BREAKINGKæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Apple og Kia dropper storstilet samarbejde om selvkørende elbiler: Kia-aktien styrtdykker

Apple og Kia har gennem flere uger arbejdet på en aftale, hvor selskaberne går sammen om at producere selvkørende biler. Men nu lyder det fra Kia, at det eventuelle samarbejde er taget af bordet.

Det er en blot en måned siden, at den koreanske bilproducent Kia kunne bekræfte, at selskabet var i dialog med Apple om en selvkørende bil.

Men det eventuelle samarbejde er nu blevet skrottet.

Det skriver Reuters.

"Vi får løbende anmodninger om samarbejde om fælles udvikling af autonome elektriske køretøjer fra forskellige virksomheder, men de er på et tidligt tidspunkt, og intet er besluttet. Vi er ikke en dialog med Apple om at udvikle autonome køretøjer,” lyder det fra Hyundai, der lovpligtigt er nødsaget til at kommentere på markedsrygter grundet reglerne for børsnoterede selskaber.

Siden begyndelsen af januar, hvor rygterne om samarbejdet med tech-giganten først begyndte at florere, er Kia-aktien steget med 61 procent.

Dengang bekræftede Hyundai, at Kia var i dialog med Apple om at udvikle selvkørende biler inden 2027. Bilproducenten bekræftede desuden, at dialogen indebar produktion af batterier på Kia eller Hyndais amerikanske fabrikker.

Hyundai, der ejer Kia, har umiddelbart fået barberet milliarder af dollar af markedsværdien, da Hyundai-aktien i skrivende stund er faldet med 5,8 procent på bagkant af nyheden.

Kia-aktien er for nuværende nede med hele 15 procent, hvilket svarer til, at bilproducenten har mistet over fem milliarder dollar markedsværdi.

Sidste uge rapportede en række internationale medier, at en aftale mellem Kia og Apple var tæt på at blive underskrevet. Et rygte i markedet gik på, at kontrakten skulle underskrives 17. februar.

Det amerikanske medie Bloomberg har tidligere beskrevet, at Apple ifølge det koreanske medie DongA Ilbo planlagde at investere mere end 28 milliarder danske kroner i det koreanske selskab.

Ifølge mediet var det planen, at Apple og Kia i fællesskab skal etablere produktionsfaciliteter i den amerikanske stat Georgia. Men som seneste udmelding lyder fra Kia, så er planerne blevet afblæst.

Apple har arbejdet på elbiler i flere år

Nyheden om samarbejdet mellem Kia og Apple kom samtidig med, at den tyske udgave af ehvervsmediet Business Insider afslørede, at Apple har hyret Porsches chef for chassis-udvikling, dr. Manfred Harrer.

Rygterne om Apples entre på bilmarkedet har floreret i årevis, og engang forlød det, at Apples bilprojekt gik under navnet Project Titan.

Men efter et par år, hvor planerne tilsyneladende har været på standby og Apple valgte at fyre en stor del af de ansatte på bilprojektet, så meddelte nyhedsbureauet Reuters kort før jul, at Apple igen har skruet op for ambitionerne.

Angiveligt planlægger Apple en lancering i 2024.

Derudover afslørede Apples topchef Tim Cook i 2017, at selskabet arbejder på teknologi til selvkørende biler.

"Vi har fokus på autonome systemer, og et af formålene med autonome systemer er helt sikkert selvkørende biler, men der er også andre formål," sagde han til Bloomberg.

Samtidig forudså han i interviewet også, at bilbranchen stod foran store forandringer.

"Der er en kæmpe disruption på vej her," sagde han med henvisning til ikke bare udviklingen indenfor selvkørende teknologi, men også den stigende udbredelse af elektriske biler og kørselstjenester som Uber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere