Artikel top billede

Brødre solgte Siteimprove for milliarder: Nu sender de millioner efter ny tech-fond

Brødrene Morten og Niels Ebbesen, der sidste år solgte aktiemajoriteten i Siteimprove i en større milliardhandel, investerer et tocifret millionbeløb i en ny tech-fond.

Sidste år solgte Morten og Niels Ebbesen aktiemajoriteten i Siteimprove til kapitalfonden Nordic Capital i en milliardhandel.

Nu kanaliserer brødrene nogle af millioner fra salget over en ny investeringer.

De smider nemlig 83 millioner kroner i Preseed Ventures nye tech-fond, der specialiserer sig i de tidligste vækstfast for tech-selskaber.

Det skriver Børsen.
"Det ville være sejt, hvis vi kan være med til at udvikle den næste generation af superiværksættere i stedet for bare at investere i døde mursten," siger Morten Ebbesen til Børsen.

Læs også: Kapitalfond køber danske Siteimprove i milliard-handel: Morten Ebbesen fortsætter som direktør og medejer

Siteimprove blev stiftet af Morten Ebbesen tilbage i 2003, hvor hans bror Niels Ebbesen blev medejer. I 2015 solgte brødrene omkring en fjerdedel af selskabet til Summit Partners for 375 millioner kroner.

September 2020 solgte de så 70 procent af selskabet til Nordic Capital for en værdi, der ifølge Børsens oplysninger, løber op i 3,5 til 4 milliarder kroner.

Summit Partners forlod dengang helt ejerkredsen, mens Ebbesen-brødrene beholdte de resterende 30 procent.

Morten Ebbesen er fortsat CEO i selskaber, der har omkring 550 medarbejdere i 15 lande og 7.200 kunder verden over.

Nordic Capital er en af de største kapitalfonde i Norden og ejer i dag også Conscia, som kapitalfonden købte i februar 2019 af kapitalfonden Axcel for tre milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere