Artikel top billede

Gamestop-aktien er faldet 90 procent fra toppen: "Boblen er bristet"

Gamestop-aktiens enorme stigninger er blevet erstattet af enorme fald. Nu er aktien nede med 90 procent siden toppen i slutningen af januar.

Gamestop-aktien, der har været omtalt vidt og bredt, er nede med godt 90 procent fra toppen 28. januar, hvor kursen ramte hele 483 dollar.

Ved markedsluk tirsdag endte aktien med at falde 16 procent til kurs 50,31.

De seneste uger har en intens kamp udspillet sig mellem private investorer, der ville få de hedgefonde ned med nakken, som var gået kort i aktien.

Dette førte til uhørte aktiestigninger i et selskab, der lider hårdt under coronakrisen.

Men det store aktie-drama ser ud til at være afblæst. I hvert fald hvis man spørger Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg hos Danske bank.

Han fortæller til Børsen: “Ja, Gamestop-boblen er bristet.”

Han påpeger, at der ikke er sket fundamentale ændringer i selskabet, hvorfor indtjeningen ikke understøtter den høje kurs. Gamestop blev simpelthen indhentet af virkeligheden.

"Gamestop var ikke blevet mere værd. Stigningen skyldtes, at nogen fandt ud af, at der var en skævhed i systemet, og så pressede de prisen op. Det var den fest. Og nu er den slut,” siger Lars Skovgaard Andersen.

Kort om Gamestop-dramaet

Gamestop-aktien har været oppe med omkring 8.000 procent det sidste år - indtil den seneste uges fald fra tinderne.

De voldsomme stigninger følger dog ikke selskabets økonomiske udvikling, der er gået den anden vej.

Spilkædens butikker har været hårdt pressede under corona-nedlukningerne, hvilket blandt andet førte til et underskud på fem milliarder kroner sidste år.

Årsagen til de vilde stigninger skal findes på Reddit, hvor en subside kaldet Wallstreetbets har opildnet millioner af brugere til at købe op i aktien.

læs også: Skrantende GameStop-aktie er sendt på himmelflugt af vrede Reddit-brugere

Her lød det overordnede formål at presse de milliardstore hedgefonde, der har shortet aktien - hvilket vil betyde, at de har satset enorme summer på at aktien ville falde.

Desto mere aktien stiger, desto flere millioner af dollar taber hedgefondene, og netop det er Reddit-brugernes erklærede mål.

Dette er delvist lykkedes, da hedgefonde som Melvin Capital har meldt om milliardtab, da de i sidste ende er blevet nødt til at købe aktier tilbage, som de havde shortet i første omgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere