Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Vestager mødes med Sundar Pichar i dag: Topchefer for Amazon, Apple, Facebook og Google skal stille til høring i EU

EU vil have Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg og Sundar Pichai til at stille til høring i Bruxelles om selskabernes forretnings-modeller og fremtids-planer.

UU vil have topcheferne for de fire store tech-giganter Amazon, Apple, Facebook og Google til at deltage i en høring, som skal finde sted allerede 1. februar.

De fire topchefer - Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg og Sundar Pichai - skal her fortælle EU-Parlamentet om deres fremtidsplaner inden for både forretningsmodeller og løsninger.

Samtidig 'mødes' Alphabet-topchef Sundar Pichai i dag mandag virtuelt med konkurrencekommissær Margrethe Vestager til en snak om lignende forhold.

Høringen med de fire topchefer skal indgå i EU’s bestræbelser på at tackle de fire store amerikanske platformes enorme indflydelse og økonomiske magt i EU.

“Formålet med den planlagte høring er at have en dialog med CEO’er for de fire globalt førende platforms-selskaber for at lære om deres nuværende forretningsmodeller og kommende koncepter i takt med, at de står overfor udfordringerne med skiftende markeds-betingelser,” lyder det ifølge Reuters i den invitation, som EU har sendt til de fire selskaber.

Her skriver EU, at høringen skal ‘forberede medlemmerne af EU-Parlementet til de kommende diskussioner om mulig ny lovgivning for den digitale sektor.’

EU understreger i invitationerne, at det alene er topcheferne, der må deltage på de store selskabers vegne - og altså ikke andre repræsentanter fra de fire selskaber.

Ønsker de ikke at deltage, er EU villig til at ændre tidspunket til en dag længere fremme i februar eller marts, hedder det.

USA afviklede i sommer en lignende høring af de fire topbosser. Den kan du læse mere om her: Big tech under voldsom beskydning: Her er nogle konklusioner på den store høring i sidste uge af Zuckerberg, Bezos, Cook og Pichai
Læs også:

Efter høring af amerikanske tech-bosser: "Nu begynder der at komme nogle erkendelser af, hvad det er for nogle typer af virksomheder, vi har at gøre med"

Kongres-høring: Især Google og Facebook i ilden for at tryne konkurrenter - nu er hele høringen offentliggjort på YouTube