Artikel top billede

Podcast: Hvad foretager vi os egentlig ude i rummet?

I podcasten RumSnak taler værterne med nogle af de overraskende mange danske forskere, som har en hånd med i rumforskningen og i bestræbelserne på at gøre fremtidens ambitiøse missioner mulige.

Der er gode tv-billeder – og tusindvis af rare Facebook-likes – i raketmotorer, der fyrer enorme mængder brændstof af, mens de løfter kolossale raketter fri af jordens tyngekraft.

Men interessen lægger sig ofte igen, når udstødningsgasserne er blæst væk, og hermed går de fleste af os glip af hele pointen.

For hvad er det egentlig for noget udstyr, menneskeheden bruger enorme summer på at sende op? Hvad skal vi bruge det til – og hvad vil vi opnå derude? Hvad foretager astronauterne, når først de er deroppe i rummet? Hvad vil fremtiden bringe?

I podcasten RumSnak tager værterne præcis de spørgsmål op og går desuden i dybden med nogle af de mange bidrag, som Danmark har ydet til rumforskningen.

For Danmark er måske ikke kendt som rumfartsnation.

Men overraskende mange danske forskere og studerende er faktisk beskæftiget med at studere rummet – både det relativt nære og det meget fjerne – samt med at udvikle instrumenter, satellitter og metoder til brug i rumforskningen.

En hel del af dem er gæster i RumSnak, som derfor kommer omkring stjernedannelse, exoplaneter, biomarkører og meget, meget andet.

Men podcasten beskæftiger sig også med, hvordan man udvikler rumorienterede forretningsmodeller samt med, hvordan man udvikler og bygger habitater, der gør fremtidens rumfarende i stand til at overleve i de barske miljøer på eksempelvis månen og Mars.

Nu og her er tre sæsoner af RumSnak tilgængelig. Læs mere her og find i øvrigt de enkelte episoder, hvor du sædvanligvis finder dine podcasts.

Titel: Rumsnak, tre sæsoner tilgængelig – på billedet ses en gengivelse af de tre Swarm-satellitter, der blev sendt op i 2013, og som DTU Space har en meget stor del af æren for.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere