Artikel top billede

Brødre solgte Siteimprove for milliarder: Nu sender de millioner efter ny tech-fond

Brødrene Morten og Niels Ebbesen, der sidste år solgte aktiemajoriteten i Siteimprove i en større milliardhandel, investerer et tocifret millionbeløb i en ny tech-fond.

Sidste år solgte Morten og Niels Ebbesen aktiemajoriteten i Siteimprove til kapitalfonden Nordic Capital i en milliardhandel.

Nu kanaliserer brødrene nogle af millioner fra salget over en ny investeringer.

De smider nemlig 83 millioner kroner i Preseed Ventures nye tech-fond, der specialiserer sig i de tidligste vækstfast for tech-selskaber.

Det skriver Børsen.
"Det ville være sejt, hvis vi kan være med til at udvikle den næste generation af superiværksættere i stedet for bare at investere i døde mursten," siger Morten Ebbesen til Børsen.

Læs også: Kapitalfond køber danske Siteimprove i milliard-handel: Morten Ebbesen fortsætter som direktør og medejer

Siteimprove blev stiftet af Morten Ebbesen tilbage i 2003, hvor hans bror Niels Ebbesen blev medejer. I 2015 solgte brødrene omkring en fjerdedel af selskabet til Summit Partners for 375 millioner kroner.

September 2020 solgte de så 70 procent af selskabet til Nordic Capital for en værdi, der ifølge Børsens oplysninger, løber op i 3,5 til 4 milliarder kroner.

Summit Partners forlod dengang helt ejerkredsen, mens Ebbesen-brødrene beholdte de resterende 30 procent.

Morten Ebbesen er fortsat CEO i selskaber, der har omkring 550 medarbejdere i 15 lande og 7.200 kunder verden over.

Nordic Capital er en af de største kapitalfonde i Norden og ejer i dag også Conscia, som kapitalfonden købte i februar 2019 af kapitalfonden Axcel for tre milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.