Artikel top billede

(Foto: Lance Cpl Jacob D. Barber)

Efter SolarWinds-angrebet: Biden ansætter cybersikkerhedsteam i "verdensklasse"

Som led i at genoprette sikkerheden efter det verdensomspændende SolarWinds-hack, ansætter den amerikanske præsident Joe Biden en gruppe nationale sikkerhedsveteraner med stor cyberekspertise.

Det skriver Reuters.

I henhold til en nylig lov skal Biden åbne et cyberfokuseret kontor, der rapporterer til en ny national cyberdirektør. Denne skal koordinere den føderale regerings store cyberfunktioner.

Den førende kandidat til stillingen som cyberdirektør er en tidligere højtstående NSA-embedsmand, Jen Easterly. Det fortæller fire personer, der er fortrolige med udvælgelsesprocessen ifølge Reuters.

Easterly har blandt andet haft adskillige højtstående efterretningsposter i Obama-administrationen og hjalp med til at skabe den amerikanske Cyberkomando - landets øverste enhed til cyberkrig.

Cybersikkerhed skal endelig opprioteres

”Det er dejligt at se den prioritet, som den nye administration giver cyber,” sagde Suzanne Spaulding, direktør for Forsvar for Demokratiske Institutioner-projektet ved Center for Strategiske og Internationale Studier.

Cybersikkerhed blev politisk nedprioteret under Trump-administrationen, som nedlagde stillingen som cybersikkerhedskoordinator i Det Hvide Hus, mindskede udenrigsministeriets cyberdiplomati-afdeling og fyrede den føderale cybersikkerhedsleder Chris Krebs efter valgnederlaget i november.

I tvivl om dygtigheden

Men mens Microsofts vicepræsident Tom Burt erklærer de nyansatte for "cybersikkerhedseksperter i verdensklasse", så er andre dog bekymrede for, at teamets erfaring primært kommer fra den offentlige sektor.

Og det er en ikke uvæsentlig forskel, da størstedelen af USAs kritiske infrastruktur ejes og drives af private virksomheder.

Hacket, der har igangsat det store projekt, ramte blandt andet en række af de amerikanske statsenheder. Eksperter peger på russiske aktører som gerningspersonerne bag angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere