Artikel top billede

Efter SolarWinds-angrebet: Biden ansætter cybersikkerhedsteam i "verdensklasse"

Som led i at genoprette sikkerheden efter det verdensomspændende SolarWinds-hack, ansætter den amerikanske præsident Joe Biden en gruppe nationale sikkerhedsveteraner med stor cyberekspertise.

Det skriver Reuters.

I henhold til en nylig lov skal Biden åbne et cyberfokuseret kontor, der rapporterer til en ny national cyberdirektør. Denne skal koordinere den føderale regerings store cyberfunktioner.

Den førende kandidat til stillingen som cyberdirektør er en tidligere højtstående NSA-embedsmand, Jen Easterly. Det fortæller fire personer, der er fortrolige med udvælgelsesprocessen ifølge Reuters.

Easterly har blandt andet haft adskillige højtstående efterretningsposter i Obama-administrationen og hjalp med til at skabe den amerikanske Cyberkomando - landets øverste enhed til cyberkrig.

Cybersikkerhed skal endelig opprioteres

”Det er dejligt at se den prioritet, som den nye administration giver cyber,” sagde Suzanne Spaulding, direktør for Forsvar for Demokratiske Institutioner-projektet ved Center for Strategiske og Internationale Studier.

Cybersikkerhed blev politisk nedprioteret under Trump-administrationen, som nedlagde stillingen som cybersikkerhedskoordinator i Det Hvide Hus, mindskede udenrigsministeriets cyberdiplomati-afdeling og fyrede den føderale cybersikkerhedsleder Chris Krebs efter valgnederlaget i november.

I tvivl om dygtigheden

Men mens Microsofts vicepræsident Tom Burt erklærer de nyansatte for "cybersikkerhedseksperter i verdensklasse", så er andre dog bekymrede for, at teamets erfaring primært kommer fra den offentlige sektor.

Og det er en ikke uvæsentlig forskel, da størstedelen af USAs kritiske infrastruktur ejes og drives af private virksomheder.

Hacket, der har igangsat det store projekt, ramte blandt andet en række af de amerikanske statsenheder. Eksperter peger på russiske aktører som gerningspersonerne bag angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere