagen efter valget, så kommer der ikke en omstødelse efterfølgende. Det er ikke derfor, vi er her. Vi er her for at tage principielle beslutninger og gøre fornuftige overvejelser."

Hun tilføjer, at Facebook-tilsynet er i stand til at behandle "hastesager", men at det ikke er at foretrække i den første tid.

Facebook-tilsyn med stor fond i ryggen

Tidligere på ugen fortalte Nick Clegg, direktør for Global Affairs hos Facebook, til Financial Times, at hvis der opstår "ekstremt kaos," i forbindelse med et valgresultat, der bliver udfordret, så vil tilsynsrådet gå mere aggressivt til værks med mere "signifikante restriktioner af indholds-cirkulationen på vores platform."

Det nye Facebook-tilsyn får en fond i ryggen på 130 millioner dollar eller omkring 897 millioner kroner til at udføre sit arbejde for. Lønningerne for medlemmer er dog ukendt.

Det kan du læse mere om her: Helle Thorning-Schmidt tjener millioner på ny Facebook-tjans

Tilsynesrådet skal servicere Facebook som et ufahængigt organ, og vil derfor selv bestemme, hvilke sager der skal undersøges.

Arbejdet vil dække Facebooks platform såvel som den udbredte billed-app Instagram, Som Facebook ejer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere