Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Apple og Kia dropper storstilet samarbejde om selvkørende elbiler: Kia-aktien styrtdykker

Apple og Kia har gennem flere uger arbejdet på en aftale, hvor selskaberne går sammen om at producere selvkørende biler. Men nu lyder det fra Kia, at det eventuelle samarbejde er taget af bordet.

Det er en blot en måned siden, at den koreanske bilproducent Kia kunne bekræfte, at selskabet var i dialog med Apple om en selvkørende bil.

Men det eventuelle samarbejde er nu blevet skrottet.

Det skriver Reuters.

"Vi får løbende anmodninger om samarbejde om fælles udvikling af autonome elektriske køretøjer fra forskellige virksomheder, men de er på et tidligt tidspunkt, og intet er besluttet. Vi er ikke en dialog med Apple om at udvikle autonome køretøjer,” lyder det fra Hyundai, der lovpligtigt er nødsaget til at kommentere på markedsrygter grundet reglerne for børsnoterede selskaber.

Siden begyndelsen af januar, hvor rygterne om samarbejdet med tech-giganten først begyndte at florere, er Kia-aktien steget med 61 procent.

Dengang bekræftede Hyundai, at Kia var i dialog med Apple om at udvikle selvkørende biler inden 2027. Bilproducenten bekræftede desuden, at dialogen indebar produktion af batterier på Kia eller Hyndais amerikanske fabrikker.

Hyundai, der ejer Kia, har umiddelbart fået barberet milliarder af dollar af markedsværdien, da Hyundai-aktien i skrivende stund er faldet med 5,8 procent på bagkant af nyheden.

Kia-aktien er for nuværende nede med hele 15 procent, hvilket svarer til, at bilproducenten har mistet over fem milliarder dollar markedsværdi.

Sidste uge rapportede en række internationale medier, at en aftale mellem Kia og Apple var tæt på at blive underskrevet. Et rygte i markedet gik på, at kontrakten skulle underskrives 17. februar.

Det amerikanske medie Bloomberg har tidligere beskrevet, at Apple ifølge det koreanske medie DongA Ilbo planlagde at investere mere end 28 milliarder danske kroner i det koreanske selskab.

Ifølge mediet var det planen, at Apple og Kia i fællesskab skal etablere produktionsfaciliteter i den amerikanske stat Georgia. Men som seneste udmelding lyder fra Kia, så er planerne blevet afblæst.

Apple har arbejdet på elbiler i flere år

Nyheden om samarbejdet mellem Kia og Apple kom samtidig med, at den tyske udgave af ehvervsmediet Business Insider afslørede, at Apple har hyret Porsches chef for chassis-udvikling, dr. Manfred Harrer.

Rygterne om Apples entre på bilmarkedet har floreret i årevis, og engang forlød det, at Apples bilprojekt gik under navnet Project Titan.

Men efter et par år, hvor planerne tilsyneladende har været på standby og Apple valgte at fyre en stor del af de ansatte på bilprojektet, så meddelte nyhedsbureauet Reuters kort før jul, at Apple igen har skruet op for ambitionerne.

Angiveligt planlægger Apple en lancering i 2024.

Derudover afslørede Apples topchef Tim Cook i 2017, at selskabet arbejder på teknologi til selvkørende biler.

"Vi har fokus på autonome systemer, og et af formålene med autonome systemer er helt sikkert selvkørende biler, men der er også andre formål," sagde han til Bloomberg.

Samtidig forudså han i interviewet også, at bilbranchen stod foran store forandringer.

"Der er en kæmpe disruption på vej her," sagde han med henvisning til ikke bare udviklingen indenfor selvkørende teknologi, men også den stigende udbredelse af elektriske biler og kørselstjenester som Uber.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Bachmann electronic GmbH

Software Architect C/C++
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere