Artikel top billede

Twitter viser stærk fremgang på omsætning og antal brugere: Men udgifterne vil stikke af i 2021

Det sociale medie Twitter kommer stærkt ud af 2020, hvor omsætningen og antallet af brugere stiger til vejrs. Samtidig lyder det, at selskabet omkostninger vil stige med 25 procent i 2021.

Twitter afslutter 2020 med et stærkt fjerde kvartal.

Det sociale medie hævede omsætningen med 28 procent til 1,29 milliarder kroner i årets tre sidste måneder, hvilket slår analytikernes forventninger.

Samtidig steg antallet af daglige brugere på platformen med 26 procent til 192 millioner.

Forvententningen i brugervæksten lød dog på 194 millioner, hvilket er to millioner højere end det realiserede tal.

Selvom 2020 viste sig at være et rekordår for mediet, så forventes det nu, at omkostninger vil stige med 25 procent i 2021, fremgår det af regnskabet.

Samtidig vil brugervæksten blive lavere end sidste år, da selskabet nu forventer en vækst antal aktive brugere på 20 procent.

Twitter forventer samidig, at omsætningen for 2021 vil vokse hurtigere end omkostningerne, hvis pandemien oplever bedring. Her medregner selskabet også en "beskeden indflydelse" fra Apples kommende privacy-tiltag, der vil gøre det sværere at tjene penge på målrettede annoncer.

Selskabets topchef, Jack Dorsey, fremhæver især væksten i antallet af aktive brugere og selskabets kamp mod at rydde op i indholdet i regnskabet.

"Vores ændringer i produktet indtil nu fremmer bedre samtaler for dem, der bruger vores ydelser, inklusiv annoncører og partnere, og vi er begejstrede over vores planer om fortsat innovation i 2021."

Udelukkede Trump

I begyndelsen af januar blev tidligere præsident Donald Trump permanent udelukket fra Twitter.

Han blev udelukket fra mediet, han flittigt har benyttet, efter han havde opildnet til de voldelige optøjer, der ramte den amerikanske kongres.

"Efter nøje gennemgang af de seneste tweets fra @realDonaldTrump - og særlig af hvordan de er blevet modtaget og fortolket på og uden for Twitter - har vi permanent lukket kontoen på grund af risikoen for yderligere opfordringer til vold,” lød det fra Twitter i denne post

Donald Trump har siden han opstillede som kandidat til posten i juni 2015 og frem til nu sendt mere end 34.000 tweets ud i æteren.

I forbindelse med fjerde kvartals investorkald, der var Jack Dorseys første optræden siden Trump-udelukkensen, understregede han, at "vi er en platform, der er meget større end hver enkelt emne og hver enkel bruger," skriver CNBC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.