Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Lance Cpl Jacob D. Barber)

Efter SolarWinds-angrebet: Biden ansætter cybersikkerhedsteam i "verdensklasse"

Som led i at genoprette sikkerheden efter det verdensomspændende SolarWinds-hack, ansætter den amerikanske præsident Joe Biden en gruppe nationale sikkerhedsveteraner med stor cyberekspertise.

Det skriver Reuters.

I henhold til en nylig lov skal Biden åbne et cyberfokuseret kontor, der rapporterer til en ny national cyberdirektør. Denne skal koordinere den føderale regerings store cyberfunktioner.

Den førende kandidat til stillingen som cyberdirektør er en tidligere højtstående NSA-embedsmand, Jen Easterly. Det fortæller fire personer, der er fortrolige med udvælgelsesprocessen ifølge Reuters.

Easterly har blandt andet haft adskillige højtstående efterretningsposter i Obama-administrationen og hjalp med til at skabe den amerikanske Cyberkomando - landets øverste enhed til cyberkrig.

Cybersikkerhed skal endelig opprioteres

”Det er dejligt at se den prioritet, som den nye administration giver cyber,” sagde Suzanne Spaulding, direktør for Forsvar for Demokratiske Institutioner-projektet ved Center for Strategiske og Internationale Studier.

Cybersikkerhed blev politisk nedprioteret under Trump-administrationen, som nedlagde stillingen som cybersikkerhedskoordinator i Det Hvide Hus, mindskede udenrigsministeriets cyberdiplomati-afdeling og fyrede den føderale cybersikkerhedsleder Chris Krebs efter valgnederlaget i november.

I tvivl om dygtigheden

Men mens Microsofts vicepræsident Tom Burt erklærer de nyansatte for "cybersikkerhedseksperter i verdensklasse", så er andre dog bekymrede for, at teamets erfaring primært kommer fra den offentlige sektor.

Og det er en ikke uvæsentlig forskel, da størstedelen af USAs kritiske infrastruktur ejes og drives af private virksomheder.

Hacket, der har igangsat det store projekt, ramte blandt andet en række af de amerikanske statsenheder. Eksperter peger på russiske aktører som gerningspersonerne bag angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere