Kongres-høring: Især Google og Facebook i ilden for at tryne konkurrenter - nu er hele høringen offentliggjort på YouTube

Topcheferne for Facebook, Google, Apple og Amazon blev under onsdagens længe ventede høring under den amerikanske kongres beskyldt for at jorde konkurrenter for egen vindings skyld.

Det blev især topcheferne for Google og Facebook, Sundar Pichai og Mark Zuckerberg, der måtte stå for skud i den længe ventede høring under den amerikanske kongres, der løb af stablen onsdag aften dansk tid.

Høringen med titlen Examining the dominance of Amazon, Apple, Facebook and Google” [‘Undersøgelse af Amazon, Apple, Facebook og Googles dominans,’ red] var den foreløbige kulmination på en amerikansk kongres-undersøgelse af onlinemarkedet, som kongressen overvejer at lovgive specifikt om.

Onsdag var topcheferne for Amazon, Google, Apple og Facebook hidkaldt for at give deres syn på sagen, da det er disse selskaber, der er i søgelyset i kongressens lovarbejde, som blandt andet vil sigte efter at tøjle dem.

De fire selskaber har tilsammen en gigantisk markedsværdi på mere end fem billioner dollar - altså fem millioner millioner dollar eller 5000 milliarder dollar.

De fire topchefer deltog alle virtuelt i høringen, hvor især Mark Zuckerberg og Sundar Pichai var i ilden.

Sundar Pichai sagde gentagne gange, at han vil ‘kigge nærmere’ på forskellige forhold, som blev præsenteret for ham, mens Mark Zuckerberg til tider virkede decideret overrasket over oplysninger, der blev forelagt ham fra interne mails.

Jeff Bezos og Tim Cook virkede her langt mere fattede.

Tonen var hård og direkte. Eksempelvis var første spørgsmål fra den republikanske udvalgsformand David Cicciline til Sundar Pichai: “Hvorfor stjæler Google indhold fra ærlige virksomheder?” med henvisning til, at han mener, at Google har kopieret reviews fra Yelp.

David Cicciline sagde direkte, at han mener, at de fire selskaber har alt for meget magt og at de har anvendt deres størrelse destruktivt og til skade for andre selskaber.

"De udvikler muligvis stadig nye og innovative produkter, men deres dominans dræber de små virksomheder og den dynamik, der er motor i den amerikanske økonomi," sagde han.

Mark Zuckerberg blev ligeledes afkrævet svar på, om Facebook nogensinde havde kopieret features fra konkurrenterne, hvilket Zuckerberg bekræftede med ordene: “Vi har helt sikkert indføjet features, som andre har været førende med.”

“Hvor mange virksomheder har Facebook kopieret? Færre end fem? Færre end 50?”

“Det ved jeg ikke,” sagde Mark Zuckerberg.

Den amerikanske kongres vil senere på året offentliggøre sine forslag til, hvordan de fire store tech-platforme skal tøjles med lovgivning.

Du kan gense hele høringen på YouTube (der jo pudsigt nok er en af de kritiserede platforme i høringen). Du finder den her.

Læs også:

Her er de vigtigste punkter i afhøring af topcheferne for Facebook, Apple, Amazon og Google: Følg med live om få timer

Computerworld
Alka lancerer eget mobilselskab - trykker priserne helt i bund: "For os handler det ikke om at tjene penge"
Forsikringsselskabet Alka lancerer eget mobilselskab, der ifølge selskabet bliver Danmarks billigste.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.