Artikel top billede

Streaming: Biometri, overvågning, koder og kryptering

Den helt nye Netflix-serie Spionhåndværk stiller skarpt på, hvilken rolle high-tech, sex, gift og dirty tricks spiller i skyggekrigen mellem verdens nationer.

”Do you expect me to talk?”

“No, Mr. Bond. I expect you to die!”

Verdens vel nok mest berømte spion klarede i sidste ende Auric Goldfinger og hans kumpaner med list, stil og en dry martini. Derimod er virkelighedens spionhåndværk mindre kulørt og kaster langt færre sjusser af sig.

Men det er stadig dybt interessant og emnet for en serie af korte dokumentarfilm på Netflix under titlen Spionhåndværk eller originaltitlen Spycraft.

Hver af seriens afsnit har et hovedtema. Blandt andet rekruttering af spioner og hvordan man anvender – og har anvendt – kommunikation i de hemmelige tjenester.

Et andet tema er, hvordan sex kan spille en hovedrolle i ikke blot James Bond-film, men også i virkelige operationer. Eksempelvis som et effektivt middel til enten at lokke nye rekrutter indenfor – eller til at få en klemme på personer, der kan være nyttigt at have en klemme på.

Men serien kommer også omkring koder og kryptering, specialstyrker, gift og den rolle, moderne teknologi og IT spiller i den evige skyggekrig mellem nationer, hemmelige tjenester og alt midt i mellem.

Spionhåndværk omfatter otte episoder, hver af 30-40 minutters varighed.

Titel: Spionhåndværk. Kan streames på Netflix
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere