(Foto: Dan Jensen)

Vestager mødes med Sundar Pichar i dag: Topchefer for Amazon, Apple, Facebook og Google skal stille til høring i EU

EU vil have Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg og Sundar Pichai til at stille til høring i Bruxelles om selskabernes forretnings-modeller og fremtids-planer.

UU vil have topcheferne for de fire store tech-giganter Amazon, Apple, Facebook og Google til at deltage i en høring, som skal finde sted allerede 1. februar.

De fire topchefer - Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg og Sundar Pichai - skal her fortælle EU-Parlamentet om deres fremtidsplaner inden for både forretningsmodeller og løsninger.

Samtidig 'mødes' Alphabet-topchef Sundar Pichai i dag mandag virtuelt med konkurrencekommissær Margrethe Vestager til en snak om lignende forhold.

Høringen med de fire topchefer skal indgå i EU’s bestræbelser på at tackle de fire store amerikanske platformes enorme indflydelse og økonomiske magt i EU.

“Formålet med den planlagte høring er at have en dialog med CEO’er for de fire globalt førende platforms-selskaber for at lære om deres nuværende forretningsmodeller og kommende koncepter i takt med, at de står overfor udfordringerne med skiftende markeds-betingelser,” lyder det ifølge Reuters i den invitation, som EU har sendt til de fire selskaber.

Her skriver EU, at høringen skal ‘forberede medlemmerne af EU-Parlementet til de kommende diskussioner om mulig ny lovgivning for den digitale sektor.’

EU understreger i invitationerne, at det alene er topcheferne, der må deltage på de store selskabers vegne - og altså ikke andre repræsentanter fra de fire selskaber.

Ønsker de ikke at deltage, er EU villig til at ændre tidspunket til en dag længere fremme i februar eller marts, hedder det.

USA afviklede i sommer en lignende høring af de fire topbosser. Den kan du læse mere om her: Big tech under voldsom beskydning: Her er nogle konklusioner på den store høring i sidste uge af Zuckerberg, Bezos, Cook og Pichai
Læs også:

Efter høring af amerikanske tech-bosser: "Nu begynder der at komme nogle erkendelser af, hvad det er for nogle typer af virksomheder, vi har at gøre med"

Kongres-høring: Især Google og Facebook i ilden for at tryne konkurrenter - nu er hele høringen offentliggjort på YouTube
Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.