Efter SolarWinds-angrebet: Biden ansætter cybersikkerhedsteam i "verdensklasse"

Som led i at genoprette sikkerheden efter det verdensomspændende SolarWinds-hack, ansætter den amerikanske præsident Joe Biden en gruppe nationale sikkerhedsveteraner med stor cyberekspertise.

Det skriver Reuters.

I henhold til en nylig lov skal Biden åbne et cyberfokuseret kontor, der rapporterer til en ny national cyberdirektør. Denne skal koordinere den føderale regerings store cyberfunktioner.

Den førende kandidat til stillingen som cyberdirektør er en tidligere højtstående NSA-embedsmand, Jen Easterly. Det fortæller fire personer, der er fortrolige med udvælgelsesprocessen ifølge Reuters.

Easterly har blandt andet haft adskillige højtstående efterretningsposter i Obama-administrationen og hjalp med til at skabe den amerikanske Cyberkomando - landets øverste enhed til cyberkrig.

Cybersikkerhed skal endelig opprioteres
”Det er dejligt at se den prioritet, som den nye administration giver cyber,” sagde Suzanne Spaulding, direktør for Forsvar for Demokratiske Institutioner-projektet ved Center for Strategiske og Internationale Studier.

Cybersikkerhed blev politisk nedprioteret under Trump-administrationen, som nedlagde stillingen som cybersikkerhedskoordinator i Det Hvide Hus, mindskede udenrigsministeriets cyberdiplomati-afdeling og fyrede den føderale cybersikkerhedsleder Chris Krebs efter valgnederlaget i november.

I tvivl om dygtigheden
Men mens Microsofts vicepræsident Tom Burt erklærer de nyansatte for "cybersikkerhedseksperter i verdensklasse", så er andre dog bekymrede for, at teamets erfaring primært kommer fra den offentlige sektor.

Og det er en ikke uvæsentlig forskel, da størstedelen af USAs kritiske infrastruktur ejes og drives af private virksomheder.

Hacket, der har igangsat det store projekt, ramte blandt andet en række af de amerikanske statsenheder. Eksperter peger på russiske aktører som gerningspersonerne bag angrebet.IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Efter kæmpe kritik af Sundhedsplatformen: Nu afslutter Rigsrevisionen sagen
Region Hovedstanden har bragt så mange kritikpunkter vedrørende brugen af Sundhedsplatformen i orden, at Rigsrevisionen nu har valgt at afslutte sagen. Her er forklaringen.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.