Artikel top billede

Brødre solgte Siteimprove for milliarder: Nu sender de millioner efter ny tech-fond

Brødrene Morten og Niels Ebbesen, der sidste år solgte aktiemajoriteten i Siteimprove i en større milliardhandel, investerer et tocifret millionbeløb i en ny tech-fond.

Sidste år solgte Morten og Niels Ebbesen aktiemajoriteten i Siteimprove til kapitalfonden Nordic Capital i en milliardhandel.

Nu kanaliserer brødrene nogle af millioner fra salget over en ny investeringer.

De smider nemlig 83 millioner kroner i Preseed Ventures nye tech-fond, der specialiserer sig i de tidligste vækstfast for tech-selskaber.

Det skriver Børsen.
"Det ville være sejt, hvis vi kan være med til at udvikle den næste generation af superiværksættere i stedet for bare at investere i døde mursten," siger Morten Ebbesen til Børsen.

Læs også: Kapitalfond køber danske Siteimprove i milliard-handel: Morten Ebbesen fortsætter som direktør og medejer

Siteimprove blev stiftet af Morten Ebbesen tilbage i 2003, hvor hans bror Niels Ebbesen blev medejer. I 2015 solgte brødrene omkring en fjerdedel af selskabet til Summit Partners for 375 millioner kroner.

September 2020 solgte de så 70 procent af selskabet til Nordic Capital for en værdi, der ifølge Børsens oplysninger, løber op i 3,5 til 4 milliarder kroner.

Summit Partners forlod dengang helt ejerkredsen, mens Ebbesen-brødrene beholdte de resterende 30 procent.

Morten Ebbesen er fortsat CEO i selskaber, der har omkring 550 medarbejdere i 15 lande og 7.200 kunder verden over.

Nordic Capital er en af de største kapitalfonde i Norden og ejer i dag også Conscia, som kapitalfonden købte i februar 2019 af kapitalfonden Axcel for tre milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere