Artikel top billede

Gamestop-aktien er faldet 90 procent fra toppen: "Boblen er bristet"

Gamestop-aktiens enorme stigninger er blevet erstattet af enorme fald. Nu er aktien nede med 90 procent siden toppen i slutningen af januar.

Gamestop-aktien, der har været omtalt vidt og bredt, er nede med godt 90 procent fra toppen 28. januar, hvor kursen ramte hele 483 dollar.

Ved markedsluk tirsdag endte aktien med at falde 16 procent til kurs 50,31.

De seneste uger har en intens kamp udspillet sig mellem private investorer, der ville få de hedgefonde ned med nakken, som var gået kort i aktien.

Dette førte til uhørte aktiestigninger i et selskab, der lider hårdt under coronakrisen.

Men det store aktie-drama ser ud til at være afblæst. I hvert fald hvis man spørger Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg hos Danske bank.

Han fortæller til Børsen: “Ja, Gamestop-boblen er bristet.”

Han påpeger, at der ikke er sket fundamentale ændringer i selskabet, hvorfor indtjeningen ikke understøtter den høje kurs. Gamestop blev simpelthen indhentet af virkeligheden.

"Gamestop var ikke blevet mere værd. Stigningen skyldtes, at nogen fandt ud af, at der var en skævhed i systemet, og så pressede de prisen op. Det var den fest. Og nu er den slut,” siger Lars Skovgaard Andersen.

Kort om Gamestop-dramaet

Gamestop-aktien har været oppe med omkring 8.000 procent det sidste år - indtil den seneste uges fald fra tinderne.

De voldsomme stigninger følger dog ikke selskabets økonomiske udvikling, der er gået den anden vej.

Spilkædens butikker har været hårdt pressede under corona-nedlukningerne, hvilket blandt andet førte til et underskud på fem milliarder kroner sidste år.

Årsagen til de vilde stigninger skal findes på Reddit, hvor en subside kaldet Wallstreetbets har opildnet millioner af brugere til at købe op i aktien.

læs også: Skrantende GameStop-aktie er sendt på himmelflugt af vrede Reddit-brugere

Her lød det overordnede formål at presse de milliardstore hedgefonde, der har shortet aktien - hvilket vil betyde, at de har satset enorme summer på at aktien ville falde.

Desto mere aktien stiger, desto flere millioner af dollar taber hedgefondene, og netop det er Reddit-brugernes erklærede mål.

Dette er delvist lykkedes, da hedgefonde som Melvin Capital har meldt om milliardtab, da de i sidste ende er blevet nødt til at købe aktier tilbage, som de havde shortet i første omgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere