Artikel top billede

Podcast: Hvad foretager vi os egentlig ude i rummet?

I podcasten RumSnak taler værterne med nogle af de overraskende mange danske forskere, som har en hånd med i rumforskningen og i bestræbelserne på at gøre fremtidens ambitiøse missioner mulige.

Der er gode tv-billeder – og tusindvis af rare Facebook-likes – i raketmotorer, der fyrer enorme mængder brændstof af, mens de løfter kolossale raketter fri af jordens tyngekraft.

Men interessen lægger sig ofte igen, når udstødningsgasserne er blæst væk, og hermed går de fleste af os glip af hele pointen.

For hvad er det egentlig for noget udstyr, menneskeheden bruger enorme summer på at sende op? Hvad skal vi bruge det til – og hvad vil vi opnå derude? Hvad foretager astronauterne, når først de er deroppe i rummet? Hvad vil fremtiden bringe?

I podcasten RumSnak tager værterne præcis de spørgsmål op og går desuden i dybden med nogle af de mange bidrag, som Danmark har ydet til rumforskningen.

For Danmark er måske ikke kendt som rumfartsnation.

Men overraskende mange danske forskere og studerende er faktisk beskæftiget med at studere rummet – både det relativt nære og det meget fjerne – samt med at udvikle instrumenter, satellitter og metoder til brug i rumforskningen.

En hel del af dem er gæster i RumSnak, som derfor kommer omkring stjernedannelse, exoplaneter, biomarkører og meget, meget andet.

Men podcasten beskæftiger sig også med, hvordan man udvikler rumorienterede forretningsmodeller samt med, hvordan man udvikler og bygger habitater, der gør fremtidens rumfarende i stand til at overleve i de barske miljøer på eksempelvis månen og Mars.

Nu og her er tre sæsoner af RumSnak tilgængelig. Læs mere her og find i øvrigt de enkelte episoder, hvor du sædvanligvis finder dine podcasts.

Titel: Rumsnak, tre sæsoner tilgængelig – på billedet ses en gengivelse af de tre Swarm-satellitter, der blev sendt op i 2013, og som DTU Space har en meget stor del af æren for.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere