Artikel top billede

Podcast: Hvad foretager vi os egentlig ude i rummet?

I podcasten RumSnak taler værterne med nogle af de overraskende mange danske forskere, som har en hånd med i rumforskningen og i bestræbelserne på at gøre fremtidens ambitiøse missioner mulige.

Der er gode tv-billeder – og tusindvis af rare Facebook-likes – i raketmotorer, der fyrer enorme mængder brændstof af, mens de løfter kolossale raketter fri af jordens tyngekraft.

Men interessen lægger sig ofte igen, når udstødningsgasserne er blæst væk, og hermed går de fleste af os glip af hele pointen.

For hvad er det egentlig for noget udstyr, menneskeheden bruger enorme summer på at sende op? Hvad skal vi bruge det til – og hvad vil vi opnå derude? Hvad foretager astronauterne, når først de er deroppe i rummet? Hvad vil fremtiden bringe?

I podcasten RumSnak tager værterne præcis de spørgsmål op og går desuden i dybden med nogle af de mange bidrag, som Danmark har ydet til rumforskningen.

For Danmark er måske ikke kendt som rumfartsnation.

Men overraskende mange danske forskere og studerende er faktisk beskæftiget med at studere rummet – både det relativt nære og det meget fjerne – samt med at udvikle instrumenter, satellitter og metoder til brug i rumforskningen.

En hel del af dem er gæster i RumSnak, som derfor kommer omkring stjernedannelse, exoplaneter, biomarkører og meget, meget andet.

Men podcasten beskæftiger sig også med, hvordan man udvikler rumorienterede forretningsmodeller samt med, hvordan man udvikler og bygger habitater, der gør fremtidens rumfarende i stand til at overleve i de barske miljøer på eksempelvis månen og Mars.

Nu og her er tre sæsoner af RumSnak tilgængelig. Læs mere her og find i øvrigt de enkelte episoder, hvor du sædvanligvis finder dine podcasts.

Titel: Rumsnak, tre sæsoner tilgængelig – på billedet ses en gengivelse af de tre Swarm-satellitter, der blev sendt op i 2013, og som DTU Space har en meget stor del af æren for.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere