Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: CHRISTIAN SUNDSDAL)

Forsvarsminister Trine Bramsen vil se på flere cybersikkerhedskrav til danske virksomheder

To danske energiselskaber er blandt ofrene i det omfattende SolarWind hackerangreb, og det får nu den danske forsvarsminister til at åbne op for strammere krav til den danske energisektor.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er klar til at se på, om der er brug for strengere krav til den danske energisektor for at forhindre cyberangreb.

Det skriver Jyllands Posten.

Udmeldingen kommer efter, at det blev kendt, at to danske energiselskaber er blandt ofrene for det omfattende SolarWind-hackerangreb, der blandt andet har kompromitteret flere amerikanske ministerier.

Derfor har energisektorens interesseorganisation Dansk Energi foreslået, at man skærper logningskravene for den danske energisektor.

Læs mere her: To store danske energiselskaber ramt af SolarWind-angrebet

Det er et forslag, som Trine Bramsen er klar til at se nærmere på. Derfor har hun indkaldt de øvrige partier i Folketinget for at diskutere sagen.

"Det har høj prioritet. Særligt fordi, der er tale om forsyningsvirksomheder, der har med kritisk infrastruktur at gøre. Vi vil nu kigge på, hvad vi kan gøre. Om det så lige præcis er det forslag, der ligger på bordet her, vi kommer til at bruge, kan jeg ikke sige med sikkerhed. Men det helt klart en problemstilling, vi skal håndtere," siger Trine Bramsen til avisen.

Læs også: Microsoft-chef raser mod SolarWinds-angreb: "Det er et vilkårligt globalt frontalangreb"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere