Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kristian Jensen indtræder i bestyrelsen hos DanOffice IT / Lenovo: Vi sidder nu på 40 procent af det danske pc-marked / IT-U og Prosa skal undersøge politiets brug af digitale værktøjer

Kristian Jensen indtræder i bestyrelsen hos DanOffice IT. Lenovo: Vi sidder nu på 40 procent af det danske pc-marked. IT-U og Prosa skal undersøge politiets brug af digitale værktøjer. Forbrugerombudsmanden politianmelder netvirksomhed for snydeannoncer. Dansk fintech-selskab køber op i Berlin.

Godmorgen og velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld. Morgenens briefing er sammensat af Dan Jensen.

Kristian Jensen indtræder i bestyrelsen hos DanOffice IT

Tidligere udenrigsminister og næstformand i Venstre, Kristian Jensen, indtræder i bestyrelsen hos Svendborg-selskabet Danoffice IT.

“Jeg vil gerne gøre en indsats for at knytte politik og erhvervsliv tættere sammen,” skriver Kristian Jensen på LinkedIn. Han er oprindeligt bankuddannet og har over de seneste måneder taget en bestyrelsesuddannelse.

Nu glæder sig til at komme i gang med arbejdet, meddeler han.

“Jeg har længe arbejdet med den politiske vinkel og glæder mig til at arbejde med bæredygtighed ud fra et virksomhedssynspunkt.”

Danoffice IT ejes af kapitalfonden Agilitas. I spidsen for selskabet sidder den tidligere Dell EMC-topchef Lars Baun Jensen.

Du finder hele Kristian Jensens opslag på LinkedIn her.

Lenovo: Vi sidder nu på 40 procent af det danske pc-marked

Lenovo er på rette spor i Danmark, hvor selskabet nu ifølge egne opgørelser sidder på 40 procent af det danske pc-marked, meddeler selskabet.

“Vi er i det seneste regnskabskvartal stødt på en række udfordringer inden for vores branche, som har påvirket vores lokale markedsandel. Jeg er glad for nu igen at kunne fremvise, at vi er på rette spor med en markedsandel på over 40 procent spredt ud over hele det danske pc-marked,” lyder det fra Lenovos danske landechef, Peter Juul Jørgensen.

Lenovo meddeler, at Covid-19 tidligere har ført til et fald i markedet, men at selskabet nu igen ser opsving og en ‘mere positiv tendens.’

“I Norden har vi oplevet en stigende efterspørgsel inden for alle forretningssegmenter, men med en global efterspørgsel i hele branchen, der er større end udbuddet, har det desværre betydet længere leveringstider,” lyder det fra selskabet.

IT-U og Prosa skal undersøge politiets brug af digitale værktøjer

IT-Universitetet og fagforbundet Prosa skal i samarbejde med fire europæiske universiteter i Estland, Letland, Norge og Skotland i de næste tre år dykke ned i politiets anvendelse af digitale værktøjer som big data, ansigtsgenkendelse, overvågning til efterforskning, såkaldt predictive policing.

Det kommer til at ske med projektet CUPP, der står for critical understanding of predictive policing.

I Danmark skal projektet kigge nærmere om dansk politis it-system Pol-intel, der er udviklet af amerikanske Palantir.

“I realiteten ved vi meget lidt om, hvad kunstig intelligens, big data og andre datadrevne teknologier betyder for politiets arbejde med hensyn til at forudsige og efterforske kriminalitet eller for relationen mellem politi og civilsamfund,” meddeler lektor på ITU Vasilis Gallis, der er projektleder på forskningsprojektet.

“Vi har brug for indsigt i, hvordan politiet anvender værktøjerne,” siger han.

Prosa kommer til at stå for at holde arrangementer samt for via et website at indsamle informationer og oplyse om projektet.

Du kan iøvrigt læse mere om det AI-baserede datamining-værktøj Palantir her: Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske Bank

Forbrugerombudsmanden politianmelder netvirksomhed for snydeannoncer

Forbrugerombudsmanden politianmelder den tyske lead-virksomhed Toleadoo for uden tilladelse at have anvendt danske varemærker til på Facebook og Snapchat at havde forsøgt at skaffe leads via konkurrencer.

De fire varemærker er Rema 1000, BabySam, Netto og Power. Forbrugerombudsmanden mener desuden, at det tyske selskab har snydt og vildledt de danske forbrugere med annoncerne.

“Formålet med Toleadoos konkurrencer var at indhente forbrugeres personlige data og samtykke til at modtage markedsføring per telefon, sms og e-mail. Efterfølgende anvender og videresælger Toleadoo forbrugernes data og samtykke til et stort antal virksomheder i Danmark og i udlandet,” lyder det fra Forbrugerombudsmanden.

Du kan læse mere om sagen hos Forbrugerombudsmanden her.

Dansk fintech-selskab køber op i Berlin

Det danske fintech-selskab United Fintech køber 25 procent af aktierne i tyske TTMzero, der udvikler softwareløsninger til finanssektoren.

United Fintech forventer, at ejerandelen kan blive forøget til 80 procent i løbet af de kommende tre år.

United Fintech købte i november NetDania. Opkøbene skal være med til at ‘positionere den danske fintech-komet som globalt powerhouse,” meddeler selskabet..

United Fintech vil over de kommende fem år “gennemføre en række strategiske opkøb af sunde, veldrevne fintech-virksomheder med positivt cashflow, globalt vækstpotentiale og solide Capital Markets-produkter for at opbygge en “fintech one-stop-shop”, som bankerne kan drage fordel af,” meddeler selskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere