Artikel top billede

Gamestop-aktien er faldet 90 procent fra toppen: "Boblen er bristet"

Gamestop-aktiens enorme stigninger er blevet erstattet af enorme fald. Nu er aktien nede med 90 procent siden toppen i slutningen af januar.

Gamestop-aktien, der har været omtalt vidt og bredt, er nede med godt 90 procent fra toppen 28. januar, hvor kursen ramte hele 483 dollar.

Ved markedsluk tirsdag endte aktien med at falde 16 procent til kurs 50,31.

De seneste uger har en intens kamp udspillet sig mellem private investorer, der ville få de hedgefonde ned med nakken, som var gået kort i aktien.

Dette førte til uhørte aktiestigninger i et selskab, der lider hårdt under coronakrisen.

Men det store aktie-drama ser ud til at være afblæst. I hvert fald hvis man spørger Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg hos Danske bank.

Han fortæller til Børsen: “Ja, Gamestop-boblen er bristet.”

Han påpeger, at der ikke er sket fundamentale ændringer i selskabet, hvorfor indtjeningen ikke understøtter den høje kurs. Gamestop blev simpelthen indhentet af virkeligheden.

"Gamestop var ikke blevet mere værd. Stigningen skyldtes, at nogen fandt ud af, at der var en skævhed i systemet, og så pressede de prisen op. Det var den fest. Og nu er den slut,” siger Lars Skovgaard Andersen.

Kort om Gamestop-dramaet

Gamestop-aktien har været oppe med omkring 8.000 procent det sidste år - indtil den seneste uges fald fra tinderne.

De voldsomme stigninger følger dog ikke selskabets økonomiske udvikling, der er gået den anden vej.

Spilkædens butikker har været hårdt pressede under corona-nedlukningerne, hvilket blandt andet førte til et underskud på fem milliarder kroner sidste år.

Årsagen til de vilde stigninger skal findes på Reddit, hvor en subside kaldet Wallstreetbets har opildnet millioner af brugere til at købe op i aktien.

læs også: Skrantende GameStop-aktie er sendt på himmelflugt af vrede Reddit-brugere

Her lød det overordnede formål at presse de milliardstore hedgefonde, der har shortet aktien - hvilket vil betyde, at de har satset enorme summer på at aktien ville falde.

Desto mere aktien stiger, desto flere millioner af dollar taber hedgefondene, og netop det er Reddit-brugernes erklærede mål.

Dette er delvist lykkedes, da hedgefonde som Melvin Capital har meldt om milliardtab, da de i sidste ende er blevet nødt til at købe aktier tilbage, som de havde shortet i første omgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere