TDC’s omsætning og indtjening falder: Omsætning er faldet med over en milliard kroner på to år - varsler yderligere tilbagegang

TDC-koncernens omsætning og indtjening fortsætter med at dykke. Tabet ville have været meget større, hvis ikke TDC havde gennemført massive sparerunder.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Se TDC's årsregnskab.
371
2 min
TDC’s omsætning i 2020 er faldet med 5,6 procent, mens indtjeningen er dykket med hele 16,1 procent.

Det viser TDC’s netop offentliggjorte årsregnskab.

Her fremgår det, at omsætningen for selskabet i 2020 lander på knap 16,1 milliarder kroner, mens indtjeningen lander på 151 millioner kroner.

Driftsresultatet falder med 1,6 procent til nu 6,4 milliarder kroner.

Resultatet er udtryk for en nu flerårig tilbagegang for det store teleselskab, der også forrige år havde tilbagegang i både omsætning, driftsresultat og indtjening.

Det kan du læse mere om her: TDC's omsætning og indtjening dykker

Det betyder, at TDC’s samlede omsætning på to år er faldet med hele 1,2 milliarder kroner fra 17,3 milliarder kroner i 2018 til altså nu 16,1 milliarder kroner i 2020.

TDC forventer, at faldet vil fortsætte gennem hele 2021.

Selskabet forventer således, at driftsresultatet “forventes at være lidt lavere eller på niveau med 2020 som følge af helårseffekten af den ekstraordinære kundeafgang i YouSee i første halvdel af 2020 samt den forventede faldende udvikling i fastnettelefoni, DSL-bredbånd og traditionelt tv, der til dels opvejes af udviklingen i kerneforretningen,” lyder det fra selskabet.

Har sparet massivt på omkostningerne
TDC meddeler, at resultatet er i ‘overenstemmelse med de tidligere udmeldte forventninger.’

Det hele kunne da også have set meget værre ud.

For ifølge selskabet er resultatet med en indtjening på 151 millioner kroner blevet til virkelighed som følge af massive omkostnings-reduktioner på tværs af hele koncernen.

“Resultatet skyldes en stabilisering af udviklingen i vores hovedprodukter samt betydelige omkostningsreduktioner på tværs af TDC Group,” lyder det fra selskabet.

TDC Group har især oplevet forbedret indtjening i årets fjerde kvartal, der har holdt hånden under det samlede resultat for hele året.

TDC har således haft omsætningsfremgang i fjerde kvartal i forhold til tredje kvartal, mens driftsudgifterne faldt med 8,7 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Du kan læse interview med TDC’s finansdirektør Lasse Pilgaard om nogle timer på cw.dk.

Du finder TDC Groups fremlagte regnskab her.


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.