Artikel top billede

Kinesisk it-gigant tjener for første gang penge på sin cloud-forretning

For første gang nogensinde kan den kinesiske it-gigant Alibaba præsentere et overskud i sin cloudforretning. Det er dog et beskedent overskud for it-koncernens forretning.

Alibaba har netop fremlagt regnskab for tredje kvartal, og her kan den kinesiske it-gigant for første gang fremlægge et overskud for sin cloud-forretning.

Resultatet lyder på 24 millioner kinesiske yuan svarende til godt 23 millioner kroner.

Det skriver erhvervsmediet CNBC.

Selvom overskuddet er markant i en dansk sammenhæng så er det dog yderst beskedent sammenlignet med selskabets cloud-konkurrenter.

Ifølge analyseselskabet Piper Sandlers estimater tjente Microsoft 7,2 milliarder dollar på sin cloud-forretning i det seneste kvartal.

Sammenlignet med 2019 er overskuddet for Alibaba dog noget af et skift. I 2019 lød tabet for Alibabas cloud-forretning på 356 millioner yuan i samme periode.

"Vores cloud-forretning fortsætter med at øge sin markedsandelog viser solid vækst, der beviser kinas massive potentiale inden for cloud-markedet på samme måde som vores investeringer i teknologien," lyder det fra Alibabas CEO Daniel Zhang.

Læs også: Azure på vej til at blive Microsofts største produktområde: Haler ind på Office
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere