Hiper- og Fullrate-stifter, Stig Myken.

Ny tech-fond henter 353 millioner kroner fra en række prominente it-iværksættere

En række prominente iværksættere, såsom Fullrate-stifter Stig Myken og Siteimprove-stifter Morten Ebbesen, har sammenlagt skudt 353 millioner kroner i en ny tech-fond, der skal hjælpe fremtidens iværksættere.

En ny tech-fond til gavn for fremtidens it-iværksættere er på vej til at gå i luften, og det bliver med 354 millioner kroner indenbords.

Det er danske Pressed Ventures, der står bag fonden kaldet PSV Tech01.

Investorkredsen tæller blandt andet tidligere Hiper- og Fullrate-stifter, Stig Myken, og stifter og nuværende CEO i Siteimprove Morten Ebbesen samt hans bror Niels Ebbesen.

Detudover finder man ATP og vækstfonden blandt investorerne.

Det skriver Preseed Ventures i en pressemeddelelse.

Det oprindelige mål lød på 350 millioner kroner, hvilket er blevet overgået med tre millioner. Det glæder fondes tre partnere Helle Uth, Richard Breiter og Christel Piron.

"For at være ærlig, havde vi regnet med, at det ville tage meget længere tid at nå målsætningen om en fondsstørelse på DKK 353 mio. Men trods pandemi og usikkert marked, har vi oplevet overvældende interesse og haft privilegiet at kunne vælge de helt rigtige investorprofiler," siger Christel Piron, der fortsætter:

"Iværksættere som Stig Myken og Morten Ebbesen har selv haft hånden på kogepladen, og de besidder dyb, hårdt optjent erfaring. Kompetencer som vi kan bringe aktivt i spil både til at identificere nye investeringer og udvikle vores porteføljeselskaber."

Læs også: Brødre solgte Siteimprove for milliarder: Nu sender de millioner efter ny tech-fond

PreSeed Ventures har i næsten 20 år investeret risikovillig kapital blandt andet i succeser som Trustpilot, Vivino og Lunar.

De første investeringer fra PSV tech01 er allerede gennemført i slutningen af 2020, oplyser fonden.

Der er stadig dialog med yderligere mulige investorer i den nye fond, og med knap et år til den skal lukkes helt, kan fonden ende medat blive større end det oprindelige mål på 350 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.