Artikel top billede

(Foto: CHRISTIAN SUNDSDAL)

Forsvarsminister Trine Bramsen vil se på flere cybersikkerhedskrav til danske virksomheder

To danske energiselskaber er blandt ofrene i det omfattende SolarWind hackerangreb, og det får nu den danske forsvarsminister til at åbne op for strammere krav til den danske energisektor.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er klar til at se på, om der er brug for strengere krav til den danske energisektor for at forhindre cyberangreb.

Det skriver Jyllands Posten.

Udmeldingen kommer efter, at det blev kendt, at to danske energiselskaber er blandt ofrene for det omfattende SolarWind-hackerangreb, der blandt andet har kompromitteret flere amerikanske ministerier.

Derfor har energisektorens interesseorganisation Dansk Energi foreslået, at man skærper logningskravene for den danske energisektor.

Læs mere her: To store danske energiselskaber ramt af SolarWind-angrebet

Det er et forslag, som Trine Bramsen er klar til at se nærmere på. Derfor har hun indkaldt de øvrige partier i Folketinget for at diskutere sagen.

"Det har høj prioritet. Særligt fordi, der er tale om forsyningsvirksomheder, der har med kritisk infrastruktur at gøre. Vi vil nu kigge på, hvad vi kan gøre. Om det så lige præcis er det forslag, der ligger på bordet her, vi kommer til at bruge, kan jeg ikke sige med sikkerhed. Men det helt klart en problemstilling, vi skal håndtere," siger Trine Bramsen til avisen.

Læs også: Microsoft-chef raser mod SolarWinds-angreb: "Det er et vilkårligt globalt frontalangreb"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere