Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Hiper- og Fullrate-stifter, Stig Myken.

Ny tech-fond henter 353 millioner kroner fra en række prominente it-iværksættere

En række prominente iværksættere, såsom Fullrate-stifter Stig Myken og Siteimprove-stifter Morten Ebbesen, har sammenlagt skudt 353 millioner kroner i en ny tech-fond, der skal hjælpe fremtidens iværksættere.

En ny tech-fond til gavn for fremtidens it-iværksættere er på vej til at gå i luften, og det bliver med 354 millioner kroner indenbords.

Det er danske Pressed Ventures, der står bag fonden kaldet PSV Tech01.

Investorkredsen tæller blandt andet tidligere Hiper- og Fullrate-stifter, Stig Myken, og stifter og nuværende CEO i Siteimprove Morten Ebbesen samt hans bror Niels Ebbesen.

Detudover finder man ATP og vækstfonden blandt investorerne.

Det skriver Preseed Ventures i en pressemeddelelse.

Det oprindelige mål lød på 350 millioner kroner, hvilket er blevet overgået med tre millioner. Det glæder fondes tre partnere Helle Uth, Richard Breiter og Christel Piron.

"For at være ærlig, havde vi regnet med, at det ville tage meget længere tid at nå målsætningen om en fondsstørelse på DKK 353 mio. Men trods pandemi og usikkert marked, har vi oplevet overvældende interesse og haft privilegiet at kunne vælge de helt rigtige investorprofiler," siger Christel Piron, der fortsætter:

"Iværksættere som Stig Myken og Morten Ebbesen har selv haft hånden på kogepladen, og de besidder dyb, hårdt optjent erfaring. Kompetencer som vi kan bringe aktivt i spil både til at identificere nye investeringer og udvikle vores porteføljeselskaber."

Læs også: Brødre solgte Siteimprove for milliarder: Nu sender de millioner efter ny tech-fond

PreSeed Ventures har i næsten 20 år investeret risikovillig kapital blandt andet i succeser som Trustpilot, Vivino og Lunar.

De første investeringer fra PSV tech01 er allerede gennemført i slutningen af 2020, oplyser fonden.

Der er stadig dialog med yderligere mulige investorer i den nye fond, og med knap et år til den skal lukkes helt, kan fonden ende medat blive større end det oprindelige mål på 350 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere