Artikel top billede

Kinesisk it-gigant tjener for første gang penge på sin cloud-forretning

For første gang nogensinde kan den kinesiske it-gigant Alibaba præsentere et overskud i sin cloudforretning. Det er dog et beskedent overskud for it-koncernens forretning.

Alibaba har netop fremlagt regnskab for tredje kvartal, og her kan den kinesiske it-gigant for første gang fremlægge et overskud for sin cloud-forretning.

Resultatet lyder på 24 millioner kinesiske yuan svarende til godt 23 millioner kroner.

Det skriver erhvervsmediet CNBC.

Selvom overskuddet er markant i en dansk sammenhæng så er det dog yderst beskedent sammenlignet med selskabets cloud-konkurrenter.

Ifølge analyseselskabet Piper Sandlers estimater tjente Microsoft 7,2 milliarder dollar på sin cloud-forretning i det seneste kvartal.

Sammenlignet med 2019 er overskuddet for Alibaba dog noget af et skift. I 2019 lød tabet for Alibabas cloud-forretning på 356 millioner yuan i samme periode.

"Vores cloud-forretning fortsætter med at øge sin markedsandelog viser solid vækst, der beviser kinas massive potentiale inden for cloud-markedet på samme måde som vores investeringer i teknologien," lyder det fra Alibabas CEO Daniel Zhang.

Læs også: Azure på vej til at blive Microsofts største produktområde: Haler ind på Office
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere