Artikel top billede

FN: Nordkoreanske hackere har stjålet milliarder af kroner til finansiering af våben-program

Nordkoreanske hackere har i 2020 via hackerangreb stjålet op mod to milliarder kroner, som Nordkorea vil anvende til finansiering af landets våben-arsenal, konkluderer FN-rapport.

Nordkoreanske hackere har i 2020 med stor succes været på deciderede tyvetogter på internettet, hvor de har stjålet op mod to milliarder kroner.

De stjålne aktiver er gået til finansiering af Nordkoreas våben-arsenaler - herunder atomvåben og missiler - hvilket er i strid med international lovgivning.

Sådan lyder konklusionen i en ikke-offentliggjort rapport fra FN, som CNN har fået fat i.

I rapporten beskyldes den nordkoreanske leder, Kim Jong Un, for at have igangsat ‘operationer rettet mod finansielle institutioner og selskaber, der håndterer virtuelle valutaer.’

Ifølge FN kan Nordkorea have stjålet op mod 316 millioner dollar fra 2019 og frem til november 2020. Det svarer til knap to milliarder kroner.

CNN skriver ikke noget om, hvordan præcist hacker-angrebene har fundet sted.

Læs også:

Google beskylder nordkoreanske statshackere for at gå målrettet mod sikkerhedsfolk på sociale medier

EU indfører for første gang sanktioner efter hackerangreb: “Vi vil ikke acceptere at cyberspace bliver det vilde vesten”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere